Autopaper Deventer

23 oktober 2018

Autopaper Deventer 23 oktober 2018


1 / 16

TWENTE - Elektrisch rijden neemt de afgelopen jaren een grote vlucht. Niet alleen vanwege de voordelen voor het milieu of de innovatieve auto's zelf, maar ook zeker door de financiële aantrekkelijkheid voor zakelijk rijders. Eén van de meest geliefde modellen voor zakelijk rijders is de Mitsubishi Outlander PHEV. Deze krijgt nu voor de tweede keer sinds zijn introductie in 2015 een update. Op veel punten is dit evolutie in plaats van revolutie; maar het eindresultaat is een comfortabele, duurzame SUV die precies goed valt bij zowel zakelijke als particuliere kopers.

De Mitsubishi Outlander PHEV is een plug-in hybride, zoals de PHEV-toevoeging al verraad. Voor veel mensen is een volledig elektrische auto nog mentaal een stapje te ver, waardoor een hybride met stekker een mooie tussenoplossing is. Voor bijvoorbeeld korte afstanden is er goed volledig elektrisch te rijden, maar voor trips verder weg is de traditionele verbrandingsmotor handig.

Subtiele evolutie
Wanneer we de nieuwe Outlander PHEV, modeljaar 2019, onder ogen krijgen bij de dealer vallen de verschillen niet direct op. Zoals gezegd, de 2019 versie is meer evolutie dan revolutie. Toch wist Mitsubishi ook de buitenkant wat subtiele wijzigingen mee te geven. De expressieve tech-look koplampen met LED-dagrijverlichting zorgen niet alleen voor een onderscheidend voorkomen zowel overdag als 's nachts, ze dragen ook bij aan de veiligheid. Goed zien én gezien worden. Aan de voorkant valt de meer expressieve gril op met zwart middenstuk en chromen accenten.

Riant model
De Mitsubishi Outlander PHEV is een mooi ruim model, zowel van buiten als binnen. Dankzij de handige manier waarop de elektrische aandrijflijn weggewerkt is, ging de extra elektronica en dergelijke niet ten koste van de passagiersruimte. Met een aangenaam ruim interieur, ruime achterbank én 450 liter bagageruimte valt er niets te klagen wanneer u het hele gezin mee neemt of gewoon wat meer te vervoeren heeft.

Hoogwaardige afwerking
Hoewel wij persoonlijk niets te klagen hadden over het interieur van de vorige Outlanders schonk Mitsubishi ook hier wat aandacht aan verbeterpunten. De nieuwe stoelen zitten beter; een meer dynamische zit met betere zijdelingse steun en een sportieve look. Vanaf de luxe Instyle uitvoering zijn deze dan ook voorzien van zwarte leren bekleding met hoogwaardige afwerking en zwarte hemelbekleding. Dit zorgt voor een rustig, comfortabel interieur waarin het aangenaam toeven is.

Nieuwe Jimny en Vitara snel bij AutoCity AVK

DEVENTER - Wie graag op avontuur uitgaat ongeacht het weer of seizoen heeft al snel baat bij een wat grotere, stoerdere auto. Bij Suzuki krijgen de geliefde compacte Jimny en grotere broer Vitara een facelift. Suzuki heeft inmiddels de prijzen van de nieuwe modellen aangekondigd. Deze staan snel in de showroom bij AutoCity AVK.

De nieuwe Suzuki Jimny is al weer de vierde generatie van deze compacte 'lifestyle-offroader' zoals Suzuki hem omschrijft. Standaard voorzien van vierwielaandrijving, 15 inch velgen en een stevig ladderchassis. De Jimny is in de basisuitvoering Comfort leverbaar voor 26.999. De Select uitvoering van 27,999 euro voegt onder meer verchroomde accenten in het interieur, privacy glass, stoelverwarming voorin en elektrisch bedienbare zijruiten en spiegels toe. De Stijl uitvoering, vanaf 29.999 euro, komt compleet met climate control, 7 inch multimediasysteem met navigatie, lichtmetalen velgen, LED-koplampen en Lane Departure Warning. De nieuwe Jimny is momenteel te bestellen in acht kleuren en veel personalisatie-opties. Zo is er voor ieder avontuur een passende Jimny!

Vitara
De nieuwe Suzuki Vitara staat inmiddels in de showroom. Suzuki's compacte SUV met de nieuwe 1.0 Boosterjet-benzinemotor is leverbaar vanaf 21.999 euro. Voor de sterkere Vitara met 1.4 Boosterjet beginnen de prijzen bij 27.499 euro. Wie nu kiest voor het introductie-aanbod van Suzuki Private Lease kan al instappen vanaf 309 euro per maand. Net als de Jimny is ook de Vitara leverbaar in de Comfort, Select en Stijl uitvoeringen met riante optielijst. Zo kunnen kopers kiezen voor een automatische transmissie of Suzuki's AllGrip-vierwielaandrijving als optie.

Goed advies
Autobedrijf AutoCity AVK laat u graag kennismaken met deze nieuwe modellen of natuurlijk de rest van Suzuki's gamma. U bent van harte welkom aan de Revalstraat 2 in Deventer. Kijk ook op: www.autocityavk.nl

Gezamenlijke actie Van Mossel Kia en Club Pellikaan

APELDOORN - Club Pellikaan Apeldoorn is al jaren een begrip in Apeldoorn. Van Mossel Kia is daarentegen een aanzienlijk jongere speler in de regio. Toch is deze laatste inmiddels alweer bijna vier jaar in Apeldoorn gevestigd. Tijd voor een gezamenlijke actie!

Bas Huijzer, Commercieel/Operationeel Directeur van Van Mossel Kia is al een langere tijd actief lid van Club Pellikaan. Bas Huijzer: "Club Pellikaan is al een begrip in Apeldoorn en wij zijn hard aan de weg aan het timmeren om dit ook te worden. Daarnaast hebben beide organisaties naast een sportieve instelling veel raakvlakken, waarbij klanttevredenheid en klantbeleving de absolute basis vormen. Het leek mij daarom enorm leuk om eens iets samen te doen."

Mooie actie
Samen met Pellikaan Clubmanager Han Wijnen en de Vestigingsdirecteur van Van Mossel Kia Apeldoorn Carien Jeronimus is er een actie opgezet. In het kort: de komende 2 maanden zal er een sportieve Kia Picanto GT-Line bij de entree van de Pellikaan staan. Deze Kia zal gevuld zijn met bidons. Alle leden van Club Pellikaan mogen vervolgens raden hoeveel bidons er in de auto zitten. Degenen die uiteindelijk het dichtste bij het aantal bidons zitten kunnen mooie prijzen winnen. De hoofdprijs is een half jaar rijden met de betreffende auto! Daarnaast is er een tennis clinic te winnen voor maar liefst 32 personen. Deze zal worden gegeven door niemand minder dan voormalig wereld kampioen Jacco Eltingh. Tot slot zijn er voor kinderen en gezinnen nog andere leuke prijzen te winnen. Denk hierbij aan een Nintendo Switch of een geheel verzorgde dag naar de Efteling. Al met al reden om snel een bezoek te brengen aan Club Pellikaan.

