Autopaper Deventer

12 maart 2019

Autopaper Deventer 12 maart 2019


Kia ProCeed: sportief, met een vleugje praktisch

DEVENTER - Kia heeft de afgelopen jaren haar marktpositie in Nederland en Europa steeds verder versterkt. Afgelopen jaar bereikte het Koreaanse merk een bijzondere mijlpaal: het merk brak voor het eerst door in de lijst van top 5 best verkochte automerken in ons land. Niet verwonderlijk, gezien Kia's bijzonder sterke gamma van de afgelopen jaren. Zo introduceerde Kia eind vorig jaar de ProCeed; een sportieve 'shooting brake' variant, gesitueerd tussen de reguliere Ceed en de Ceed SportsWagon. Weet ook deze versie de koper te overtuigen?...

Kia's succes op de Nederlandse wegen is te danken aan een sterk gamma. De Kia Niro Hybrid kreeg afgelopen jaar veel bestellingen en met uitdagende modellen zoals de sportieve Stinger toont het merk dat ze niet bang zijn om een risico te nemen. Kia's sterke inzet op service en ondersteuning met een standaard 7 jaar garantie op alle modellen wist eveneens menig koper over te halen. Ook de nieuwe Kia Ceed scoorde bijzonder goed bij de kopers én pers.

Shooting Brake
De Kia ProCeed is qua model te vinden tussen de Kia Ceed hatchback en de Kia Ceed SportsWagon. De ProCeed is wat we vaak een 'shooting brake' noemen; een Engelse term voor de handgemaakte auto's die door jagers gebruikt werden. Veelal een tweezitter met extra laadruimte. De ProCeed valt dus een beetje buiten deze definitie als een net-niet-stationwagon vijfdeurs. Hoe dan ook: het is een mooie verschijning! De ProCeed deelt natuurlijk zijn meeste designelementen met de Ceed waar hij vanaf stamt. Een krachtige, moderne uitstraling waarbij de mooi omlijste grill, stoere LED-koplampen met 'ice cube' LED-dagrijverlichting en strak gelijnde bumper hem een doortastend maar niet direct agressief uiterlijk geven. De grootste verschillen met de Ceed treffen we uiteraard pas bij de B-pilaar aan, hier begint de daklijn aan zijn dip naar de mooie achterkant.

Slimme allrounder
Zoals de buitenkant al doet vermoeden heeft de ProCeed een aangenaam en praktisch bruikbaar interieur. Dankzij de carrosserievorm en daklijn heeft de ProCeed een riante bagageruimte die praktisch te benutten is. Zo kan de achterbank eenvoudig neergeklapt worden in drie delen. Zo is de zitruimte en bagageruimte ideaal in te delen naar behoefte. Met 594 liter heeft de ProCeed één van de grootste laadvolumes in zijn klasse.

AutoCity AVK best presterende Suzuki-dealer

DEVENTER - De vaste klanten wisten het al zeker, maar nu is het officieel: AutoCity AVK is de best presterende Suzuki-dealer van ons land.

Op 21 februari nam het bedrijf deze prijs in ontvangst uit handen van Roel van Son, manager Dealernetwerk Development van BV Nimag. Van 1 juli tot en met 31 december werd AutoCity AVK beoordeeld op maar liefst 25 punten op het gebied van verkoop, service en klanttevredenheid.

Trots
Directeuren René Temmink en Jos Aarnink zijn terecht trots op de award: "Het is een beloning voor de inzet van het hele team. Als bedrijf streven we ernaar een topprestatie te leveren op het gebied van klantloyaliteit. Naast de hoofdprijs, een reis naar Dubai, wordt de inzet beloond met een bedrijfsuitje voor het hele personeel. Succes behaal je namelijk alleen als team."

Veel ervaring
AutoCity AVK is al ruim 20 jaar Suzuki-dealer voor de regio Deventer en omstreken. Al sinds 1980 verkopen zij dit merk. Maar ook voor verkoop, onderhoud, service en reparatie van alle andere merken bent u aan het juiste adres. In de moderne werkplaats draagt het goed opgeleide team zorg voor snel en vakkundig onderhoud en reparaties aan uw auto. Zo garanderen zij uw vele zorgeloze kilometers, wat hen een trouwe klantenkring opleverde. De prijs voor best presterende Suzuki-dealer is dan ook een bijzonder mooie waardering van al deze inzet.

