Autopaper Deventer

23 januari 2018

Autopaper Deventer 23 januari 2018


1 / 20

Herwers mag zich Hyundai Excellent Dealer 2017 noemen

Herwers Hyundai is Hyundai Dealer voor de regio Doetinchem, de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen en de omgeving Arnhem. Onlangs werd Herwers Hyundai uitgeroepen tot Hyundai Excellent Dealer van het jaar 2017 en mocht directeur Jos Herwers de bijbehorende prijs in ontvangst nemen.

Directeur Jos Herwers werd tijdens de Nationale Hyundai Dealerconventie in Amsterdam door Senior Vice President & COO Thomas A. Schmid van Hyundai Motor Europe, Jooyong Jung (President Hyundai Motor Nederland) en algemeen directeur Ronald Dubbelman van Hyundai Motor Nederland in het zonnetje gezet.
Herwers ontving een bronzen beeld en mag zich een jaar lang de beste Hyundai Dealer van Nederland noemen.
De Hyundai Dealer Excellent Award is de hoogste prijs die een Hyundai Dealer in Nederland kan winnen. Hyundai beoordeelt alle dealers jaarlijks op een aantal belangrijke criteria: sales en after sales, klantvriendelijkheid, strategie, training en service.
Elke Hyundai Dealer kan deze titel behalen. Jos Herwers, directeur van Herwers Hyundai, kon uiteindelijk tot Hyundai Excellent Dealer van 2017 worden gekroond. Zijn bedrijf kon simpelweg de beste rapportcijfers tonen. 'De prijs betekent niet alleen dat we het samen goed gedaan hebben op het gebied van de verkoop van auto's, onderdelen en accessoires', stelt directeur Jos Herwers, 'maar ook dat wij uitstekende resultaten hebben behaald op het gebied van After Sales en klanttevredenheid. We zijn met Herwers Hyundai duidelijk in wat we doen en komen altijd onze afspraken na. Dat vertrouwen hebben we niet beschaamd. Dat blijkt wel uit deze mooie prijs. Ik ben er erg blij mee en wil vooral onze medewerkers complimenteren met dit geweldige resultaat.'

Suzuki betrouwbaarst in on- derzoek Consumentenbond

Suzuki is het betrouwbaarste automerk volgens een omvangrijke enquête van de Consumentenbond onder 10.000 autobezitters in Nederland. Suzuki-rijders geven hun auto een score van 8,7 gemiddeld, de hoogste van alle automerken die in het betrouwbaarheidsonderzoek voorkomen. De Suzuki S-Cross haalt zelfs een 9,1.

Suzuki-rijders staan volgens het onderzoek het minst met pech langs de weg. De koppositie is het bewijs van Suzuki's betrouwbaarheid waar het merk al sinds jaar en dag om bekendstaat. Het rapportcijfer 8,7 komt op het conto van werkelijk alle goedverkochte Suzuki-modellen van de laatste tien jaar, aldus de Consumentengids van november 2017 waarin de enquête gepubliceerd is. Suzuki laat maar liefst 23 andere automerken achter zich. Om dit te vieren trakteert Suzuki met 50% korting op accessoires. Zo kan de klant een nieuwe Suzuki volledig tunen voor de helft van de prijs. De klant ontvangt tijdens de actieperiode 50% korting op de adviesverkoopprijs (inclusief btw en montage c.q. spuitkosten) voor de door Suzuki aangeboden accessoires. De 50% korting op accessoires is van toepassing bij aanschaf van een nieuwe Suzuki-auto, waarbij de koop is overeengekomen tussen 1 januari 2018 en 28 februari 2018. Verder dient registratie van de Suzuki-auto uiterlijk plaats te vinden tot en met 15 maart 2018. De 50% korting op accessoires is ook van toepassing op overeenkomsten die gesloten worden op basis van Suzuki Private Lease of met Fleet en Lease doeleinden. Voor meer info bent u welkom in de showroom van Suzuki-dealer AutoCity AVK in Deventer.

Van Mossel Kia trotse winnaar Top Dealer Award 2017 & 2018

Kia Motors Nederland heeft deze maand de best presterende Kia-dealers van het land uitgeroepen. Van Mossel Kia is de trotse winnaar van de Top Dealer Award 2017 & 2018. Bas Huijzer, Commercieel en Operationeel Directeur van de Kia-dealer, is uitermate trots met deze erkenning.

Voor het tweede jaar op rij ontving Van Mossel deze award. 'Samen met mijn team doe ik er alles aan om een goede indruk achter te laten en de verwachtingen van de klant te overtreffen. Onze slogan luidt: 'Van Mossel biedt meer dan u verwacht'. Dit proberen we telkens weer waar te maken', aldus Bas Huijzer. Gedurende het hele jaar wordt iedere Kia-dealer objectief beoordeeld. Met name de afdelingen verkoop en after sales worden continu geëvalueerd. Naast de realisatie van de doelstellingen wordt er vooral gekeken naar de wijze waarop service aan de klant wordt verleend, zowel bij de aanschaf van een auto als in het traject van technische dienstverlening daarna. Kia-dealer Van Mossel heeft zich hierin weten te onderscheiden; een bewijs van kwaliteit en optimale inzet van hun medewerkers. Het is een spannend jaar voor deze Kia-dealer, want op 2 januari hebben zij twee nieuwe vestigingen mogen verwelkomen. Door de toevoeging van deze vestigingen bevinden ze zich voortaan op vijf strategische punten, namelijk Amersfoort, Apeldoorn, Harderwijk, Hengelo en Zwolle. De nieuwe vestigingen, Amersfoort en Harderwijk, zijn nog steeds gevestigd op het vertrouwde adres met de bekende gezichten.

All Inclusive

Dit is alweer de eerste column in 2018 en graag wil ik u allen een heel fijn en voorspoedig jaar toewensen en een goede gezondheid. Mogelijk bent ook u in de laatste weken van 2017 bezig geweest om de zomervakantie te plannen of bent u nog bezig om deze uit te zoeken. Wat gaan we doen en van welke gemakken willen we gebruik gaan maken? Gaan we gebruik maken van een All Inclusive aanbieding en kiezen we voor alle gemak? Exact weten wat u kwijt bent aan verblijf, eten en drinken? Deze formule zien we niet alleen bij de vakantieaanbiedingen, maar ook bij restaurants, sport- en fitnessclubs en ook bij heel veel autobedrijven. Na de aanschaf van de auto weet u vaak wel de kosten van uw verzekering en wegenbelasting, maar niet van de onderhoudsprijzen en extra werkzaamheden. Maar ook de autodealers hebben vaste onderhoudsprijzen en ook een service waarbij u extra privileges en service bij kunt kopen voor een laag bedrag, de zogenoemde servicekaart. Vaak is de prijs rond de dertig euro en daarvoor kunt u het hele jaar gratis langskomen om uw vloeistoffen zoals olie, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof te laten bijvullen. In dit servicepakket zit meestal ook een gratis uitgebreide pechhulp met een dekking in heel Europa en ook helpen ze u met sterreparatie in uw voorruit, reparatie van uw lekke band en wordt uw verlichting gerepareerd. Samen met korting bij de aanschaf van accessoires verhoogt dit alles het rijplezier en kunt u zorgeloos het hele jaar door aankloppen bij uw dealer. De gratis zomer- en wintercontrolebeurten en aircocheck kunt u vaak ook laten uitvoeren nadat u een afspraak hebt gemaakt. Wilt u meer weten en kiest u ook voor het gemak? Laat u zich dan eens informeren bij de dealer voor zijn All Inclusive servicegemak. Ik zie u graag en ook ons team vertelt u graag meer over deze servicekaart.