Zijn u en uw auto al voorbereid op de winter die gaat komen?

DEVENTER - Lang mocht er genoten worden van het mooie zomerweer, maar nu wordt het tijd om de voorbereidingen te treffen voor de winter. Uw auto gereed maken voor de winter lijkt misschien nog vroeg, maar beter te vroeg dan te laat.

Elk jaar lijken winterse omstandigheden automobilisten te overvallen. Bij de eerste vorst stranden veel automobilisten door een defecte accu, waardoor de auto niet wil starten. Ook het geen grip hebben op glad wegdek door slijtage van de banden is niet vreemd. Met de gratis wintercheck bij Peugeot en Citroën dealer Auto Palace Deventer bent u beter voorbereid op het winterweer.

Veiligheid
Alles voorkomen is natuurlijk niet mogelijk, maar het proberen is zeker de moeite waard. Tijdens de wintercheck wordt in ieder geval gekeken naar de staat van de accu. Ook de veiligheid wordt niet uit het oog verloren, daarom wordt bij de check gekeken naar slijtage van de remblokken, het bandenprofiel, remvloeistof, olieniveaus en koelvloeistof. Zien en gezien worden is iets dat in de winterdag ook bijdraagt aan een veilige reis. Ruiten, ruitenwissers, verlichting en reflectoren worden nagelopen op eventuele defecten. Na de wintercheck, waarbij op deze punten en meer is gecontroleerd, heeft u een goed beeld van het wel of niet klaar zijn van uw auto voor de winter.

Kosten
Voor de wintercheck zelf hoeft niet betaald te worden. Zaken die aangepakt moeten worden zijn niet kosteloos, maar daarvan krijgt u na afloop van de check een overzicht met bijbehorende kosten. Het is een advies vanuit Auto Palace Deventer. U beslist wat er gebeurt!

Interesse?
Wilt u uw Peugeot of Citroën aan de wintercheck, waarbij op maar liefst 25 punten wordt gecontroleerd, onderwerpen? Kom dan op 10 november tussen 8.00 uur en 15.00 uur naar Auto Palace Deventer aan de Dortmundstraat 4. De koffie staat voor uw klaar en u gaat naar huis met een big shopper van Auto Palace.

Dividendbelasting

Het toverwoord van de laatste maanden in Nederland waar bijna iedereen wel een mening over had. Hoe groot was de opluchting bij u toen u hoorde dat het kabinet de knoop had doorgehakt?

Dividendbelasting, ook wel internationaal opbrengstbelasting of roerende voorheffing, is een vorm het innen van een percentage op een dividenduitkering. Het kabinet wilde deze afschaffen voor de grote multinationals zodat zij zich mogelijk zouden vestigen in Nederland. Maar er was volgens mij nog nooit aangetoond dat het schrappen van deze belasting goed zou zijn voor werkgelegenheid in Nederland en extra geld zou opleveren. Nee, het zou eerst 1.4 miljard euro kosten maar later bleek 1.9 miljard euro. Dit was toch echt gokken geweest met enorm veel geld en ik ben van mening dat het kabinet niet zo mag omgaan met publiekelijk geld, dat kan en moet beter besteed worden. Toen Unilever duidelijk aangaf zich niet te laten beïnvloeden door Rutte en zijn volgelingen werd er gelukkig voor mij een streep door dit verhaal gezet.

Maar waar gaat die 1.9 miljard nu dan wel heen? Alle kapers stonden al klaar en iedereen heeft hier ook een mening over. Ik kan wel leven met de uitkomst, maar ben ook direct van mening dat er meer is. Maar wat ik belangrijk vind is dat met name het MKB geholpen wordt; immers dit is de motor van de Nederlandse economie.

Het bedrijfsleven krijgt geld voor innovatie, scholing, investeren en verlichten van de werkgeverslasten. Hierdoor gaan de winsten omhoog en komt er veel meer geld terug in de staatskist. Wat te denken aan de invloed van met name het verkopen van dure spullen zoals een auto? Er komt veel meer BPM en BTW binnen. Maar bij een groeiende economie zoals de laatste jaren loopt de werkloosheid terug, dus minder uitgaven voor uitkeringen.

Mijn advies is dan ook aan het kabinet om de extra inkomsten ook direct weer te besteden aan onder andere onderwijs, ouderenzorg, zorg in het algemeen, veiligheid, duurzaamheid, sport en mogelijk andere belangrijke zaken zoals een goede CAO waarin de werkgevers en de werknemers zich kunnen vinden. Laat het geld rollen en laat iedereen mee genieten van deze 1.9 miljard mislukte gok-actie: ook de mensen in de AOW, WAO en bijstand. Hopelijk kan heel Nederland dan vrolijk zingen "jij krijgt die lach niet van mijn gezicht " want Rutte blijft zelf wel lachen, wat hem ook overkomt.

Service en voordeel bij aanschaf van een nieuwe Renault

DEVENTER - Wilt u een nieuwe Renault aanschaffen, daar een financieringsregeling voor gebruiken én extra garantie of onderhoud afsluiten? Bij Segerink & Wolbers bent u dan voordelig uit door gebruik te maken van de Renault Flex Choice.

Iedereen die een nieuwe auto gaat aanschaffen, doet er goed aan om ook na te denken over hoe de auto te financieren. Spaargeld of lening? Ook met het oog op de toekomst is het verstandig om even stil te staan bij het onderhoud en eventueel extra garantie.

Alles in één
Voor elke particulier die een nieuwe Renault koopt, uitgezonderd de Renault Z.E.-modellen, kan met de Renault Flex Choice de aanschaf van de auto en de gewenste service op een passende manier financieren. Er zijn drie mogelijkheden: Essential, Smart en Premium. Essential heeft geen extra's en het hoogste rentepercentage, namelijk 5,9 procent. Bij de Renault Flex Premium is de rente het laagst, 2,9 procent, en schaft u twee extra services aan. Kies voor GarantiePlus-verzekering, My Revision of My Revision Extra Pro.

Voorwaarden
Natuurlijk zijn er voorwaarden verbonden aan de Renault Flex Choice-financieringsregeling. De medewerkers van Renault Segerink & Wolbers vertellen u er graag alles over. Kom langs bij de vestiging aan de Revalstraat 4 in Deventer of kijk op www.segerink-wolbers.nl.

Een feestje: Fiat 500C Spiaggina '58

DEVENTER - De Fiat 500 Jolly Spiaggina is 60 jaar geleden, in 1958, voor het eerst op de markt gekomen en dat wordt gevierd door Fiat. Speciaal ter gelegenheid van het 60 jarig-bestaan is er een jubileum editie op de markt gebracht: Fiat 500C Spiaggina '58.

De verwijzing naar het jubileum zit niet alleen in de naam. Het aantal dat van dit type wereldwijd geproduceerd wordt, 1958 stuks, verwijst naar het jaartal dat de Fiat 500 Jolly Spiaggina werd geboren. Van het beperkte aantal is er eentje te zien bij Autobedrijf de Snipperling in Deventer.