Maak kennis
Ervaar zelf waarom deze titel welverdiend is door AutoCity AVK. Kom langs aan de Revalstraat 2 in Deventer. Kijk ook op: www.autocityavk.nl

Wissel uw winterbanden om bij autobedrijf Gert van Keulen

BATHMEN - Het winterseizoen is definitief voorbij; de lente komt langzaam op gang waardoor ook de winterbanden weer de opslag in kunnen. Autobedrijf Gert van Keulen is dan ook weer druk bezig met de vele bandenwissels.

In de winter is het gebruik van winterbanden sterk aan te raden voor de veiligheid. Deze zachtere banden bieden dan meer grip dan zomerbanden, zowel bij droge als besneeuwde wegen. Maar voor de zomer zijn ze uiteraard dus minder geschikt.

Service
Autobedrijf Gert van Keulen verzorgt niet alleen de wissels van uw zomer- of winterbanden, maar de banden kunnen ook opgeslagen worden totdat u deze weer nodig hebt de volgende winter. Het goed opslaan van de banden in een geschikte opslagruimte is belangrijk voor het behoud van de banden en hun rijeigenschappen.

Goed advies
Uiteraard gaat de service bij Autobedrijf Gert van Keulen verder dan alleen de wissel. Zo kunt u hier ook terecht voor een stukje advies over aanschaf en optimaal gebruik van uw banden. Voor de veiligheid en laag brandstofverbruik zijn diverse factoren van belang. Zo moeten banden de juiste bandenspanning hebben en een goede uitlijning. Goed uitlijnen zorgt ervoor dat banden minder snel slijten, dat u minder brandstof verbruikt én comfortabeler weggedrag.

Kom langs
U bent van harte welkom bij Autobedrijf Gert van Keulen voor uw bandenwissel, maar ook voor ander onderhoud of advies. Kom langs aan de Traasterdijk 1 in Bathmen. Kijk ook op: www.gertvankeulen.nl

Van Mini tot maxi-bestelbus weer blinkend schoon!

DEVENTER - Autobedrijf Bouwman specialiseert naast de verkoop van auto's ook in het onderhoud van uw kostbare voertuig. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten met hun gespecialiseerde wasstraat.

De moderne, duurzame roll-over wasstraat biedt diverse programma's voor personenauto's en een speciaal programma voor bedrijfswagens. Want ook met een grotere bestelbus bent u van harte welkom; de wasstraat kan voertuigen tot maximaal 2,90 meter hoogte aan.

Programma's
U kunt kiezen uit een vijftal programma's: Basis, Goed, Beter, Best en de Super Wash. Het programma Basis begint bij 5 euro en omvat een hoge druk voorwas, actiefschuim, wassen en drogen. Goed (7 euro) voegt dan hotwax toe. Beter (8 euro) omvat de voorwas, actiefschuim, wassen en onderkantwas. Best (10 euro) omvat de voorwas, actiefschuim, wassen, drogen, hotwax en onderkantwas. Het meest uitgebreide Super Wash programma omvat de voorwas, actiefschuim, wassen, Shine Tecs Polish, drogen en onderkantwas voor 14,50 euro. Voor het wassen van een bedrijfswagen rekenen zij 15 euro; inclusief de voorwas, actiefschuim, wassen, drogen en begeleiding.

Wasbox
Gaat u liever zelf aan de slag? Er zijn ook vier ruime wasboxen waar u zelf uw auto 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt wassen. Deze beschikken over een krachtige stofzuiger, een hoge druk lans voor hardnekkig vuil, een chemische voorwas, inschuimen met het lanssysteem, een intensieve hoofdwassing met de actiefschuimborstel en een vlekvrij naspoelprogramma. De wasboxen zijn ook makkelijk in gebruik met een duidelijke uitleg. U kunt afrekenen met muntgeld, maar ook met de Carwashmunten. Wast u vaker? Met de Carwashpas spaart u bij iedere wasbeurt en profiteert u van korting bij gebruik van de wasboxen.