Groeten,

René Temmink

Dacia Duster nu in showroom

Dacia wist zich in Europa een stevig deel van de SUV-taart toe te eigenen met de in 2009 gepresenteerde Dacia Duster. Inmiddels zijn we acht jaar verder en zet Dacia het Duster-succes voort met een volledig nieuwe generatie die sinds kort in de showroom staat bij Segerink en Wolbers in Deventer en Apeldoorn.

Sinds de lancering van de Duster hebben in ons land een kleine 8.000 kopers de weg naar de Dacia-showroom weten te vinden. Met name buiten Nederland is de nuchter ingestelde Duster een groot succes. Meer dan 2 miljoen exemplaren zijn er wereldwijd inmiddels verkocht, het is dus niet zo gek dat Dacia de tweede generatie Duster geen wereldschokkend nieuw uiterlijk heeft gegeven. Hoewel elke lijn die ontwerper Laurens van den Acker voor de nieuwe Duster op papier heeft gezet volledig nieuw is, lijkt de nieuwe Duster sterk op z'n voorganger. Zo is de voorruit 100 mm meer naar voren geplaatst, wat de interieurruimte ten goede komt. Het nieuwe front springt in het oog en ook de achterzijde met de compleet nieuwe achterlichtunits is een aandachtstrekker. Led-dagrijverlichting is standaard aanwezig. De Duster staat nu op 17- in plaats van 16-inch metend lichtmetaal. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen is er veel veranderd. Het dashboard is volledig nieuw vormgegeven en is samengesteld uit hoogwaardigere materialen. Dacia zet in op fraaiere kunststoffen en kleinere naden tussen diverse onderdelen, zowel in het in- als exterieur. Op technisch vlak borduurt de nieuwe Duster voort op zijn voorganger. Dat betekent dat we onderhuids in de basis hetzelfde platform tegen gaan komen. Dacia zet in op de bekende 125 pk sterke TCe 125 en de 110 pk sterke diesel, de dCi 110 wat betreft motortechniek. Op veiligheid- en snufjesgebied is de Duster behoorlijk opgewaardeerd, met onder meer Keyless Entry en Lane Assist op de optielijst. Voor een proefrit in de nieuwe Dacia Duster bent u welkom bij Segerink en Wolbers.

Nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross opvallend en verfijnd

Sinds vorige maand staat de nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross in de showroom van Mitsubishi-dealer Wesselink in Deventer, waar men enorm te spreken is over de nieuwe opvallende SUV van Mitsubishi.

De Mitsubishi Eclipse Cross is een compleet nieuwe, coupé-achtige SUV die gepositioneerd wordt tussen de ASX en Outlander. De Eclipse Cross onderscheidt zich door zijn scherpe lijnen en dynamische houding met een herkenbare Mitsubishi-designstijl. De Eclipse Cross is niet alleen sportief gelijnd, maar heeft ook een motor die perfect bij zijn uiterlijk past. De 1.5 turbo benzinemotor biedt een vermogen van 163 pk en een koppel van 250 Nm. Door deze uitstekend presterende motor mag de auto liefst 1.600 kg trekken. Een perfecte caravantrekker dus. De Eclipse Cross is zowel in handgeschakelde 6-bak leverbaar als een comfortabele CVT-automaat. Daarnaast is er nog een keuze te maken voor een 2WD of zelfs een 4WD. Niet alleen de motorische prestaties zijn uitmuntend, de Eclipse Cross scoort de maximale 5 sterren bij de Euro NCAP-crashtests. Hiermee is de Eclipse Cross de veiligste auto in het compacte SUV-segment. Om deze prachtige score te halen, is iedere Eclipse Cross standaard voorzien van 7 airbags, Lane Departure Warning (rijbaan assistent) en Forward Collision Mitigation (noodstop rem hulpsysteem). De vanafprijs van de auto is € 29.490,- rijklaar. Voor deze prijs krijgt u de 1.5 turbo motor met handgeschakelde versnellingsbak in de Pure uitvoering. Deze uitvoering is standaard al voorzien van cruise control, climate control, parkeercamera, licht- en regensensor en ook mistlampen. Reden genoeg dus om nu een bezoek te brengen aan Mitsubishi-dealer Wesselink en de auto tijdens een proefrit zelf te ervaren.

De Snipperling levert een bijzondere 'legpuzzel-Fiat'

Autobedrijf de Snipperling in Apeldoorn heeft afgelopen week een bijzondere auto geleverd. Het ging om een bont bestickerde Fiat 500; een prijs die ter beschikking werd gesteld in het kader van Serious Request.

De Fiat-dealer met vestigingen in Apeldoorn en Deventer leverde de Fiat 500 TwinAir Turbo af aan Tegelhuys Wijhe. Zij waren de hoogste bieder van de Serious Request autoactie van Radio 3FM eind vorig jaar. De prijs? Een jaar lang gratis rijden in deze mooie Fiat. Het Tegelhuys Wijhe won deze prijs met een eindbieding van 3.000 euro; dit komt ten goede aan het Rode Kruis dat gezinnen in rampgebieden helpt. Het Glazen Huis stond voor de veertiende editie in Apeldoorn, waardoor het voor de Snipperling mooi is om deze auto te mogen leveren. De prijs werd beschikbaar gesteld door Fiat en supermarktketen Jumbo, die de maandelijkse leasekosten voor haar rekening neemt. De Fiat 500 kreeg voor deze actie ook een opmerkelijke car wrap; deze is helemaal in de stijl van de bekende striptekenaar Jan van Haasteren, die ook veel legpuzzels tekende. De auto is zo een opmerkelijke verschijning. Het privé leasen van een auto is tegenwoordig een populair alternatief voor koop. Naast het zakelijk leasen waar bedrijven bekend mee zijn, is ook de particuliere lease een groeiend fenomeen. Want een automobilist wil tegenwoordig eigenlijk niet meer de auto in bezit hebben: het draait om de mobiliteit. Het grote voordeel van een privé lease is dat u alleen een vast laag bedrag per maand hoeft te betalen. Verder neemt de dealer al uw zorgen weg. Zo vallen ook regulier onderhoud, wegenbelasting, verzekering en alle andere bijkomende kosten onder zo'n private lease. U betaalt in principe alleen de benzine die er in gaat. Zo least u al een Fiat 500 bij de Snipperling vanaf 209 euro per maand. Ook op het gebied van financiering voor directe koop is er veel mogelijk; de medewerkers van de Snipperling adviseren u graag over de voor u meest geschikte mogelijkheden. Naast personenauto's levert de Snipperling ook Fiats populaire bedrijfswagens, waaronder de Talento en Ducato. De Snipperling is gevestigd aan de Laan van de Dierenriem 38A in Apeldoorn en de Hunneperweg 7 in Deventer. Voor meer info: www.snipperling.nl.

Nieuwe Range Rover Velar is geraffineerd, sportief en intelligent

Met de Range Rover Velar heeft Land Rover een sterke auto op de markt gebracht, die zich zowel op de weg als in het terrein helemaal thuis voelt. De Velar is een nieuwe aanwinst voor de Range Rover familie en is te bewonderen bij Land Rover-dealer Van Mossel in Apeldoorn.