Uiterlijk
Is het feit dat het een speciale uitgave in beperkte oplage is de enige reden om te kiezen voor de Fiat 500C Spiaggina '58? Nee, zeer zeker niet. Deze Fiat is uitzonderlijk mooi en opvallend vormgegeven. Door de lichtblauwe kleur, Azzurro Volare, is de auto een opvallende verschijning in het straatbeeld. Tevens is de auto voorzien van speciale Vintage 16" Lichtmetalen velgen en Spaiggina design elementen. Verder is de auto afgewerkt met een witte bies, verchroomde elementen, zoals de buitenspiegels en een beige softtop. Het interieur van de Fiat 500C Spiaggina '58 heeft een hoogwaardige afwerking en is qua kleur perfect afgestemd op de buitenkant van de auto.

Specificatie & Opties
De Fiat 500C Spiaggina '58 is voorzien van een TwinAir Turbo benzinemotor met 80pk. Er zijn natuurlijk ook de nodige opties aanwezig zoals onder andere: Uconnect 7" Navigatie/Bluetooth/DAB+/AUX/USB, Apple Carplay,, Automatisch geregelde airconditioning, Cruise control, Speed limiter, Regensensor, 7" TFT-scherm en Parkeersensoren achter.

Zelf ervaren
Zelf de Fiat 500C Spiaggina '58 zien is mogelijk. Bij Autobedrijf de Snipperling staat deze Fiat in de showroom. De opvallende cabrio springt gelijk in het oog door de kleur en de mooie afwerking. Kijk op www.snipperling.nl voor meer informatie of kom langs in de showroom aan de Hunneperweg 7 in Deventer.

Gratis wintercheck bij Volvo Nieuwenhuijse

DEVENTER - Nu de winter voor de deur staat is het verstandig om uw auto even na te laten lopen op enkele belangrijke punten. Iedere auto krijgt het namelijk zwaar te verduren in het najaar; daarom biedt Volvo NIeuwenhuijse Volvo-rijders nu een gratis wintercheck aan.

In de maanden oktober, november en december bent u als Volvo-rijder van harte welkom om een gratis wintercheck uit te laten voeren. Hierbij worden de tien meest essentiële punten gecontroleerd. Natuurlijk de staat van de banden en bandenspanning, de werking van de remmen, de verlichting, vloeistofniveaus, antivries, ruitenwissers, de accu en het invetten van de deurrubbers om vastgevroren deuren te voorkomen.

Voorruitreparatie
Ook de voorruit krijgt een inspectie én een gratis reparatie wanneer schade het gevolg is van steenslag of een sterretje betreft. Het is wel belangrijk om voor de wintercheck uw groene verzekeringskaart mee te nemen. Volvo Nieuwenhuijse zal de reparatie dan verder afhandelen met uw verzekeringsmaatschappij.

Boek een afspraak!
Met de gratis wintercheck kunt u weer veilig en met gemoedsrust de weg op, ook onder de uitdagende winterse omstandigheden. Boek dus snel een afspraak voor de gratis wintercheck en voorruitreparatie bij Volvo Nieuwenhuijse aan de Revalstraat 6 in Deventer. Kijk ook op: www.nieuwenhuijse.nl

De Toyota AYGO x-play is de bestverkochte Aygo

DEVENTER - De Toyoto AYGO is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De x-play, de x-cite en x-clusiv zijn een aantal van die verschillende uitvoeringen. Allemaal hebben ze de karakteristieken van de AYGO, maar toch met eigen kenmerken.

Van alle verschillende uitvoeringen is de speelse uitvoering, de Toyota AYGO x-play, de meest verkochte. Niet vreemd als gekeken wordt naar alles wat deze auto u te bieden heeft. Het speelse en toch stoere uiterlijk en het prettige weggedrag van deze auto spreekt velen aan.

Standaard
De Toyota AYGO x-play is standaard voorzien van deurgrepen in de kleur van de carrosserie, 15" stalen velgen met wieldoppen, lederen stuurwiel met pianozwarte delen, toerenteller en een achterbumperinsert in pianozwart. Daarnaast is airconditioning, radio met Bluetooth audio streaming en een 7" multimediascherm met x-touch onderdeel van de standaard uitvoering.

Extra's
Tijdelijk is de Toyota AYGO x-play verkrijgbaar met nog meer voordeel. U krijgt gratis de Apple CarPlay en Android Auto ter waarde van 295 euro, vijf jaar garantie en minimaal 1.350 euro extra inruilwaarde. Deze rijk uitgeruste AYGO kunt u nu al voor 13.895 euro rijden.

Makkelijke keuze
Eerst de Toyota AYGO x-play met al haar extra's zien? Kom naar de showroom van Wagenmaker Deventer aan de Solingenstraat 1. Mogelijk is kiezen van de juiste kleur nog wel moeilijker dan de keuze voor de AYGO x-play met alle voordelen.

Mooie opties De koper anno 2018 is natuurlijk veeleisend. Niet verrassend treffen we op de nieuwe Outlander PHEV 2019 alle gangbare opties met nog leuke mogelijkheden in de verdere optielijst. Standaard is deze als Pure-editie al riant uitgerust; het Smartphone Link Display audiosysteem zorgt voor de connectiviteit, er is natuurlijk een achteruitrijcamera, keyless operation zal u ook niet verbazen en de dual zone climate control is überhaupt niet meer weg te denken. Wie gaat voor de Intense editie ziet toevoegingen zoals de parkeersensoren voor en achter, LED-mistlampen en stoelverwarming voor. De Intense+ voegt dan nog een opwaardering van hetaudiosysteem toe naar een Rockford Fosgate premium systeem met 9 speakers. Ook de climate control is aangevuld met elektrische verwarming en standkachel. Rear Cross Traffic Alert en waarschuwing voor de dode hoek zorgen voor verdere veiligheid. Bij de Instyle editie is leren bekleding een mooie toevoeging, evenals de multi-around monitor die met een helikopteraanzicht alles laat zien rondom de auto. Ideaal bij het inparkeren. Adaptive cruise controle en lane departure warning zijn dan ook toegevoegd. De meest complete S-Line editie gaat voor een wat sportievere inslag, met de toevoeging van dark chrome velgen, grille, skidplates in carrosseriekleur, Bilstein schokdempers en metallic/pearl lak.

De aandrijflijn
De Mitsubishi Outlander PHEV kreeg in de nieuwe versie ook een update qua motor. De oude 2.0 benzinemotor is vervangen door een 2.4 en ook de elektromotoren achter zijn krachtiger geworden. In combinatie met een hoger vermogen van de batterij zorgt dit alles voor een nog dynamischer rijbeleving. Naar wens is de PHEV ook volledig elektrisch te rijden in EV-priority modus. Hij blijft dan de batterij gebruiken zonder dat de benzinemotor aanslaat. Ideaal voor geruisloos in en uit je straat rijden, op de camping of gewoon voor korte afstanden. Volledig elektrisch heeft de PHEV een bereik van 55 kilometer en 600 kilometer actieradius met de verbrandingsmotor en een volle tank. Zo blijft u altijd mobiel; ongeacht of er een laadstation in de buurt is. Dankzij het vierwielaandrijfsysteem van Mitsubishi blijft de PHEV altijd veilig en zeker aanvoelen op de weg, ongeacht de omstandigheden. Naast de bekende Normal en 4WD Lock rijmodus zijn ook Sport en Snow toegevoegd. Bij Sport krijg je direct maximaal koppel voor instant acceleratie.