Kom langs!
Laat uw auto weer blinken als nieuw na een uitgebreide wasbeurt. Kom langs aan de Smeenhof 6 in Deventer. De koffie staat klaar terwijl u wast! Kijk voor meer informatie ook op: www.carwashdeventer.com

Winnen en je winnaar voelen

Hebt u ook zo genoten van de overwinning van Ajax in de CL wedstrijd van dinsdag 5 maart in Madrid. Ik als sport- en voetbalbewonderaar wel. Over 25 jaar praten veel voetballiefhebbers hier nog over. Dit succes is het gevolg van een zeer goed team, dat met hun kwaliteiten, inzet, mentaliteit en geloof in eigen kunnen iets heel moois hebben neergezet. Een "kleine club" wint van de wereldkampioen. Mooi toch, dat alle puzzelstukjes op die avond in elkaar pasten. Ik heb genoten en gun ze het ook, maar dit zou ik iedere club gunnen, want ik durf te zeggen dat ik nog steeds neutraal en objectief ben. En wat heb ik genoten, niet alleen van de wedstrijd maar ook van de derde helft met alle interviews, de herhalingen, de krantenkoppen en de internationale reacties in de media. Maar ook van het enthousiasme en de ontlading van de spelers na afloop, allemaal inclusief de reservespelers. Hieraan zag je dat er een team was en dat straalde dit team ook uit.

Wat is er weinig verschil tussen sport en het bedrijfsleven. Ook wij van AutoCity AVK voelen ons een winnend team. De mooie prijs die wij hebben ontvangen van Suzuki Nederland als "Best presterende Suzuki dealer" is voor ons team ook een geweldige overwinning.

Samen leren, samen doen, samen vertrouwen hebben en samen betrokkenheid voelen. Passie is de brandstof tot succes en passie geeft motivatie, energie en kracht. Deze prijs kregen wij niet door met 1-4 te winnen zoals Ajax in Madrid. Nee, wij kregen deze mooie prijs na beoordeeld te zijn op 25 punten voor verkoop, service en onderhoud, klantvriendelijkheid en klantentevredenheidsaspecten.

Succes ontstaat vaak door geen eendagsvlieg te zijn, maar te zorgen voor een goed team dat trots is op het vak, passie heeft voor het vak en aandacht in de vorm van gewijde nieuwsgierigheid heeft. Een team dat doortastend, krachtig en daadkrachtig is en zelfvertrouwen heeft.

De belangrijkste beloning is niet die prijs. Voor mij als ondernemer is de belangrijkste beloning iedere dag met een lach naar mijn werk te gaan en met een trots team terug kijken op het geleverde werk en de prestaties en met zeer tevreden en loyale klanten.

Dan is winnen leuk en voel ik me ook een winnaar.

Met vriendelijke (sport)groeten,

René Temmink

Jeep presenteert de eerste plug-in hybrides: Compass en Renegade

DEVENTER - Bij het woord hybride wordt al snel gedacht aan een compacte auto voor gebruik in de stad of snelweg. Dat er meer mogelijk is, laat Jeep zien met de nieuwe plug-in hybride versie van de Compass en Renegade.

Dat dit het begin is, heeft het moederbedrijf van Jeep, Fiat Chrysler Automobiles, ook al bekend gemaakt. Het doel is in 2021 van elk model Jeep ook een geëlektrificeerde uitgave in het assortiment te hebben. Iets om naar uit te kijken!

Krachtig
De plug-in Hybride Jeep Renegade en Compass zijn geen slappe aftreksels van het origineel, eerder het tegenovergestelde. Beiden hebben namelijk een 1,3 liter turbomotor met een vermogen van 150 pk én een eAWD, een elektromotor die de achteras aandrijft. De twee motoren samen hebben een vermogen tot maar liefst 240 pk en dat is meer dan de originele versies. Om u een idee te geven: in ongeveer 7 seconden sprint u van 0 naar 100 km/h. De hybrides hebben alles in huis om u comfortabel te bewegen in de stad, maar ze zijn zeker ook op hun plaats op ruiger terrein.