Het design van de nieuwe Range Rover Velar is revolutionair. Opvallend aan het exterieur van de Range Rover Velar zijn de elegante flanken en de foliegedrukte grille, die het front van de auto een onmiskenbare uitstraling geeft. Details als de LED-verlichting maken het plaatje compleet, evenals de verzonken portiergrepen. Aan de achterzijde speelt het signature-design van de achterlichten een belangrijke rol bij de uitstraling van de auto. Vier achterlichtelementen, verbonden door een designpaneel met 'RANGE ROVER' woordmerk, vormen een spraakmakend en tegelijk harmonieus ontwerpelement. Ook het interieur van de Range Rover Velar straalt één en al luxe uit en is ontworpen om ervoor te zorgen dat u en uw passagiers ontspannen op de bestemming arriveren.
De hogere zitpositie zorgt voor een ongeëvenaard zicht, wat bijdraagt aan het gevoel van veiligheid en zekerheid. Het optionele panoramadak, vast of met schuif-/kanteldeel voor, maakt het interieur nog lichter en ruimer en versterkt het contact met de omgeving.
Behalve het digitale instrumentarium achter het stuur is centraal in de auto het Touch Pro Duo systeem te vinden; twee aanraakgevoelige displays waarmee bestuurder en passagiers alle functies in de auto kunnen bedienen, zoals klimaatbeheersing, connectiviteit, navigatie en alle moderne infotainment-opties. Indien gewenst is het zelfs mogelijk om met behulp van de mobiele telefoon de auto op afstand te starten, verwarmen of de lampen te laten knipperen.
Van kracht en puur rijplezier tot laag brandstofverbruik en verfijning zijn er zes motoren beschikbaar voor de Range Rover Velar.
Elk van deze motoren is geoptimaliseerd voor specifieke kenmerken, zodat ze samen voldoen aan verschillende prestatiewensen.
Benieuwd naar alle eigenschappen van de Range Rover Velar?
Maak dan kennis met de Velar in de showroom van Van Mossel Land Rover aan de Oude Apeldoornseweg 40A in Apeldoorn.

Wel of niet wassen in de winter?

Moet je in de winter wel of niet je auto wassen? De een maakt zijn auto in de winter regelmatig schoon, de ander laat het wassen even voor wat het is. Je auto is door regen, zand en ander vuil op de weg toch zo weer smerig. Zonde van de tijd en het geld. Of ligt dat toch anders?

Vuil op de lak is doorgaans de reden om een auto naar de wasstraat te brengen. Zeker als er op de weg strooizout is gebruikt, is het raadzaam je auto zo snel mogelijk te wassen. Zout kan de laklaag aanvreten. Maar bij een ophoping van zand of zout kun je niet zomaar met de spons of borstels aan de slag. Om haarkrasjes te voorkomen, moet je door middel van een voorbehandeling eerst zorgen dat de carrosserie volledig zand- of zoutvrij is. Afspuiten met water is het devies. De wasstraat heeft in dit geval de voorkeur, omdat je er dan zeker van bent dat er geen delen worden overgeslagen. Glas heeft een grotere hardheid dan autolak en heeft daardoor veel minder last van zout, zand en vuil. Het is echter wel belangrijk om de ramen, de voorruit in het bijzonder, schoon te houden. Niet alleen heb je hierdoor beter zicht, maar bovendien blijven hiermee de veiligheidssystemen goed werken. Een toenemend aantal auto's is uitgerust met veiligheidstechnologie, zoals adaptieve cruise control, rijbaanassistent, verkeersbordherkenning, dynamische grootlichtassistent en een noodremsysteem. Deze systemen hebben vaak een aantal camera's en radareenheden achter de voorruit zitten. Lichtmetalen wielen lopen 's winters dezelfde risico's als autolak. Dat wil zeggen: zand en zout kunnen terechtkomen op plekken waar de velg kleine beschadigingen heeft tussen de beschermende laag en het basismateriaal, waardoor plekjes op de velgen groter worden.

Vriendelijke groeten namens het hele iClean Carwash team!

Fiat 500, 500X en 500L Mirror: connectief, veilig én voordelig

De Fiat Mirror modellen staan sinds kort in de showroom van Fiat-dealer Autobedrijf de Snipperling met vestigingen in Apeldoorn en Deventer. De Fiat 500, 500X en 500L Mirror zijn uitgerust met het 7-inch Uconnect infotainmentsysteem dat koppelbaar is met Apple CarPlay en Android Auto teneinde de smartphone in alle veiligheid te 'spiegelen' op het display in de auto. Bovendien is er veel voordeel te behalen op de rijk uitgeruste 500 Mirror modellen.

De 500 Mirror met een klantvoordeel van € 1.250,- kan worden besteld als hatchback of cabriolet en is voorzien van de 80 pk TwinAir Turbo benzinemotor die gekoppeld kan worden aan een handgeschakelde of automatische transmissie. Speciaal voor de 500 Mirror is ook de exterieurkleur 'Blu Italia' leverbaar. Het interieur is altijd met zwarte sportstoelen uitgevoerd. De standaarduitrusting omvat verder onder meer 16-inch lichtmetalen velgen, climate control, 7-inch infodisplay, parkeersensoren achter, elektrisch verwarmbare en verstelbare spiegels en regen-/lichtsensor. De 500 Mirror staat sinds deze maand bij de dealer vanaf € 20.395,-. Fiat biedt zijn SUV, de 500X, als Mirror aan met de 1.6 (110 pk) en 1.4 (140 pk) benzinemotoren. De 1.4 Turbo MultiAir is bovendien te koppelen aan de automatische DCT-transmissie. Uiterlijk onderscheidt de Fiat 500X Mirror zich door speciale 17-inch lichtmetalen velgen, satijnchromen accenten, buitenspiegels in carrosseriekleur en mistlampen vóór. Climate control, automatisch dimmende binnenspiegel, 'Easy Entry&Go' zijn onder andere standaard. Het klantvoordeel bedraagt € 1.695,-. Binnenin is het dashboard altijd in de kleur 'Blu Jeans' uitgevoerd. Als exterieurkleur is 'Blu Jeans Matt' verkrijgbaar, een matte variant van het reeds leverbare 'Blu Jeans'. De 500X Mirror is er vanaf € 25.095. De ruime 500L Mirror wordt als bicolore geleverd: naast 'Blu Denim' zijn alle andere exterieurkleuren te bestellen. Exclusief voor de 500L Mirror is het grijze dak dat ook in het reguliere wit of zwart te bestellen is. Voor de aandrijving zorgt de 105 pk sterke TwinAir Turbo benzinemotor. De standaarduitrusting omvat, behalve het Uconnect infotainmentsysteem, ook 16-inch lichtmetalen velgen, mistlampen en grijze spiegelkappen die overeenkomen met de grijze kleur van het dak. Het totale klantvoordeel bedraagt € 1.130,-. De 500L Mirror is er vanaf € 23.090,-. Voor meer informatie over de modellen van Fiat bent u welkom in de showroom van Fiat-dealer Autobedrijf de Snipperling.

Honda Jazz nu in showroom

Honda liet vorig jaar al de nieuwe Jazz voor de Japanse markt zien. Ook werd het Europese model aan de wereldpers getoond. De nieuwe Jazz is nu dan eindelijk gearriveerd bij Honda-dealer Wesselink aan de Solingenstraat in Deventer en aan de Laan van de Dierenriem in Apeldoorn.

De vernieuwde Honda Jazz is dus eindelijk klaar voor Europa. Aan de voorkant herken je de compacte Honda aan de nieuwe bumper en grille, aan de achterkant is er eveneens een nieuwe bumper. De nieuwe Dynamic-uitvoering heeft de volgende kenmerken: een front splitter, een diffuser-look achterbumper, accentlijnen, led-koplampen, hoogglans zwarte wielen en een dakspoiler. Het interieur van de Dynamic-versie is aangekleed met speciale bekleding. De pookknop en het stuur zijn afgewerkt met leer en voorzien van oranje stiksels. Het belangrijkste nieuws is de komst van de nieuwe, 130 pk sterke 1.5 benzinemotor. Honda geeft voor deze motor een brandstofverbruik op van 5,4 l/100 km (1 op 18,5). De 1.5 wordt altijd in combinatie met de Dymanic-trim geleverd. Een CVT-automaat is optioneel, net als bij de 102 pk sterke 1.3 i-VTEC die onveranderd in het assortiment blijft. De vernieuwde Honda Jazz staat voor u klaar om te ervaren door middel van een proefrit. Voor meer informatie over prijzen en uitvoeringen bent u welkom in de showroom van Honda-dealer Wesselink die u hierover graag te woord staat.