Elektrisch gemak
De Outlander PHEV is aangenaam flexibel qua het opladen. Met een standaard stekker duurt dit ongeveer 5 uur. Met een snellaadaansluiting is de auto in 25 minuten tijd op te laden tot 80 procent. Mitsubishi's insteek is duidelijk: elektrisch rijden wanneer het kan, benzine alleen wanneer het moet. Mitsubishi biedt nu tot eind dit jaar ook nog een gratis laadpas aan om de PHEV op te laden bij publieke laadpalen in heel Nederland. Voor zakelijk rijders blijft de Outlander PHEV een aantrekkelijke keuze. Dankzij de zeer lage uitstoot valt de PHEV ook onder een mooi lage BPM in vergelijking met andere auto's, hoewel de bijtelling minder aantrekkelijk is dan voorheen.

Maak kennis
De Mitsubishi Outlander PHEV 2019 staat nu in de showroom; leverbaar vanaf 35.990 euro. Natuurlijk rekent uw dealer u graag voor over de mogelijkheden voor privé- of zakelijk lease. Mitsubishi staat bekend om zijn hoge niveau van service en betrouwbaarheid; het merk staat dan ook achter de auto met een 5 jaar garantie. Kom langs voor een kennismaking of meer informatie.

Ontvangt u de krant niet?

DEVENTER - Maandelijks valt de Autopaper bij u op de mat; een vertrouwde krant met het laatste autonieuws, achtergronden en speciale aanbiedingen van regionale dealers en bedrijven. Wanneer u de Autopaper echter niet ontvangt, horen wij dit graag van u.

Hoewel onze verspreiders en bezorgers de grootst mogelijke zorg dragen voor de aflevering van de Autopaper, kan er altijd iets mis gaan in dit proces. Wanneer u de Autopaper niet ontvangt kunt u dit doorgeven via ons nieuwe platform, Spread-It. Op de website van Autopaper - www.autopaper.nl - treft u bovenaan in het menu het nieuwe kopje 'klachten'. Hier vindt u het klachtenformulier. Met dit formulier kunt u rechtstreeks aan de verspreider doorgeven wanneer u de Autopaper niet hebt ontvangen en op welk adres dit is. Wij gebruiken deze informatie om de verspreiding nog verder te kunnen verbeteren. Na het indienen van een melding krijgt u per mail een ontvangstbevestiging. Zo weet u dat uw klacht in goede orde is ontvangen en ook echt in behandeling is genomen.

Oplossing
Met deze nieuwe methode komen klachten sneller en rechtstreeks bij de verspreider terecht zodat deze nog sneller opgelost kunnen worden. Wij moedigen u daarom aan ook actief gebruik te maken van dit klachtenformulier als u de Autopaper niet hebt ontvangen. Immers, zonder klachten weten wij niet wanneer er iets mis gaat.

Pluspunten en Prijzen

Pluspunten:

* Veelzijdige hybride
* Premium afwerking
* Sterker én sneller dan oude PHEV
* Veilig en dynamisch weggedrag

Prijslijst edities:

Pure - 35.990 euro
Intense - 38.990 euro
Intense+ - 42.490 euro
Instyle - 46.990 euro
S-Edition - 50.990 euro

Servicegericht contact met Grouwstra Auto's

DEVENTER - Veel klanten kennen hem inmiddels van gezicht: Dennis Hansler. Als werkplaats-receptionist bij Grouwstra Auto's aan de Maagdenburgstraat 1 in Deventer is hij een zichtbaar aanspreekpunt voor iedereen die een auto langs komt brengen voor onderhoud of telefonisch contact heeft over een afspraak of de voortgang.

Vijftien jaar is hij inmiddels werkzaam bij Grouwstra Auto's. Als werkplaats receptionist vormt hij een belangrijke schakel tussen de klant en de werkplaats. Zijn belangrijkste taak is het balanceren van de verwachtingen van de klant en de mogelijkheden van de werkplaats. Grouwstra voert in de moderne werkplaats uiteenlopend onderhoud uit aan alle merken; of u nu komt voor de winterbandenwissel, de APK, uw periodiek onderhoud of schadeherstel. U mag altijd rekenen op een snel en vakkundig resultaat mét aangenaam contact. Met zijn gevoel voor humor, grote ervaring en stressbestendigheid weet Dennis goed de klant gerust te stellen en te informeren. Onderhoud is soms complex, maar dankzij zijn brede ervaring kan Dennis altijd goed uitleggen wat u mag verwachten. Ook wanneer u een vraag hebt of wat algemeen advies wil over onderhoud kan de werkplaats u goed van dienst zijn.

Nieuwe mogelijkheden
Natuurlijk is er gedurende de vijftien jaar ook wel eens wat veranderd bij Grouwstra. Zo kunnen klanten tegenwoordig zélf eenvoudig een afspraak maken voor onderhoud via de website www.grouwstra.nl. Ook kunt u hier een digitale prijsopgave ontvangen voor diverse onderhoudstaken. Natuurlijk kunt u ook bellen voor een afspraak op 0570-621 600 of mailen naar werkplaats@grouwstra.nl

Ga mee op winters avontuur met Van Mossel Land Rover

APELDOORN - In de vorige editie van de Autopaper las u al over de bijzondere reis die Van Mossel Land Rover met diverse klanten maakte naar de jungle van Suriname. Voor de liefhebbers die juist meer genieten van sneeuw, ijs en lage temperaturen organiseert Van Mossel in januari een mooie reis naar Oostenrijk.

Van 15 tot en met 19 januari 2019 kunt u mee op reis met uw eigen Land Rover. Vier dagen lang trekt u door het mooie skigebied achter het Tauern gebergte; van Lungau tot Katschberg. Dit beschikt over ruim 140 kilometer aan pistes, verspreid over drie verschillende gebergten. De reis heeft een stukje ontspanning en inspanning: zo krijgt u een skipas voor 1 dag om te kunnen genieten van de pistes. Ook gaat u twee dagen rijden op sneeuw en ijs met de eigen auto. Natuurlijk onder begeleiding van een zeer ervaren instructeur. Zo gaat u ook een mooie ice drift baan op, waarbij u uw eigen of een te reserveren auto tot zijn limieten kunt testen. Een mooie beproeving voor mens en machine in een zeer mooie omgeving.

Uitdagend terrein
Land Rover heeft een rijke geschiedenis; het merk viert dit jaar het 70-jarig bestaan, waarbij door de decennia heen al veel zeer capabele terreinvoertuigen geproduceerd zijn. Zo leeft het stoere karakter van de klassieke eerste Land Rovers ook nu nog volop in de nieuwste generatie. Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook veel handige hulpmiddelen voor veilig weggedrag onder extreme omstandigheden, zoals Electronic Traction Control dat tractie optimaliseert, maar ook Hill Descent Control voor veilig afdalen van hellingen.