Accupakket
Over de grootte van het accupakket heeft Jeep nog niets losgelaten. Er is wel bekend gemaakt dat er ongeveer 50 kilometer elektrisch afgelegd kan worden en dat de topsnelheid van 130 km/h haalbaar is in de elektromodus.

Kleine aanpassingen
Het interieur van de hybride-uitvoeringen heeft kleine aanpassingen ten opzichte van het origineel. Er is een nieuw infotainmentscherm toegevoegd en natuurlijk is het instrumentarium aangepast met informatie over de elektromotor en accu.

Ervaren
Voor de ervaring van de plug-in hybrides van de Jeep Renegade en Compass moet u nog even geduld hebben. Jeep heeft de modellen zeer recent getoond tijdens de Autosalon van Genève. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van Jeep via de website www.jeep.nl. Hier vindt u ook de dealer bij u in de buurt.

Ook internationaal veel flitsers

DEVENTER - Maar weinig dingen storen de automobilist zo als de flitsers. Nederland heeft een zekere reputatie dat er op iedere kilometer snelweg wel een mobiele flitser of vaste flitspaal staat. Toch valt het in Nederland nog wel mee in vergelijking met sommige andere landen...

Hoewel ze natuurlijk op papier als doel hebben om de snelheid te verlagen en zo de veiligheid te vergroten, zien veel automobilisten het toch meer als een extra belasting. Ook andere overheden in Europa zien dit als een mooie bron van inkomsten.

Koplopers
We zijn al snel geneigd om te denken dat het in eigen land het ergste is, maar toch is juist België koploper bij het aantal flitspalen per vierkante kilometer. Uit Frans onderzoekt blijkt dat België de grootste flitspaal-dichtheid heeft van 67,6 flitsers per 1.000 vierkante kilometer. Op de tweede plaats staat Mala, een postzegel van een land met 21 camera's, waardoor de statistische dichtheid hoog is; 66,5 per 1.000 vierkante kilometer. Op de derde plaats staat Italië met 33,8 flitsers per 1.000 vierkante kilometer, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met 31,3 per 1.000 vierkante kilometer. En ja: dan komt Nederland pas, met 23,7 flitsers per 1.000 vierkante kilometer.

Overtredingen
Een klein positief puntje is wel dat snelheidsovertredingen elders in Europa relatief lager bestraft worden. Nederland heeft namelijk statistisch niet de meeste camera's, maar wel de hoogste boetes. Een overtreding van 20 kilometer te hard kost in Nederland 165 euro, 135 euro in Frankrijk, 100 euro in België en Spanje, 60 euro in Portugal en slechts 25 euro in Polen. Noorwegen daarentegen kun je beter vermijden: 395 euro verpest je vakantie aardig goed!

Vier de lente met mooie korting op Hyundai bij Herwers

DEVENTER - De lente is weer in aantocht! En wellicht geniet u dit voorjaar nog van uw nieuwe Hyundai, dankzij de aantrekkelijke voorjaarskorting.

Tot en met 31 maart profiteert u bij autobedrijf Herwers nog van een korting tot 2.000 euro op het aankoopbedrag van een nieuwe auto. Dit is ook te combineren met andere lopende acties, zoals de 50/50 deal bij financiering. Hierbij betaalt u 50 procent van de aanschafwaarde direct, de rest gespreid over 36 maanden met slechts 1,99 procent rente.

Kortingen
De korting is afhankelijk van uw gekozen model. Dit begint bij 1.000 euro korting op de Hyundai IONIQ hybrid en Plug-In Hybrid, die hiermee leverbaar zijn vanaf 24.695 en 33.395 euro respectievelijk. Op de Hyundai i10 en i20 pakt u al 1.500 euro korting. Hiermee staan deze als I-Drive editie klaar vanaf 10.395 en 15.495 euro respectievelijk. De maximale korting van 2.000 euro is toepasbaar op diverse modellen. Zo staat de Hyundai i30 Comfort klaar vanaf 24.995 euro en als Comfort Wagon vanaf 26.095 euro. Ook de populaire Hyundai Kona is nu extra aantrekkelijk geprijsd vanaf 20.495 euro op de I-Drive editie. Gaat u voor de stoere Tucson? Dankzij de 2.000 euro korting is deze leverbaar vanaf 34.995 euro als Comfort 360 uitvoering.