Coolen houdt wagenpark van Het Groenbedrijf mobiel

Het Groenbedrijf onderhoudt in opdracht van de gemeente Deventer het openbaar groen binnen de gemeentegrenzen. Automobielbedrijf Coolen zorgt ervoor dat Het Groenbedrijf over een goed onderhouden wagenpark beschikt.

Medewerkers van Het Groenbedrijf rijden voor het verrichten van hun werkzaamheden in auto's van Automobielbedrijf Coolen. Ook afgelopen jaar heeft de Citroën-dealer weer vijftien auto's afgeleverd aan Het Groenbedrijf. 'Het gaat hierbij onder andere om Citroëns Berlingo, Jumper en Jumpy', zegt Rob Burgers namens Automobielbedrijf Coolen. 'Oftewel, auto's die in de categorie dichte busjes, laadauto's en pick-ups vallen. De auto's worden door Het Groenbedrijf onder andere gebruikt voor groenvoorziening in opdracht van de gemeente Deventer.'
Daarnaast helpt Het Groenbedrijf ook bedrijven, instellingen en particulieren bij het verrichten van groenonderhoud. 'Automobielbedrijf Coolen zorgt er al bijna vijf jaar voor dat Het Groenbedrijf over een betrouwbaar en goed onderhouden wagenpark kan beschikken', vervolgt Rob. 'Door de jaren heen hebben we met Automobielbedrijf Coolen zo'n 45 auto's afgeleverd aan Het Groenbedrijf en inmiddels zijn ook de nodige auto's vervangen door nieuwere exemplaren.'
Bent u ook benieuwd op welke manier Automobielbedrijf Coolen het wagenpark van uw onderneming van betrouwbare en goed onderhouden bedrijfswagens kan voorzien? Of bent u als particuliere automobilist nieuwsgierig naar het auto-aanbod van Automobielbedrijf Coolen? U bent van harte welkom in de showroom van de Citroën-dealer aan de Solingenstraat 11 in Deventer of Laan van de Dierenriem 38 in Apeldoorn.

E-PACE: Jaguar's compacte SUV

Na de succesvolle lancering van de F-PACE ligt er een uitdaging voor het jongste model onder de Jaguars: de E-PACE. De 5-zits SUV gooit hoge ogen door sportieve looks en aansprekende prestaties te combineren met veel binnenruimte en optimaal gebruikersgemak. Bovendien beschikt de E-PACE over de modernste technologieën én vierwielaandrijving (optioneel).

Vooral de rijervaring zorgt ervoor dat de sportief sturende E-PACE aanvoelt als een echte Jaguar. Geavanceerde rijtechnologieën, zoals Active Driveline en Adaptive Dynamics, dragen bij aan het wendbare en gecontroleerde rijgedrag van de E-PACE. Daarnaast heeft de E-PACE een volledig onafhankelijke wielophanging met multi-link design achter om het rijcomfort te verbeteren. Het interieur van de E-PACE is eigentijds, stijlvol, luxe uitgevoerd en biedt de beste opbergruimte in zijn klasse. In de E-PACE is elk onderdeel zorgvuldig ontwikkeld met als doel een verfijnde en tastbare beleving. De cockpit is rondom de bestuurder ontworpen en de SportShift transmissiekeuzehendel bevindt zich direct binnen handbereik. De stijlvolle achteruitkijkspiegel heeft een frameloos ontwerp. Wat multimedia en slimme technologieën betreft, behoort de E-PACE tot de top in zijn segment. InControl Touch Pro is het meest geavanceerde multimediasysteem dat Jaguar ooit heeft aangeboden. Het is ontworpen om rijden veiliger, comfortabeler en plezieriger te maken. Het hoogwaardige infotainmentsysteem met touchscreen biedt onder meer toegang tot populaire apps als Spotify en routeplanner. Maak kennis met de nieuwe E-PACE, de compacte SUV met het hart van een Jaguar en kom langs in de showroom aan de Oude Apeldoornseweg 40 A in Apeldoorn. De medewerkers van Van Mossel Jaguar vertellen u graag alles over de Jaguar E-PACE.

Inruilsensatie van Nederland bij Broekhuis Opel Deventer

Tijdens The Big Event van Opel maakt Opel-dealer Broekhuis Deventer de aankoop van een nieuwe Opel wel heel aantrekkelijk. Gedurende The Big Event, van 29 januari tot en met 3 februari 2018, krijgt u bij Broekhuis Deventer € 2.000,- extra inruilwaarde bovenop de Autotelex inruilwaarde van uw huidige auto.

Naast deze extra inruilwaarde ontvangt u daar bovenop bij aankoop van een nieuwe Opel € 500,- gratis brandstof en mag u ook nog eens voor € 250,- aan Opel-accessoires uitkiezen. Alle Opel-modellen doen mee aan The Big Event bij Broekhuis Deventer. Of u nu voor een Opel Astra kiest, een Insignia of de nieuwe Grandland X. Zelfs de Opel bedrijfswagens doen mee! Op een Opel bedrijfswagen ontvangt u, bovenop al het eerdere genoemde voordeel, ook nog eens 5 jaar financiering tegen 0% rente. In de tiende editie van The Big Event maakt u ook nog eens kans dat uw inruilwaarde wordt verdubbeld. Elke dag zal er één taxatie worden uitgeloot, die geen € 2.000,-, maar zelfs € 4.000,- extra inruilwaarde ontvangt! Om mee te dingen met de verdubbelaar, is het wel van belang om een e-mailadres en NAW-gegevens achter te laten op www.opel.nl. Belangrijk om te weten is dat u op de Opel Karl en Karl Rocks geen € 2.000,- extra inruilwaarde ontvangt, maar € 1.000,- extra inruilwaarde. Uiteraard maakt u nog steeds kans op de verdubbelaar, ontvangt u de tankpas voor gratis € 500,- tanken en kunt u voor € 250,- aan gratis Opel-accessoires uitkiezen. Komt u ook naar The Big Event bij Broekhuis Deventer aan de Revalstraat 10? U bent van harte welkom. Het verkoopteam staat u van 29 jan. t/m 3 feb. 2018 graag te woord en de koffie staat klaar!