Aanmelden
Er zijn op dit moment nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze mooie reis. De kosten zijn 1.350 euro per persoon inclusief BTW, op basis van twee personen per kamer. Bij de reis inbegrepen zijn vier overnachtingen in een viersterrenhotel, skipas, de rijactiviteiten, ontbijt, lunch en diner. Van Mossel werkt voor deze reis samen met Adventure King. Kijk voor informatie en aanmelden op www.vanmossel.events Natuurlijk bent u ook welkom bij Van Mossel aan de Oude Apeldoornseweg 40A in Apeldoorn voor een vrijblijvende proefrit. Kijk ook op: www.vanmossel.nl/land-rover

Autobedrijf Bouwman helpt u veilig de winter door

DEVENTER - Autobedrijf Bouwman in Colmschate is als Bosch Car Service hét garagebedrijf voor onderhoud aan alle merken. Bosch is de grootste leverancier van auto-onderdelen, waardoor u bij service en onderhoud mag rekenen op hoogwaardige onderdelen en grote vakkennis bij de monteurs. Met de winter voor de deur loont het om de auto even langs te brengen voor controle.

Vrijwel alle onderdelen van de auto krijgen het zwaarder te verduren in de wintermaanden. Zo heeft de kou invloed op de accu en ook vloeistoffen, ruitenwissers, banden en verlichting zijn aandachtspunten. Autobedrijf Bouwman helpt u graag om de auto helemaal klaar te maken voor het najaar.

Verlichting
Goede verlichting is van groot belang om te zien én gezien te worden. In de herfst en winter is het immers langer donker. U kunt een afspraak maken om uw verlichting te laten controleren en waar nodig lampen te laten vervangen.

Accu
De ANWB moet iedere winter weer vaak op pad voor startproblemen. Bij lage temperaturen verliest een accu al snel veel startkracht. Wanneer uw accu al wat jaren mee gaat, kan de capaciteit zo onder het benodigde niveau komen. Het is dan aan te raden om de accu te laten vervangen vóór deze problemen geeft. De accu's van Bosch zijn volledig onderhoudsvrij en leveren dankzij de PowerFrame-technologie de beste startkracht, ook onder uitdagende omstandigheden.

Goed zicht
Wanneer u veel strepen of waas op de ruit heeft kunt u het beste de ruitenwissers vervangen. Zo hebt u ook in de donkere dagen goed zicht. Momenteel heeft autobedrijf Bouwman ook een leuke actie: bij montage van een nieuwe set Bosch-ruitenwissers ontvangt u een gratis paraplu.

Maak een afspraak
Maak nu een afspraak om uw auto weer helemaal winterklaar te maken! Kom langs aan de Smeenkhof 6 in Deventer (Colmschate). U kunt een afspraak maken via www.autobedrijf-bouwman.nl of door te bellen met 0570-62 31 74

Wees alert op monsterfile

TWENTE - Het najaar is een onvoorspelbare tijd voor de kilometervreters op de weg. De dagen zijn donker, het risico op ongevallen neemt toe en zo ook het risico om in een monsterfile te belanden. Wanneer dit tijdens de winter zou gebeuren, kan dit bijzonder onaangenaam zijn.

Gemiddels komt het één á twee keer per jaar voor; files die zo lang zijn dat automobilisten enkele uren muurvast staan. De afgelopen jaren waren er meerdere voorbeelden van verkeersinfarcten waarbij soms honderden kilometers file ontstonden als gevolg van weersinvloeden. Een goede voorbereiding is het halve werk om zo'n file aangenaam door te komen. Het loont om diverse items in de auto klaar te leggen voor zo'n situatie. Zo is het verstandig om bijvoorbeeld een warme jas, handschoenen en warmhouddeken in de auto te leggen. Zo hoeft u in ieder geval niet in de kou te zitten wanneer u de auto stil laat staan en deze langzaam in een ijsblokje gaat veranderen. Ook het meenemen van een thermoskan warme koffie is handig om aangenaam warm te blijven. Dit kan onderkoeling voorkomen. Ook is het verstandig om wat houdbaar eten in de auto te leggen; iets simpels als een pak mueslirepen kan al zorgen voor het op peil houden van uw energie en alertheid.

Medisch
Het is verstandig - en in sommige landen verplicht - om een EHBO-koffer te hebben liggen. Ook doet u er goed aan om bijvoorbeeld van medicijnen wat extra mee te nemen, zodat u niet onderweg een medisch probleem krijgt wanneer u langer van huis bent dan gepland. Vergeet ook de autolader voor uw telefoon niet om contact te houden met het thuisfront.

Tiptop de winter in met de AD-najaarscheck

Het was een bijzonder mooie zomer waar we weer volop van genoten met zijn allen. Of je nu met de cabrio op pad ging voor een lekkere toerrit, met de sleurhut naar Zuid-Frankrijk, er viel niets te klagen dit jaar. De herfst is inmiddels al weer in volle gang, waarbij ook de auto weer even wat aandacht verdient. Hoe gaan we veilig het najaar in?

AD Autobedrijf biedt ook dit jaar weer de najaarscheck aan. Deze is ook zeker geen overbodige luxe; de auto krijgt het in de herfst en winter altijd zwaarder te verduren. De dagen worden korter, er ligt blad op de weg, de temperaturen dalen fiks en ook sneeuw en ijs kunnen voor hinder zorgen.

Veilig op pad
Om ook in het najaar veilig op pad te gaan is het belangrijk om diverse punten van de auto even door een specialist na te laten lopen. Zo is de verlichting belangrijk om goed te zien én gezien te worden. Natuurlijk moeten ook de remmen in optimale staat zijn; door sneeuw, ijs, regen of blad is de remweg überhaupt al een stuk langer, waardoor u met slechte remmen een groter risico loopt, zeker wanneer de bandenspanning laag is.

Voorkom ongemakken
Het controleren van de staat van uw accu kan eveneens veel ongemakken besparen. Tijdens lagere temperaturen neemt de weerstand in de accu toe, waardoor de startcapaciteit afneemt. Zo heeft de accu bij een temperatuur van 0 graden 65 procent capaciteit en bij -18 neemt dit af tot 40 procent capaciteit. Wanneer de accu in slechtere staat is, laat het gevolg zich raden: bij een fikse nachtvorst weigert de auto om te starten.

Vloeistoffen
Het controleren van de vloeistoffen vergeten veel mensen nog wel eens. Ook deze krijgen het zwaarder te verduren. Zorg voor voldoende koelvloeistof met antivries en vul ook de ruitenwisservloeistof aan met winter-specifieke stof met antivries. Bedenk dat u in de winter vaker de ruiten schoon zult maken, dus vol dit goed aan.

Autorijden met Private Lease van James Autoservice

DEVENTER - Wanneer u een nieuwe auto wilt rijden, zult u dit vaak moeten financieren. Hebt u echter ook wel eens gedacht aan private lease?

Met Private Lease van James Autoservice Goedhart betaalt u maandelijks één vast bedrag voor het rijden in een nieuwe auto. Geen afzonderlijke betalingen meer en geen onverwachte kosten.

Opties
Afhankelijk van de duur van het contract en het aantal te rijden kilometers per jaar betaalt u een maandbedrag. Een langere looptijd van het contract betekent een lager maandbedrag. Hoe meer kilometers u per jaar wilt rijden, hoe hoger het maandbedrag zal zijn. Private Lease is dus af te stemmen op uw behoeften.