Goed advies
Autobedrijf Herwers geeft u graag een vrijblijvend advies, ook wanneer u bijvoorbeeld kiest voor private lease of financiering. Kom langs aan de Solingenstraat 3 in Deventer of Laan van de Dierenriem 29 in Apeldoorn. Kijk ook op: www.herwers.nl/hyundai

Sebastiaan Tuytel: vindingrijke probleemoplosser én liefhebber

DEVENTER - Wanneer uw auto onderhoud of reparatie nodig heeft, verwacht u een snel en uitstekend resultaat. Eén van de vakmensen die hier zorg voor draagt bij Grouwstra Auto's is Sebastiaan Tuytel.

Hij is sinds 2007 werkzaam voor Grouwstra in de werkplaats van de vestiging Maagdenburgstraat. Hij kwam van het praktijkonderwijs en leerde de meeste vaardigheden in de werkplaats zelf door de jaren heen. Gesteund door de andere vakmensen van Grouwstra, waardoor hij profiteerde van een jarenlange ervaring. Zijn ambitie is om door te groeien tot APK keurmeester.

Passie
Voor Sebastiaan zijn auto's niet alleen zijn werk, maar ook zijn passie. Zo is hij al een tijdje bezig met het restaureren van een Volkswagen Scirocco uit 1990. Hier komt veel sleutelen bij kijken; de techniek in zo'n ouder platform is immers heel anders dan tegenwoordig. Zijn nieuwste aanwinst is eveneens een auto voor de liefhebber: een Volkswagen Golf III cabriolet. Als liefhebber is hij ook regelmatig te vinden bij autobijeenkomsten.

Mooie uitdaging
Sebastiaan geniet het meeste van het echte sleutelwerk. "Een simpele onderhoudsbeurt is niet echt spannend. De mooie uitdagingen zijn complete motorrevisies of wissels, waarbij de motor uit de auto gaat." Omdat Grouwstra onderhoud uitvoert aan alle merken is het werk altijd uitdagend; zo leren de technici ook veel bij over de nieuwste techniek. Zo mag iedere klant rekenen op een vakkundig resultaat bij onderhoud.

Uitstekend onderhoud
Autobedrijf Grouwstra draagt ook graag zorg voor het onderhoud en reparaties aan uw auto. Gevestigd aan de Maagdenburgstraat 1 en Revalstraat 12 in Deventer. Kijk voor meer informatie en het maken van een werkplaatsafspraak ook op: www.grouwstra.nl

Sexy styling
Het sportieve karakter - of in ieder geval, sportieve ambitie - zien we ook terug in het interieur. De zwarte suède/lederen sportstoelen geven een aangename ondersteuning en passen mooi bij de lijnen en afwerking van het interieur als geheel. Voor ons treffen we het sportieve D-cut stuurwiel, wat bij de DCT7 automaat ook voorzien is van schakelflippers. Het dashboard biedt verder een touchscreen navigatiesysteem met 8 inch display, het instrumentarium kenmerkt zich door de analoge snelheid- en toerenteller met kleine digitale display in het midden. De gebruikelijke opties voor draadloos laden van de smartphone en andere connectiviteit zijn ook hier te vinden.

Dynamisch rijden
Eenmaal op pad voor de testrit moeten we weer denken aan Kia's marketing: 'nieuwe ideeën over dynamiek en rijplezier'. Of het vernieuwend is laten we in het midden, maar de combinatie van een krachtige set motoren in combinatie met goede transmissies en een uitstekend platform weten óns in ieder geval te overtuigen. De ProCeed oogt sportief en weet zijn beloftes aan de buitenkant ook waar te maken op het asfalt. Kopers kunnen kiezen uit een viertal motoropties, waarbij de standaard ProCeed voorzien kan worden van een 1.0 T-GDI met 120 PK en een nieuwe 1.4 T-GDI met 140 pk. Wie kiest voor de ProCeed GT krijgt naast de nóg sportievere styling en afwerking ook de 1.6 liter T-GDI met 204 pk. Dieselrijders hoeven de brochure niet lang door te spitten, hier staat alleen een 1.6 CRDI Smartstream dieselmotor klaar met 136 pk. Deze voldoet aan de strenge Euro 6D-Temp milieu-eisen. Naar wens zijn de motoren te koppelen aan de 7-traps DCT-automaat, waar we nog bekend mee zijn uit de reguliere Ceed.