Nieuwe Nissan Leaf is onderweg naar Herwers

Enkele maanden geleden gaf Nissan de eerste foto's vrij van de nieuwe Leaf. Na enige maanden nieuwsgierigheid te kweken, presenteert Nissan de auto op kleine schaal. We laten u kennis maken met een nieuwe generatie van 's werelds populairste elektrische auto. Maar Nissan belooft dat er meer is…

De nieuwe Nissan Leaf oogt een stuk conventioneler; het zou zo een nieuwe Pulsar kunnen zijn. Een klacht? Geenszins, want met z'n strakke lijnen en nieuwe generatie Nissan-neus oogt de nieuwe Leaf modern. Het dak van de auto is 'zwevend' ontworpen. Opvallende elementen zijn er dus nog steeds, maar het is afhankelijk van uw eigen configuratie hoe zeer deze in het oog springen. Dezelfde ontwikkeling als van buiten maakt de Leaf van binnen door. Het dashboard oogt weer bij de tijd en is met keurige materialen afgewerkt. Het nieuwe Nissan-stuur pakt lekker vast en achter het stuur is alleen nog de snelheidsmeter een analoge klok. Het ronde bolletje dat als versnellingshendel dient, geeft nog steeds het Leaf-gevoel; verder zou het zó een brandstofauto kunnen zijn. Ook qua ruimte maakt de Leaf een slag door een volwassen kofferbak met 435 liter inhoud te bieden. Voor passagiers was de ruimte altijd al prima, wat ook bij de nieuwe generatie zo blijft. In de middentunnel, voor de versnellingspook, zit een knop met het opschrift e-Pedal. Hiermee is het mogelijk om de Leaf met alleen het 'gas'pedaal te rijden. Wanneer je het pedaal intrapt, maakt de auto vaart zoals je gewend bent, wanneer je het pedaal loslaat zal de auto tot stilstand afremmen en stil blijven staan. Dit idee is niet helemaal nieuw, al doet de manier waarop Nissan het heeft uitgekristalliseerd vermoeden dat dit de beste implementatie van deze feature is. Wanneer je het pedaal volledig intrapt, komt er 150 pk op de voorwielen vrij. Dit is 40 pk meer dan de huidige Leaf heeft en dat belooft een flink vlottere auto. Van 0 naar 100 km/u kan in 7,9 seconden. Ga je voor maximale zuinigheid, dan moet de 40 kWh grote accu je tot 378 kilometer ver kunnen brengen. Dit is gemeten volgens de 'oude' NEDC-test, de ervaring leert dat zo'n 280 tot 300 kilometer rijbereik realistisch is. De nieuwe Nissan Leaf is inmiddels te bestellen bij Nissan-dealer Herwers met vestigingen in Apeldoorn en Deventer. De eerste auto's worden wellicht eind februari in de showroom verwacht. De vanafprijs bedraagt 34.990 euro.

Toyota Auris Touring Sports Freestyle met vleugje RAV4

De 'opgeruigde' uitvoering van de Toyota Auris Touring Sports staat sinds kort in de showroom van Toyota-dealer Wagenmaker aan de Solingenstraat 1 in Deventer.

Door de stoere beschermingsranden op de carrosserie heeft de Auris een vleugje RAV4 gekregen. Toyota heeft eind december de nieuwe uitvoering van de Auris Touring Sports in de showroom gezet. De Freestyle-versie onderscheidt zich van de andere uitvoeringen met kunststof beschermingsranden bij de dorpels, op de bumpers en langs de wielkasten. De voor- en achterbumper van de Touring Sports Freestyle zijn bovendien voorzien van aluminium skidplates. Verder is de speciale uitvoering uitgerust met zilverkleurige spiegelkappen en 17 inch lichtmetalen wielen met hoogglans zwarte accenten. Technisch zijn er geen wijzigingen, de Auris Freestyle heeft geen vierwielaandrijving of extra bodemspeling. De Touring Sports Freestyle wordt in een gelimiteerde oplage gebouwd, maar hoeveel exemplaren dat zijn, is nog niet bekend. Dus haast u snel naar de showroom van Toyota-dealer Wagenmaker voor meer informatie over de Toyota Auris Touring Sports Freestyle.

Autobedrijf Zuithof al jaren trots op Daihatsu en Subaru

Autobedrijf Zuithof en Daihatsu zijn al jarenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds het autobedrijf uit Bornerbroek zich in 1978 als officiële dealer aan het Japanse automerk verbond, verkocht Autobedrijf Zuithof in Nederland duizenden Daihatsu's aan zijn klanten.

Met het verkrijgen van het dealerschap van Daihatsu beleefde Autobedrijf Zuithof destijds een primeur, aangezien het daarmee de eerste Nederlandse Daihatsu-dealer van Nederland werd. 'Het is een geweldig merk', toont René Zuithof zich enthousiast over het oudste Japanse automerk, dat meer dan een eeuw geleden het levenslicht zag. 'Bovendien is Daihatsu ook een heel zuinig merk. Het enige 'minpunt' van Daihatsu is dat het geen goede auto's voor de werkplaats zijn, aangezien er vrijwel nooit iets aan de auto mankeert.' Voor onderhoud – of de enkele keer dat een reparatie wél noodzakelijk is – kunnen klanten hun Daihatsu met een gerust hart toevertrouwen aan de technici van Autobedrijf Zuithof. Want ondanks dat het Japanse automerk enkele jaren geleden besloot om te stoppen met de Europese import, werd Autobedrijf Zuithof verkozen om als servicedealer de levering van onderdelen, onderhoud en reparatie te blijven waarborgen voor Daihatsu-bezitters. De afgelopen decennia groeide Autobedrijf Zuithof, dat zo'n 57 jaar geleden aan het Tusveld werd opgericht door de vader van René en inmiddels ook al jarenlang Subaru-dealer is, uit tot een modern autobedrijf. Naast een mooie showroom voor de verkoop van nieuwe Subaru's en occasions van diverse merken beschikt het familiebedrijf over een werkplaats waar onderhouds- en reparatiewerkzaamheden worden verricht aan alle automerken.
Verder kan er aan het Tusveld 15 in Bornerbroek 24 uur per dag en zeven dagen per week goedkoop getankt worden bij het tankstation van Autobedrijf Zuithof.

Gelimiteerde Renault Clio R.S.18 beschikt over Formule 1-accenten

Renault presenteerde onlangs de Clio R.S.18. Deze speciale uitvoering wordt in een gelimiteerde oplage gebouwd en komt ook naar Nederland.

Renault komt met een nieuwe, gelimiteerde uitvoering van de Clio R.S. De R.S.18 heeft onderscheidende kleuren en details, die verwijzen naar de Formule 1-auto van Renault. De meest opvallende extra's zijn de gele accenten in de voorbumper, wielen en op de side skirts en het enorme R.S.-logo op het dak.
De R.S.18 is verder voorzien van specifieke badges, grijze bestickering en hoogglans zwarte logo's en opschriften. Het interieur is opgeleukt met alcantara op het stuur, speciale vloermatten, ventilatieroosters van koolstofvezel en instaplijsten met daarop het productienummer. De R.S.18 is gebaseerd op de snelste Clio R.S. van dit moment, de 220 Trophy.
Dat getal staat voor het aantal pk's en verder is de Trophy ten opzichte van de reguliere Clio R.S. op diverse punten aangepast. Voor de R.S.18 komt daar nog een uitlaatsysteem van specialist Akrapovic bij.
De Nederlandse prijs van de nieuwe uitvoering is nog niet bekend.
Meer bijzondere Renault-modellen vindt u in de showroom van Renault-dealer Segerink en Wolbers aan de Revalstraat in Deventer.

Kia Niro EV Concept als voorbode van grootse elektroplannen

Kia kondigt op de CES elektronicabeurs in Las Vegas een groots offensief van hybrides, plug-in hybrides en elektrische modellen aan. De Niro EV Concept is de voorbode van het eerstvolgende elektromodel.

De Niro EV Concept is niet zomaar een studiemodel, maar de voorbode van de elektrische versie van de Niro én van de grootse elektroplannen van het merk. Kia kondigt bij de onthulling van de concept car aan dat er in 2021 maar liefst zestien geëlektrificeerde modellen onderdeel van de line-up zullen uitmaken. Van die zestien modellen zijn er vijf hybrides, vijf stekkerhybrides, vijf volledig elektrische auto's en een waterstofmodel. Kia biedt op dit moment in Nederland al een hybride, drie plug-in hybrides en een volledig elektrisch model aan. De Kia Niro EV wordt de tweede elektrische auto van het merk en op de CES in Las Vegas laat het merk zien wat ongeveer verwacht mag worden van die auto. Naast een gewijzigd uiterlijk met specifieke verlichting, opvallende details en een dichte grille heeft de Niro EV ook nieuwe techniek. Een nieuwe feature is bijvoorbeeld het actieve voetganger-waarschuwingssysteem, dat gericht voetgangers en fietsers kan attenderen op de komst van de fluisterstille auto. De Niro EV heeft een accupakket met een capaciteit van 64 kWh, goed voor een theoretische actieradius van 383 kilometer. Het vermogen van de elektromotor is 150 kW, oftewel 203 pk. De aangekondigde waterstofauto van Kia moet in 2020 op de markt komen, een jaar later gevolgd door het eerste, bijna volledig autonoom rijdende model. Daarnaast wil het merk dat het volledige gamma in 2030 'connected' is. Dat wil zeggen dat de auto's in verbinding kunnen staan met de infrastructuur, huizen en andere auto's en apparaten. De modellen van Kia vindt u bij Kia-dealer Van Mossel in Apeldoorn.