Voordelen
Het grote voordeel van Private Lease is dat u één bedrag per maand betaalt voor de auto; wegenbelasting, verzekering en onderhoud zijn bij de prijs inbegrepen. Geen onverwachte uitgaven meer voor onderhoud of reparaties en niet eenmalig een groot bedrag hoeven ophoesten voor de aanschaf van een nieuwe Peugeot. U weet met Private Lease voor de gehele contractduur hoeveel de auto u kost. Wat u zelf wel moet betalen zijn de brandstofkosten en eventuele boetes voor verkeersovertredingen.

Aandachtspunten
Voordat u overgaat tot Private Lease van James Autoservice Goedhart is het wel goed om stil te staan met de minder voordelige kanten ervan. Het zijn geen nadelen, maar wel zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. U gaat namelijk een contract aan voor een bepaalde tijd. Van de een op de andere dag de auto de deur uitdoen is niet mogelijk. Ook bij onverwachte zaken als bijvoorbeeld overlijden zijn er kosten verbonden aan het beëindigen van het contract. De hoogte van het maandbedrag is verder afhankelijk van de looptijd van het contract. Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag is. Voor een korte periode leasen is dus relatief duur. Ook wordt in het contract vastgelegd hoeveel kilometers per jaar u mag rijden. Een overschrijding daarvan betekent dat u moet bijbetalen.

Op maat
Met de Private Lease van James Autoservice Goedhart kunt u al voor 194 euro per maand in een Peugeot 108 rijden. Wilt u weten wat Private Lease voor u zou betekenen? Kom dan eens langs bij James Autoservice Goedhart aan de Revalstraat 5 in Deventer.

Veilig de winter in met de juiste banden van Autobedrijf Gert van Keulen

BATHMEN - De herfst is definitief door aan het zetten. Voor je het weet staat zelfs de winter al weer voor de deur. Voor veilig weggedrag onder uitdagende omstandigheden is het belangrijk om goede banden te gebruiken. Naast de gespecialiseerde winterband kiezen ook steeds meer weggebruikers voor all-season banden.

Het gebruik van winterbanden is sterk aan te raden wanneer u gaat rijden op sneeuw, ijs of gladde wegen. Een winterband geeft dan meer grip, zodat u minder snel van de weg af raakt. Zeker in combinatie met goed werkende remmen en het aanpassen van uw rijstijl zorgt dit voor een kortere remweg en meer grip dan wanneer u op uw gebruikelijke zomerbanden zou rijden.

All-season banden
All-season banden zijn steeds populairder aan het worden. Deze zijn een compromis tussen een zomer- en winterband, met zowel voor- als nadelen. Een All-season band kunt u altijd het hele jaar door gebruiken en hoeft u dus ook niet te wisselen. Ze bieden onder gladde omstandigheden meer grip dan een zomerband, maar niet zoveel als een gespecialiseerde winterband. In Nederland, waar langdurige en strenge winters zeldzaam zijn, en het weer wisselend is, zijn de All-season banden een mooi alternatief. In alle gevallen is het belangrijk om de rijstijl aan te passen; zelfs met de allerbeste banden is rijden op sneeuw en ijs niet zonder gevaren.

Wintercontrole
Het is ook absoluut aan te raden om uw auto ook even te laten controleren voor de winter echt doorzet. Zo is het belangrijk om zaken zoals de remmen, verlichting, accu en vloeistoffen even na te laten kijken met het oog op de winterse invloeden. Natuurlijk kunt u de bandenwissel ook uit laten voeren als onderdeel van uw regulier onderhoud of APK.

Goed advies
Autobedrijf Gert van Keulen geeft u graag passend advies voor uw nieuwe banden. Informeer naar onze scherpe all-in tarieven. Autobedrijf Gert van Keulen is gevestigd aan de Traasterdijk 1 in Bathmen. Kijk voor meer informatie op: www.gertvankeulen.nl of bel naar: 057054 0719

Nieuwe namen bij tankstations in heel Nederland

TWENTE - Vanaf 12 oktober heeft er een verandering plaatsgevonden bij alle tankstations in Nederland. We tanken voortaan geen Euro 95 of Diesel meer, maar B7, E10 of E5. Hiermee liggen de benamingen nu gelijk aan die van de gehele Europese Unie.

De verandering van de namen moet het makkelijker maken voor mensen om in het buitenland de juiste brandstof te tanken. Waar we in Nederland gewend zijn aan de termen Euro 95, Euro 98 en Diesel worden er in veel andere landen andere benamingen gebruikt. Nu zijn alle termen gelijk in EU landen, wat verwarring bij buitenlandse tankstations moet voorkomen. Daarom het Euro 95 voortaan E10, Euro 98 wordt E5 (maar heet voorlopig nog Super of Super Plus). Diesel heet voortaan B7. Voor LPG verandert er niets, behalve dat de brandstof in sommige landen al langer wordt aangeduid als GPL.

Etiketten
Het is niet alleen de benaming van de brandstof die is veranderd. Ook de etiketten hebben een andere vormgeving gekregen. Waar ze eerst makkelijk herkenbaar waren aan de verschillende kleuren; groen voor benzine en zwart voor diesel, zijn de nieuwe etiketten allemaal wit. De etiketten voor benzine zijn voortaan rond van vorm terwijl die voor diesel een vierkante vorm hebben. De nieuwe benamingen zijn op 12 oktober in de gehele EU ingegaan.

Veilig de weg op met Avon winterbanden

DEVENTER - Autobedrijf Boveree is niet alleen Mitsubishi-specialist, maar ook vakkundig in het onderhoud en reparaties aan alle andere merken. In de goed uitgeruste werkplaats bent u welkom voor uiteenlopend onderhoud, van de APK tot de jaarlijkse bandenwissel.

Het gebruik van goede winterbanden is sterk aan te raden. Zomerbanden bieden op sneeuw, ijs en ijzel onvoldoende grip, met een langere remweg - of erger - als gevolg. Met een goede kwaliteit winterband is uw remweg korter en voorkomt u veel potentiële ongelukken.

Avon Tyres
Het merk Avon Tyres produceert diverse hoogstaande banden voor uiteenlopende toepassingen en seizoenen. Bij de winterbanden hebt u de keuze uit de WV7 Snow en premium WT7 Snow banden voor personenauto's en de WM-VAN banden voor bestelwagens. Boveree is sinds kort dealer van de kwaliteitsbanden van Avon Tyres. Het merk heeft een eeuw ervaring met het maken van banden en levert de uitmuntende kwaliteit waar Boveree naar streeft voor haar klanten. Wanneer u nu vier winterbanden aanschaft ontvangt u ook een gratis winter-kit met een ontdooispray, een flacon ruitensproeier-antivries, een ijskrabber en een anti-condensdoek. Zo kunt u ook goed zicht houden op de Twentse wegen.