Veiligheid
Onder de noemer Drive Wise integreerde Kia natuurlijk ook de nodige actieve en passieve veiligheidssystemen in de ProCeed. Met onder meer een autonome noodremassistent, actieve rijbaanassistentie, grootlichtassistent, vermoeidheidsherkenning en adaptieve cruise control met stop en go. Wie kiest voor de automaat krijgt ook de beschikking over automatische rijbaanvolgassistentie; hierbij volgt de auto de snelheid en ligging van de voorligger en blijft op gepaste volgafstand. Een videocamera en radarsensoren houden de rijbaanmarkering in de gaten. Het systeem werkt bij snelheden van 0 tot 130 kilometer; een mooie stap vooruit in het autonoom rijden.

Uitvoeringen
Kopers kunnen kiezen uit drie uitvoeringen van de ProCeed, waarbij de 'basis' ProCeed formeel door het leven gaat als Kia ProCeed GT-Line. Deze is leverbaar vanaf 30.995 euro met de 1.0 T-GDI 120 pk motor. De volgende editie is de ProCeed GT-PlusLine, waarbij een slimme automatische achterklep, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugen, verwarmbare achterbank en een JBL Premium Sound System de belangrijkste toevoegingen zijn. Deze staat klaar vanaf 33.495 euro met de 1.0 T-GDI 120 pk motor. Wie gaat voor het maximum aan 'dynamiek en rijplezier' komt uit bij de ProCeed GT, leverbaar vanaf 43.205 euro met de 1.6 T-GDI 204 pk motor. De automaat-variant staat dan klaar vanaf 45.295 euro. Belangrijkste toevoegingen hier zijn de rode accenten aan de buitenkant, donkerchroom afgewerkte grille, 18 inch lichtmetalen GT-velgen, slimme parkeerhulp en geïntegreerde uitlaatsierstukken.

Scooterrijder nog vaak wegpiraat

DEVENTER - Scooterrijders zijn nog te vaak ware wegpiraten op de Nederlandse wegen. Althans, als je de uitkomsten uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland mag geloven.

De verkeersveiligheidsorganisatie verricht regelmatig onderzoek naar de objectieve en subjectieve belevenis van veiligheid op de weg. Zo vroegen zij verkeersdeelnemers over waar zij in het verkeer een onveilig gevoel van krijgen. Bijna de helft van de weggebruikers noemde te hard rijdende scooters als een belangrijk punt van onveiligheid. Ook te hard rijdende automobilisten, onveilige oversteekplaatsen en appende automobilisten zorgen voor een gevoel van onveiligheid.

Stijging
Opmerkelijk is dat juist het gevoel van onveiligheid door te hard rijdende scooters toegenomen is sinds de afgelopen jaren. In 2016 gaf nog 5 procent aan dat ze zich hierdoor onveilig voelen, inmiddels is dit sterk gestegen naar 41 procent.

Oorzaken
Waar de sterke stijging precies vandaan komt is wellicht wat lastiger te zeggen. Wel noemt het VVN zelf het opvoeren van scooters als belangrijke factor. Hoewel de politie zeer alert is op gevaarlijke, opgevoerde scooters blijft de pakkans nog steeds relatief klein. Ook is er altijd een wapenwedloop tussen de opvoerders en wetshandhavers; er zijn steeds slimmere trucjes om het opvoeren te verdoezelen wanneer een rollerbankcontrole in zicht komt. Een ander aspect is de groei van de elektrische scooter. De afgelopen jaren is de verkoop sterk gestegen en vorig jaar reden er al ruim 27.000 elektrische scooters rond. Deze zijn weliswaar fluisterstil, maar daardoor ook juist iets gevaarlijker. Je hoort namelijk niet wanneer zo'n scooter op hoge snelheid op je af raast, wat kan zorgen voor een schrikreactie op de weg. De laatste bepalende factor is ook simpelweg dat we meer eten online bestellen, waardoor er ook meer scooters door de wijken sjezen met uw pizza, döner of kapsalon.