Volvo XC40 vanaf volgende maand bij Nieuwenhuijse

Volvo-dealer Nieuwenhuijse aan de Revalstraat in Deventer en aan de Paramariboweg in Apeldoorn zal in februari de nieuwe Volvo XC40 tonen in de showroom. De auto is nu al wel te bestellen vanaf 39.975 euro. Volgende maand arriveert eerst de speciale Intro Edition.

Volvo heeft de orderboeken dus geopend voor de nieuwe, compacte SUV XC40. Deze is al vanaf 39.975 euro te bestellen met een 1,5 liter driecilindermotor die 156 pk levert. Standaard biedt de XC40 alle veiligheidsfeatures van de onlangs verschenen XC60, waaronder het automatische remsysteem City Safety. Andere standaard aanwezige features zijn een 12,3 inch groot digitaal instrumentenpaneel, elektrisch bedienbare handrem, keyless start, regensensor, tripcomputer, Performance Audio-systeem, Volvo Sensus Connect-multimedia met 9 inch touchscreen en lichtmetalen vijfspaaks wielen. Begin 2018 wordt eerst de Intro Edition afgeleverd. In de prijzen van dat introductiemodel zitten kortingen verwerkt op de uitgebreide meeruitrusting. Naast losse accessoires en optiepacks zijn drie uitrustingslijnen bij te bestellen: de Scandinavian Line (met bijvoorbeeld verwarmbare stoelen en stuurwiel), de Luxury Line (elektrisch bedienbare stoelen, climate control en panoramadak) en de Versatility Line (handigheidjes als handsfree te openen achterklep en elektrisch neerklapbare achterbank). Voor meer informatie bent u welkom in de showroom van Volvo-dealer Nieuwenhuijse.

Showroom Autobedrijf Boskamp in nieuw jasje gestoken

De afgelopen periode heeft de showroom van Autobedrijf Boskamp een flinke metamorfose ondergaan. Inmiddels zijn de verbouwingswerkzaamheden afgerond en kijkt het autobedrijf met een vernieuwde uitstraling naar de toekomst.

De verbouwing werd door Autobedrijf Boskamp grootschalig aangepakt. 'We zijn zeer tevreden met het eindresultaat', zegt Erwin Albers, die samen met zijn broer Jurgen eigenaar is van Autobedrijf Boskamp. 'De showroom heeft een gedaanteverwisseling ondergaan en verder hebben we het plafond vernieuwd. Daarnaast is er een nieuwe receptiebalie in de showroom geplaatst, waardoor we klanten nu in de showroom kunnen ontvangen. Ook kunnen klanten gebruik maken van een nieuwe koffiehoek. Alles is veel moderner geworden. Ons bedrijf heeft een vernieuwde, positieve uitstraling gekregen waarmee we helemaal klaar zijn voor de toekomst.' Een half jaar geleden werd de voorgevel van het bedrijfspand al door Autobedrijf Boskamp onder handen genomen. Kort voor de zomervakantie werd destijds begonnen met de sloop van de oude voorgevel en direct na de zomervakantie werden de nieuwe reclame-uitingen aangebracht. De totale verbouwing past in het plaatje van Opel, dat graag ziet dat alle servicepunten van Opel voldoen aan de nieuwe Corporate Identity van het automerk. Autobedrijf Boskamp is Erkend Reparateur van het Duitse Automerk Opel om alle onderhouds- en garantiewerkzaamheden zelf uit te kunnen voeren. Ook kunnen klanten bij Autobedrijf Boskamp kiezen uit een gevarieerde, mooie occasionvoorraad, waaronder een groot aantal jong gebruikte Opels. Wie het resultaat van de volledige verbouwing met eigen ogen wil aanschouwen, is van harte welkom om een kijkje te komen nemen aan de Koekoeksweg 19 in Olst.

Klassieke en moderne auto's komen samen bij Bella Macchina

Mensen met een voorliefde voor Italiaanse auto's, kunnen niet om Bella Macchina heen. Want of het nu gaat om een hedendaagse Alfa Romeo of een klassieke Lancia, Fiat, Maserati of Ferrari: bij Bella Macchina combineren ze de kennis van moderne Italiaanse auto's met de kunde om klassieke auto's te restaureren.

'Wij zijn geen doorsnee autobedrijf', zegt Jan Nijland, eigenaar van Bella Macchina. 'Enerzijds houden we ons bezig met de restauratie van klassieke auto's, onder andere voor de race- en rallysport. Anderzijds kan iedereen gewoon bij ons terecht voor regulier onderhoud, reparatie of APK-keuringen van bijvoorbeeld een moderne Alfa Romeo. Kortom, voor de helft van de tijd fungeren we als een gewone garage en voor de andere helft houden we ons bezig met restauratiewerk, tuning en het bouwen van onder meer motoren voor circuit- en rallywerk.' Bij Bella Macchina worden ook de onderdelen voor de restauratie van klassieke auto's zelf gemaakt. 'We beschikken onder andere over diverse metaalbewerkingsmachines, zoals een draaibank en freesmachine', geeft Jan aan. 'Op die manier kunnen we oude onderdelen weer bruikbaar maken of zelf nieuwe onderdelen voor klassieke auto's maken.' Graag zou Bella Macchina het team uitbreiden met een nieuwe monteur. 'We zijn op zoek naar een monteur die niet alleen aan moderne auto's wil sleutelen, maar ook oprecht geïnteresseerd is in oude techniek en klassieke auto's', vervolgt Jan. 'Iemand die in staat is om bijvoorbeeld een carburateur af te stellen en weet wat een ontstekingsverdeler is. Een monteur waarbij de mond niet gelijk openvalt van verbazing als hij de motorkap opent van een ouder type auto. Verder is het belangrijk dat hij een paar keer per jaar namens Bella Macchina service wil verlenen op het circuit, waar auto's worden getest of in raceverband in actie komen. Dat doen we met Bella Macchina zo'n tien keer per jaar en het zou mooi zijn als onze monteurs afwisselend meegaan naar het circuit.'

Winterbanden zijn in Alpenlanden verplicht

Autobanden moeten voldoen aan comfort, stabiliteit, wendbaarheid, efficiënt brandstofgebruik, grip én uiteraard veiligheid. Om de veiligheid op de weg te vergroten, zijn winterbanden in de herfst- en wintermaanden de beste oplossing.