Goed advies
Kom langs bij Autobedrijf Boveree voor goed advies voor uw winterbanden. Zij zijn gevestigd aan de Hanzeweg 36 in Deventer. Kijk ook op: www.boveree.nl

Autobedrijf Kemper al bijna een eeuw een vertrouwd adres

DIEPENVEEN - Autobedrijf Kemper is meer dan een garagebedrijf; het mag gerust een begrip genoemd worden. Het bedrijf is namelijk al sinds 1923 gevestigd aan de Dorpsstraat midden in Diepenveen. Door de decennia heen is één ding altijd gelijk gebleven: de uitmuntende service die u als klant ontvangt.

Rutger en Monique Kemper dragen de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse leiding. Zij verkopen zowel nieuwe auto's als mooie occasions van alle merken. Zoekt u een specifieke auto? Dankzij de zoekservice is precies uw droomauto te vinden.

AD Autobedrijf
Autobedrijf Kemper is aangesloten bij de internationale formule AD Autobedrijf. In de goed uitgeruste werkplaats kunnen de goed opgeleide monteurs service bieden voor alle merken. Reparaties gebeuren uitsluitend met originele onderdelen, met behoud van fabrieksgarantie. Dit alles tegen scherpe tarieven, mét prijsopgave vooraf. Zo weet u precies wat u mag verwachten: goed onderhoud tegen een scherpe prijs. Als AD Autobedrijf zijn zij BOVAG-gecertificeerd. U profiteert van twee jaar onderhouds- en reparatiegarantie voor zorgeloze kilometers. Ook uw lease-auto kunt u hier goed onderbrengen voor service; als LeaseProf Service Center mag u rekenen op snelle, flexibele service met behoud van fabrieksgarantie, representatief vervangend vervoer en andere voordelen.

Maak kennis
Maak zelf kennis met de vakmanschap en service van Autobedrijf Kemper; gevestigd aan de Dorpsstraat 20 in Diepenveen. Bel voor informatie met: 0570 - 59 12 85 of kijk op: www.autobedrijfkemper.nl

Slipcursus zorgt voor meer zelfvertrouwen op de weg

TWENTE - Het kan de beste automobilisten overkomen: u raakt de macht over het stuur kwijt. Veel automobilisten hebben ooit tijdens het behalen van het rijbewijs wat uitleg gehad over hoe je dan moet handelen, maar een echte slipcursus kan u aanzienlijk meer zelfvertrouwen geven.

Zeker op gladdere wegen kunt u makkelijker de controle over de auto kwijtraken, maar ook op een mooie zomerse dag kan een onverwachte uitwijkmaneuvre zorgen dat u de grip verliest en in een slip terecht komt.

Slip-soorten
Er zijn eigenlijk twee vormen van slip: een voorwielslip en achterwielslip. Een voorwielslip kan ontstaan wanneer u bijvoorbeeld te hard remt waardoor de wielen blokkeren. De auto gaat dan niet meer heen waar je wil. Bij zo'n slip is het belangrijk om gas en rem los te laten en te sturen in de richting waar de auto op glijdt. Niet sturen naar de kant waar je heen wil - dit kan gevaarlijk zijn wanneer u weer grip terug krijgt.

Achterwielslip
Bij achterwielslip breekt de achterkant uit. In zo'n geval moet u niet hard remmen, maar het gas loslaten, koppeling intrappen en tegensturen. Hierbij kijkt u naar de richting waar u heen wilt; niet kijken naar het gevaar. Het mensenlijk brein is dan namelijk juist geneigd om zich hier op te fixeren... en juist het gevaar in te rijden.

Aquaplaning
Bij aquaplaning glijden alle wielen op een laag water waardoor de totale grip weg valt. In zo'n geval: niet remmen of tegensturen, maar gas loslaten, koppeling intrappen en weer bijsturen wanneer grip terug komt.

Reflex kweken
Omdat dit soort situaties zeldzaam zijn voor veel bestuurders ontwikkelen we ook eigenlijk nooit deze goede reflexen. Zo is het volkomen onnatuurlijk om niet te remmen wanneer u gevaar signaleert. Het volgen van een slipcursus geeft u een stukje zelfvertrouwen om niet in paniek te raken en juist te handelen. Er zijn in Nederland diverse bedrijven die slipcursussen aanbieden; zo biedt de ANWB slipcursussen aan vanaf 80 euro. Een relatief kleine investering die u veel geld kan besparen, maar ook op zich al een héél leuke en leerzame middag oplevert.

Nog vaak aanrijdingen met wild

TWENTE - Het aantal aanrijdingen met wild is de afgelopen jaren toegenomen. Mensen zitten weer vaker op de weg en door de smartphone rijden mensen ook wat vaker zonder volledige aandacht. In het najaar is altijd weer een piek te zien van wild-ongevallen. Hoe moet je dan handelen, en wat kunnen we doen om dit te voorkomen?

Afgelopen jaar zat het aantal aanrijdingen met dieren rond de 7.800; een fikse stijging ten opzichte van 2014, toen dit er nog 5.800 waren. Meer kilometers op de weg zorgde ook voor meer aanrijdingen. In het najaar loopt u vooral het risico om een wild zwijn, edelhert of ree aan te rijden. Oktober, november en december zijn echte piekmaanden op dit vlak. De meeste ongevallen gebeuren tussen 17.00 en 07.00 uur. De belangrijkste tips om een aanrijding te voorkomen: matig de snelheid, gebruik goede koplampen met groot licht waar mogelijk en laat de smartphone in uw zak. Wanneer u een dier dreigt te raken is uitwijken niet verstandig; u eindigt dan in een reflex tegen een boom aan, waardoor het leed niet te overzien is. Hebt u één dier ontweken? Bedenk dan dat het vaak roedeldieren zijn, waardoor er dus vaak meerdere dieren achter elkaar de weg op kunnen rennen.

Grote impact
Ongelukken met wild hebben vaak een grote impact op de bestuurders. Bij uitwijken loopt u het risico op letsel en bij het raken van een dier zijn de gevolgen vaak groot: de auto loopt fikse schade op en de airbags kunnen in werking treden. Helaas is dit niet altijd te voorkomen.

En dan?
Wanneer u een aanrijding hebt met groot wild zoals een zwijn of edelhert is het verplicht om de politie te alarmeren. U moet dan wachten op de plek van het ongeval. Ook zal dan een faunabeheerder ingeschakeld worden om een eventueel gevlucht dier op te sporen. Wat absoluut NIET mag is het aangereden wild meenemen. Ook moet u zeker niet het bos in gaan om een gewond dier op te sporen. Dit kan namelijk zorgen dat andere dieren in paniek raken en de weg oprennen met verdere aanrijdingen als gevolg.

Honda CR-V Hybrid gaat slim om met het milieu

DEVENTER - De nieuwste SUV-aanwinst van Honda, de Honda CR-V Hybrid, zal begin volgend jaar naar Nederland komen. Het belooft een technisch hoogstandje te worden, waarbij milieubewust rijden in het middelpunt staat.