Rekening houden
VVN, politie en gemeenten hopen natuurlijk dat scooterrijders zich zoveel mogelijk aan de regels houden en handhaven wanneer dit nodig is. Het matigen van de snelheid is niet alleen fijner voor andere weggebruikers, maar voorkomt ook ernstiger letsel. Zo is een val bij 35 kilometer vaak een stuk minder ernstig dan bij een opgevoerde 60 kilometer per uur.

Pluspunten en Prijzen

Pluspunten:

+ Sportief én praktisch design
+ Elegant interieur en afwerking
+ Nette standaarduitrusting
+ 7 jaar garantie

Prijzen:

Kia ProCeed GT-Line: vanaf 30.995 euro.
Kia ProCeed GT-PlusLine: vanaf 33.495 euro.
Kia ProCeed GT: vanaf 43.295 euro.

Honda e Prototype at Geneva International Motorshow

DEVENTER - Honda laat op de Autosalon van Genève weer een volledig elektrische auto zien: Honda e Prototype.

Dat Honda bezig was met een volledig elektrische auto lieten ze tijdens de IAA van Frankfurt in 2017 al zien. Daar werd de Honda Urban EV Concept onthuld. Een auto die futuristisch oogde en die tevens de prijs beste conceptcar van 2017 op de IAA kreeg.

Herkenbaar
Waar de ene fabrikant gaat voor eenheid tussen de uitvoeringen met verbrandings- of elektromotor, gaat Honda juist voor onderscheid. Eén blik op de auto is al voldoende om te zien dat het om de e Prototype gaat. Een retro look en strakke vormgeving van de buitenkant van de auto met aan de voorkant van de auto, op de plek waar normaal de grille zit, een vlak met daarin de koplampen verwerkt. Aan de achterkant van de e Prototype een vergelijkbaar vlak met de achterlichten. Juist door deze vormgeving springt de auto eruit tussen alle anderen en krijgt daardoor ook zijn charme. Wat verder wel in het oog springt is de grote klep op de motorkap voor de stekker. Verder ontbreken de traditionele buitenspiegels, deze zijn vervangen door camera's.

Honda e Prototype at Geneva International Motorshow

Interieur
Het interieur van de Honda e Prototype past perfect bij de ideologie van elektrisch rijden. Een strakke vormgeving, geheel van deze tijd met over de volle breedte van de auto schermen. De buitenste twee schermen dienen als buitenspiegels en daarop is te zien wat de camera's aan de buitenkant van de auto registreren. Verder schermen die de snelheid en andere benodigde informatie aan de bestuurder tonen en natuurlijk ook voor navigatie en bijvoorbeeld audio. In het tweespaaksstuurwiel zijn knoppen verwerkt voor veel populaire functies en ook het schakelen gaat niet meer met een versnellingspook, maar door met knoppen die op de plaats van de versnellingspook zitten.

Technisch
Van de technische gegevens van de Honda e Prototype is nog niet veel bekend. Het enige dat tot nu toe bekend is gemaakt dat de e Prototype een bereik van meer dan 200 km heeft, dat de accu in 30 minuten tot 80 procent opgeladen kan worden en dat de auto achterwielaandrijving heeft. Fun to drive staat bij Honda uiteraard hoog in het vaandel.

In productie
Later dit jaar zal de Honda e Prototype in productie worden genomen. Het zal dan waarschijnlijk nog tot 2020 duren voor de eerste exemplaren naar Nederland komen en ook in de showroom van Honda Wesselink aan de Solingenstraat 7 te zien zal zijn. Naar verwachting zal de voorverkoop van de e Prototype al wel dit jaar van start gaan. Houd www.honda-wesselink.nl in de gaten voor meer informatie.