Bij temperaturen onder de 7°C hebben winterbanden meer grip, een kortere remweg en een betere wegligging dan zomerbanden. Door de speciale rubbersamenstelling en profielopbouw blijven winterbanden langer elastisch en flexibel. Hierdoor bieden ze een betere grip op droge, natte, bevroren en besneeuwde wegen. Bovendien verminderen winterbanden het risico op aquaplaning. Bij nat wegdek is het verschil in remweg bij 50 km/u maar liefst 29,6 meter (gemeten op het slipcentrum van de RDW). Voor vakantiegangers die in de winterperiode met hun auto de grens oversteken, is er nog een extra reden om winterbanden serieus te overwegen. In het buitenland kan er namelijk bij ongevallen sprake zijn van een boete, strafrechtelijke vervolging of aansprakelijkheid wanneer er niet op winterbanden wordt gereden tijdens winterse omstandigheden. In sommige gevallen krijgen bestuurders van een auto zonder winterbanden bovendien een deel van hun letselschade niet vergoed omdat ze (mede)aansprakelijk zijn vanwege het rijden op ongeschikte banden. Voor de meeste landen in en rond de Alpen is het bij winterse omstandigheden verplicht om op winterbanden te rijden. Dit geldt voor Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg, terwijl ook andere populaire wintersportgebieden in Frankrijk, Zwitserland en Italië alleen toegankelijk zijn als de auto op winterbanden rijdt. Hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, bewijzen winterbanden tijdens de herfst- en wintermaanden hun nut en veiligheid. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor anderen. De AD Autobedrijven in de regio Deventer adviseren u graag over de juiste winterbanden voor uw auto en kunnen u helpen bij het wisselen en monteren van uw banden.

Zakelijke rijders zorgeloos op weg met Grouwstra4Lease

Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat Grouwstra onder de naam Grouwstra4Lease met een eigen leasemaatschappij begon. Het bleek een goede zet, want sinds de oprichting maakt Grouwstra4Lease een explosieve groei door.

Grouwstra beschikt als autobedrijf al ruim 15 jaar over een leaseproduct, maar sinds de oprichting van Grouwstra4Lease is het aantal leaseklanten flink gegroeid. 'Elke week verwelkomen we bij Grouwstra4Lease één of meerdere klanten', zegt Roy Brokken. 'De wensen zijn heel divers: van nieuwe of gebruikte personenauto's tot bedrijfswagens. Naar welk merk of type auto onze klanten ook op zoek zijn: wij leveren het allemaal.' Een belangrijk voordeel van Grouwstra4Lease is dat leaserijders een volledig dienstenpakket wordt geboden. 'Wij bieden alles onder één dak aan', vervolgt Roy. 'Van het uitzoeken van de auto tot alle onderhoud, reparatie en vervangend vervoer. Leaserijders hoeven voor het totale dienstenpakket dus niet naar verschillende bedrijven. Verder zijn we een organisatie met korte en directe lijnen, waardoor we snel en effectief kunnen handelen. Persoonlijk contact is onze kracht.' Een andere pijler van Grouwstra4Lease is flexibiliteit. 'Als we een bepaald merk of type auto niet op voorraad hebben, dan schakelen we het netwerk van Autohopper in waar we deel van uitmaken', geeft Roy aan. 'Zij beschikken over honderd vestigingen in heel Nederland. In de meeste gevallen hebben zij de gezochte auto op voorraad en kunnen wij vervolgens de auto rijklaar afleveren bij de klant.' De goede naam van Grouwstra4Lease verspreidt zich als een olievlek in de regio. 'Veel van onze klanten komen uit Deventer en directe omgeving, maar ook steeds meer klanten uit onder meer Apeldoorn en Lochem vinden hun weg naar Grouwstra4Lease', weet Roy. 'We steken veel tijd en energie in netwerken en internet, maar de meeste klanten komen toch bij ons langs via mond-tot-mondreclame.' De medewerkers van Grouwstra4Lease vertellen u aan de Maagdenburgstraat 1 of Revalstraat 12 in Deventer graag meer over alle leasemogelijkheden.

Mechanisch slot Auto Goedhart voorkomt diefstal van campers

Veel mensen gaan ervan uit dat de alarmsystemen van hun camper voldoende zijn om hun trotse bezit te beveiligen tegen diefstal. Helaas is de afgelopen jaren gebleken dat dit niet het geval is. Door het inbouwen van een mechanisch versnellingsbakslot biedt Auto Goedhart een oplossing voor dit probleem.

Preventie tegen diefstal is vaak niet het eerste waaraan wordt gedacht bij de aanschaf van een camper. Het dievengilde is tegenwoordig echter in staat om met speciale apparatuur (bijvoorbeeld een laptop met speciale software) de complete elektronica van de kampeerauto te 'hacken'. Hiermee kunnen zij de camperdeuren ontgrendelen, eventuele alarmsystemen uitschakelen en zelfs de camper starten. En dat allemaal zónder een sleutel nodig te hebben. Auto Goedhart heeft de oplossing voor dit probleem: het inbouwen van een versnellingsbakslot. Om diefstal te voorkomen is het versnellingsbakslot op geen enkele manier verbonden met elektronica, zodat deze ook niet te beïnvloeden is. Het slot is volledig mechanisch en voorzien van een separate en gecodeerde sleutel, die handmatig omgedraaid moet worden om de versnellingsbak te vergrendelen of te ontgrendelen. Het versnellingsbakslot is leverbaar voor zowel handgeschakelde als automatische transmissie en vermindert de kans op camperdiefstal tot een minimum. Het anti-diefstal slot is vrij van onderhoud en storingen en verkrijgbaar voor vrijwel elke camper. Het slot is gemaakt van massief staal en bestand tegen extreme temperaturen, boren, breken en hameren. Daarnaast is het versnellingsbakslot niet ontsierend voor de camper en is het een relatief lage investering om diefstal van de camper te voorkomen. Het versnellingsbakslot kan in de werkplaats van Auto Goedhart worden ingebouwd. De medewerkers van Auto Goedhart ontvangen u graag aan de Revalstraat 5 in Deventer om u alles te vertellen over het versnellingsbakslot, dat ook verkrijgbaar is voor bijna alle (bedrijfs)auto's.

Wederzijds vertrouwen

Op 1 juni 2018 bestaan we met Autotess tien jaar. Toen we in 2008 begonnen, brak net de financiële crisis uit. We waren nog geen week bezig, of de banken vielen om. Kwam Gerrit Zalm, onze toenmalig minister van Financiën, op televisie vertellen dat het toch wel crisis was in Nederland... Inmiddels zijn we tien jaar verder en is de financiële crisis voorbij. Waar we met nul monteurs begonnen, hebben we momenteel vijf monteurs en ook nog twee parttimers. We hebben met Autotess echt ingezet op universele werkzaamheden en ons in de loop der jaren verbreed door onder meer revisiewerkzaamheden, diagnoses en werkzaamheden aan hybride auto's uit te voeren. Met onze gemakskaart en pechhulp hebben we bovendien ook ingezet op dienstverlening en sinds dit jaar mogen we voor alle verzekeraars de voorruit van auto's vernieuwen. Dat hoeft niet meer via-via met de verzekering geregeld te worden, maar kan rechtstreeks via Autotess worden gedaan. In de afgelopen tien jaar zijn we een platte organisatie gebleven met weinig hiërarchie. Klanten kunnen zo de werkplaats binnenlopen en onze monteurs aanspreken. Ik ben blij dat we dit ondanks onze groei behouden hebben. In 2008 namen we met Autotess de werkplaatsactiviteiten over van Car Service Ton Elzebroek, dus we konden op een rijdende trein instappen. We hadden dus gelijk al klanten en konden vanaf dag één aan het werk. Wat ik vooral heel mooi vind, is de band die we in al die jaren met klanten hebben opgebouwd. We hebben veel klanten die gewoon even bij me aan tafel komen zitten om een gesprek over van-alles-en-nog-wat te voeren. Een goede band resulteert in trouw én dat klanten het durven te zeggen als ze het ergens niet mee eens zijn. Andersom geldt ook dat wij het bij Autotess aangeven als klanten iets onredelijks van ons vragen. Zonder bang te hoeven zijn om die klanten te verliezen. Zo'n relatie opbouwen vind ik mooi. Feitelijk kan een klant overal naartoe, maar het is en blijft mensenwerk en uiteindelijk gaat het toch om gunning, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

Gerrit Tessemaker

Autobedrijf Bouwman plaatst zonnepanelen op bedrijfspand

Naast een scherp en vakkundig oog voor de auto's van klanten, heeft Autobedrijf Bouwman ook een zorgzaam oog voor het milieu. Onlangs liet het autobedrijf dan ook zonnepanelen monteren op het dak van het bedrijfspand.