De auto is voorzien van twee elektromotoren en een 2.0 benzinemotor. Bijzonder is dat deze motoren grotendeels tegelijkertijd zullen werken. Op deze manier rijdt de auto altijd zo zuinig mogelijk zonder in te leveren aan vermogen. Opvallend is dat een gewone versnellingsbak ontbreekt in de nieuwe Honda. In plaats daarvan is er een gefixeerde koppeling aanwezig en is er een directe verbinding tussen de draaiende delen. Hierdoor wordt de auto grotendeels aangedreven door de milieubewuste elektromotor. Echter, wanneer meer vermogen gevraagd wordt, komt de brandstofmotor in actie.

Automatisch systeem
Het hybridesysteem in de Honda CR-V Hybrid is in staat om automatisch de meest ideale aandrijving in te schakelen. De benzinemotor drijft alleen de wielen aan als er sprake is van een hogere en constante snelheid. Bij accelereren en lagere snelheden wordt gebruik gemaakt van de veel zuinigere elektromotoren. Honda meldt dat de elektromotoren bij lagere snelheden zo'n 50% zullen worden ingezet. Bij hogere snelheden bedraagt dit aandeel ongeveer een derde. De prijs voor de Honda CR-V Hybrid zal later bekend gemaakt worden. Honda Wesselink in Deventer en Apeldoorn geeft u dan graag passend advies. Kijk ook op: www.honda-wesselink.nl

Precies op tijd-Deals bij Opel

DEVENTER - Opel maakt het nu nog aantrekkelijker om een nieuwe auto aan te schaffen. Met de Precies op tijd-Deals profiteert men nog van de oude wetgeving met de bijbehorende lage BPM-belasting.

Opel laat weten mee te denken met mensen die op zoek zijn naar een nieuwe auto. De aanschaf van een nieuwe auto is moeilijker geworden met de nieuwe wetgeving. Hierdoor zijn nieuwe auto's duurder en betaalt de koper een hoger bedrag aan BPM-belasting. Opel geeft nu een flinke korting op een aantal voorraadmodellen die wel kan oplopen tot 4.000,- euro!

Belastingbesparing
Tijdens de Precies op tijd-Deals betaal je nog het lagere BPM Euro 6.1-NEDC in plaats van Euro 6.2-NEDC. Voor de Opel Karl 1.0 Edition betekent dit een belastingbesparing van 1.920,- euro. Zo rijdt u deze Karl al vanaf 11.699,- euro. De Opel Astra 1.4 Online Edition (vijfdeurs) levert naast een belastingbesparing van 1.529,- euro ook nog eens een extra voorraadkorting van 1.000,- euro op en komt samen met een myOpel betaalpas ter waarde van 1.000,- euro! Deze tankpas kan gebruikt worden voor onderhoud, accessoires of gewoon om te tanken! De totale besparing op de Opel Astra 1.4 Online Edition kan daarmee oplopen tot wel 3.529,- euro. Ook de Opel Corsa 1.4 Favourite komt met forse korting! De belastingbesparing voor deze auto bedraagt 1.946,- euro en daar komen de 1.000,- euro voorraadkorting en de myOpel betaalpas van 1.000,- euro bij! De korting loopt op 3.946,- en u rijdt al een Corsa 1.4 Favourite voor 14.999,- euro.

Tot 31 oktober
De Precies op tijd-Deals lopen nog tot 31 oktober. Informeer bij uw Opel Broekhuis in Deventer (Revalstraat 10) en Apeldoorn (Laan van Malkenschoten 85) naar de voorwaarden. Kijk ook op: www.broekhuis.nl/opel voor meer informatie.

Laatste maand Hyundai Snelle Beslissers Bonus

DEVENTER - Alleen in oktober profiteer je in oktober nog van de Snelle Beslissers Bonus op verschillende modellen uit voorraad. Hierbij kan de een aantrekkelijke korting worden gecombineerd met de 50/50 deal en rijdt u wel heel voordelig weg in een nieuwe Hyundai.

Zit je al een tijdje met een nieuwe Hyundai in je hoofd? Wacht dan niet langer en profiteer deze maand nog van de Snelle Beslissers Bonus op een heleboel diverse modellen die direct uit voorraad leverbaar zijn. Op diverse Hyundai modellen krijgt u nu tot wel €2500 voordeel. Zo schaft u de stadsauto van het jaar, de Hyundai i10, nu aan met een voordeel van €1250. Ook op de dynamische Hyundai IONIQ Hybrid geldt tijdelijk een Snelle Beslissers Bonus van €1250. Op de Hyundai KONA, de SUV met gedurfde styling, krijgt u daarnaast een bonus van €2500. Zo zijn er nog vele andere modellen waarop u deze maand nog aantrekkelijk voordeel ontvangt. Naast de Snelle Beslissers Bonus profiteert u ook nog van de 50/50 deal. Hierbij betaal je 50% van de aankoopwaarde nu en de andere helft kan verspreid over 36 maanden worden betaald tegen een rente van slechts 1,99%. Voor het betalen van de eerste helft van de aankoopwaarde kan u ook de inruilwaarde van uw huidige auto gebruiken. De Snelle Beslissers bonus is nog geldig in de maand oktober. Informeer bij Autobedrijf Herwers naar de voorwaarden; zij geven u graag passend advies. Gevestigd aan de Solingenstraat 3 in Deventer en Laan van de Dierenriem 29 in Apeldoorn. Kijk ook op: www.herwers.nl/hyundai

Aantrekkelijke tarieven op private lease bij Nissan

DEVENTER - Nissan heeft nog tot en met 31 oktober een mooie lopende aanbieding met scherpe tarieven voor private lease.

Private lease wint de afgelopen jaren sterk aan terrein bij de particuliere koper. Veel mensen kiezen voor mobiliteit zónder de rompslomp die bij autobezit komt kijken. Bij private lease betaalt u een vast laag maandbedrag gedurende de looptijd. Hierbij zitten al uw vaste kosten inbegrepen. Onderhoud, reparaties, bandenwissel, verzekering en wegenbelasting. U betaalt in principe alleen de brandstof. Het voordeel van private lease is dat u precies weet waar u aan toe bent; u komt nooit voor verrassingen te staan qua onverwachte reparaties en bijbehorende hoge kosten. Deze vorm van private lease neemt u dus veel zorgen weg.

Geheel naar wens
U kunt zelf geheel naar wens uw nieuwe auto kiezen met precies de opties die u wenst. Uw dealer kan dan uw maandbedrag berekenen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Wie gaat voor de compacte Nissan Micra least al een nieuwe auto vanaf 239 euro per maand. De veelzijdige Juke least u vanaf 359 euro per maand, een Qashqai vanaf 389 euro per maand, de Nissan Pulsar vanaf 429 euro per maand en de Nissan X-Trail vanaf 569 euro per maand. Deze scherpe tarieven zijn gebaseerd op een korte looptijd van slechts 24 maanden. Zo kunt u na twee jaar weer rondkijken naar een andere aantrekkelijke aanbieding.

Bereken uw inruil
Via de website www.nissan.nl kunt u ook al vast uw inruilwaarde van uw huidige auto bepalen. In vijf stappen kunt u snel en eenvoudig de huidige auto laten taxeren. Kom langs bij Autobedrijf Herwers aan de Gevestigd aan de Solingenstraat 3 in Deventer en Laan van de Dierenriem 29 in Apeldoorn. Kijk ook op: www.herwers.nl/nissan