De opkomst van elektrische auto's geeft aan dat er in de automobielindustrie steeds meer gekeken wordt naar een verminderde belasting voor het milieu. En ook auto's die op benzine of diesel rijden, zijn de laatste jaren steeds schoner, milieuvriendelijker en duurzamer geworden met betrekking tot de uitstoot van CO2, fijnstof en schadelijke gassen. Dat verkoop, reparatie en onderhoud van auto's niet per definitie milieubelastend hoeft te zijn, bewijst Autobedrijf Bouwman. 'Als auto's steeds milieuvriendelijker worden, dan kunnen we als autobedrijf natuurlijk niet achterblijven', is de heersende gedachte bij Autobedrijf Bouwman. En dus streeft het autobedrijf ernaar om op termijn volledig energieneutraal te opereren. Een belangrijke stap daartoe heeft Autobedrijf Bouwman inmiddels gezet met de realisatie van zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand aan de Smeenkhof 6 in Colmschate / Deventer. 'Iets wat we jaren geleden al eens voor het eerst in overweging hebben genomen', zegt Henri Bouwman. 'Sindsdien zijn zonnepanelen steeds beter en goedkoper geworden. Enkele maanden geleden hebben we dan ook definitief besloten om tot de aanschaf van zonnepanelen over te gaan. Eind november zijn er 144 zonnepanelen op ons dak gemonteerd. En nu maar hopen op veel zonneschijn!' Verder hoopt Autobedrijf Bouwman in 2018 uiteraard weer veel klanten te mogen verwelkomen in de showroom en werkplaats van het bedrijf. Ook Carwash Deventer, de volautomatische wasstraat van Autobedrijf Bouwman, helpt u dit jaar weer graag aan een schone en blinkende auto.

Vernieuwd kantoor in showroom Autobedrijf Gert van Keulen

Klanten die binnenkort een bezoek brengen aan Autobedrijf Gert van Keulen, zal het gelijk opvallen: het 'open kantoor' boven in de showroom is vervangen door een gesloten variant. Met dezelfde kwaliteit, gemoedelijkheid en betrouwbaarheid als in 2017, maar met een kleine facelift van de kantoorbehuizing, is Autobedrijf Gert van Keulen het jaar 2018 ingegaan.

'We hebben ons kantoor de afgelopen periode inderdaad dichtgemaakt', zegt Alwin Modderman namens Autobedrijf Gert van Keulen. 'Reden van ons vernieuwde kantoor is dat de inkoop, maar ook de rechtstreekse verkoop van auto's tegenwoordig steeds vaker online gebeurt. Vroeger ging Gert regelmatig langs dealerbedrijven en relaties voor de inkoop van mooie en jong gebruikte auto's, maar dat wordt steeds minder. Om in te spelen op de actuele situatie, hebben we ons kantoor dichtgemaakt, aangepast en gemoderniseerd, zodat we samen op kantoor online kunnen kijken wat er allemaal aan geschikte auto's voorbij komt. Ons streven is om onze klanten ook in 2018 een breed aanbod aan auto's te kunnen bieden en daarvoor willen we alle mogelijke inkoop- en verkoopkanalen benutten.' Het is niet de enige vernieuwing waarmee Autobedrijf Gert van Keulen het nieuwe jaar is ingestapt. 'Ook de vloer in onze werkplaats is vernieuwd om nog efficiënter te kunnen werken', geeft Eelco Jansen van de werkplaats aan. 'Al met al hebben we dus weer een paar wijzigingen en vernieuwingen doorgevoerd om er in 2018 weer een mooi jaar van te gaan maken en het natuurlijk voor de uitstraling weer netjes en fris te hebben!' Gelukkig blijft dit kalenderjaar ook veel hetzelfde bij Autobedrijf Gert van Keulen. 'We doen wat we zeggen en blinken uit in mooie en jonge occasions van goede kwaliteit in alle prijsklassen', vervolgt Alwin. 'Daarnaast zijn we ook op het gebied van onderhoud en reparatie een specialist in alle automerken.' Voor een overzicht van alle occasions en diensten zijn klanten van harte welkom in de showroom van Autobedrijf Gert van Keulen aan de Traasterdijk 1 in Bathmen. Alle occasions zijn natuurlijk ook te vinden op de website van het autobedrijf: www.gertvankeulen.nl.

De acht wintertips van Motorcentrum Deventer

Motorcentrum Deventer heeft acht tips om de motor tijdens de wintermaanden in topconditie te houden. Indien gewenst kunnen klanten hun motor ook voor slechts € 159,- door Motorcentrum Deventer volledig laten nakijken en klaarmaken voor de winter. Verder kunnen zij vanaf slechts € 1,- per dag hun motor bij Motorcentrum Deventer stallen om er zeker van te zijn dat hun motor er warmpjes, veilig en goed verzorgd bij staat tijdens de koude wintermaanden.

1. Grote schoonmaak
Was de motor met een goede motorreiniger en droog deze vervolgens goed. Poets de motor daarna met een poetsmiddel met was, zodat de gepoetste delen meteen voorzien worden van een beschermlaagje tegen corrosie. Voorzie ook de delen die niet gepoetst kunnen worden van een beschermlaag zoals siliconenspray of tectyl die je weer kunt verwijderen. Op die manier krijgt vocht geen kans om je trotse bezit aan te tasten

2. Volle tank
Een volle tank zorgt er voor dat eventuele condensvorming de binnenkant van je tank niet kan laten roesten. Door een busje benzine-additief toe te voegen, zorg je er voor dat de benzine niet kan verouderen. Als je de motor laat lopen, komt dit in het brandstofsysteem terecht en zorgt het voor bescherming. Heel belangrijk als je zonder hikken en stoten volgend jaar weer wilt rijden. Je kunt eventueel ook de carburateurs nog aftappen.

3. Pompen
Pomp de banden lekker op tot de maximale druk. Als je de mogelijkheid hebt om de banden van de grond te houden, dan kun je dat doen. Heb je die mogelijkheid niet, dan hoef je met onze korte, Nederlandse winters niet bang te zijn dat je vierkante banden krijgt.

4. Vette ketting
Reinig de ketting met kettingreiniger en smeer de ketting daarna lekker vet. Dat zorgt voor een betere conditie.

5. De accu
Controleer bij een natte accu het vloeistofniveau en vul die zonodig bij met gedemineraliseerd water. Zet de accu daarna regelmatig aan een druppellader, zodat deze ook in conditie gehouden wordt. Hiervoor hoef je de accu niet per se te demonteren, dit kan gewoon in de motor.

6. Motorolie
Om het helemaal af te maken, is het mooi als je de motor wegzet met verse motorolie erin. Hierdoor wordt het binnenste van je motor niet aangetast of vervuild door de zuren en condens in de olie.

7. Welterusten
Dek tot slot je motor goed af, zodat er geen vuil of vocht bij kan. Doe dit het liefst met een zogenoemde ademende hoes.

8. Lekker draaien
De motor elke maand een keer laten lopen of berijden, is het allermooiste voor het brandstofsysteem. In dat geval wordt de brandstof in de carburateurs of het injectiesysteem ook regelmatig ververst.