Opel Crossland X gekozen als beste gezinsauto van Nederland

DEVENTER - Wanneer u op pad gaat met uw kostbaarste bezit - uw gezin - is een goede auto erg belangrijk. Met een druk gezinsleven wil je een auto die je niet alleen veilig van A naar B brengt, maar ook eentje die veelzijdig en gemakkelijk in gebruik is. De Opel Crossland X is dan een uitstekende keuze.

In februari werd de Opel Crossland X op de Negenmaandenbeurs verkozen als winnaar van de titel 'Beste Gezinsauto van Nederland'. Voorafgaand en tijdens de beurs konden bezoekers en geïnteresseerden hun stem uitbrengen. De Crossland X nam al snel de leiding in de stemronde.

Veelzijdig en veilig
De Opel Crossland X scoorde uitstekend op de diverse aspecten van deze verkiezing. Zo biedt de auto een uitstekend overzicht op de weg dankzij een hogere, comfortabele zitpositie. Het interieur is flexibel ingedeeld, waardoor de bagageruimte van 410 liter tot maximaal 1.255 liter kan groeien. Dankzij de in hoogte verstelbare FlexFloor is de bagageruimte ook nog eens in twee compartimenten op te delen. De Crossland X biedt ook veel passieve en actieve veiligheid, met onder meer dynamische bochteenverlichting, achteruitrijcamera en een head-up display waardoor de bestuurder de ogen niet van de weg af hoeft te halen. Andere handige mfeatures maken het leven ook makkelijker, zoals het handsfree in- en uitparkeren. Een optioneel automatisch noodremsysteem kan anticiperen op ongelukken en remt op tijd af wanneer u als bestuurder ze niet ziet. Uiteraard is de Opel Crossland X ook voorzien van zuinige, krachtige motoren. Deze combineren uitstekende prestaties en een laag verbruik.

Betaalbaar
De Opel Crossland X is leverbaar vanaf 19.999 euro. Dit is op basis van de Selection-uitvoering met een 1.2 benzinemotor met 83 pk, gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Er is ook een speciale '120 jaar editie' leverbaar met een uitgebreidere uitrusting, vanaf 23.899 euro. U kunt dan ook kiezen voor een automaat voor het symbolische bedrag van 120 euro.

Kom langs
Maak zelf een vrijblijvende proefrit met de Opel Crossland X. Opel Broekhuis geeft u graag een passend advies, ook over mogelijkheden voor private lease of financiering. Kom langs aan de Revalstraat 10 in Deventer of Laan van Malkenschoten 85 in Apeldoorn. Kijk ook op: www.broekhuis.nl/opel

Column

Lancering in een Mitsubishi Starion turbo

Wikimedia Commons

In 1988 vervulde ik mijn dienstplicht op de Luitenant Kolonel Tonnetkazerne in ‘t Harde en dat was dicht genoeg bij Twente, dat ik vaak op en neer kon rijden naar mijn ouderlijk huis in Enschede. Dat deden we dan met een stel dienstplichtig militairen tegen een vergoeding met soldaat Peter in zijn Alfa Romeo Giulietta. Omdat Peter zuinig reed met maximaal 100 op de teller van zijn Alfa, waren we iedere dag toch een behoorlijk tijdje onderweg. Een beroeps sergeant uit Enschede, genaamd Marcel, had al een tijd geen relatie, reed niet naar Enschede op en neer en had zichzelf getrakteerd op een Mitsubishi Starion turbo. In die tijd een sensationele auto. Met het goedkope leven op de Tonnetkazerne en geen vriendin kon hij zich dat gemakkelijk permitteren. Tot het moment dat Marcel rond zijn 30e levensjaar onverwacht tegen een leuke meid aanliep in Enschede.

Opeens konden wij elke avond meerijden in een heuse sportwagen, want dat was het! Ik had nog nooit van mijn leven in zo’n snelle auto gezeten. Kan me nog zo herinneren dat Marcel op de tweebaans weg naar Epe naar links ging om een voorligger in te halen, wij met enige vrees in ons lijf een tegenligger zagen aankomen en Marcel het gas diep intrapte en we gelanceerd werden. Het was een sensatie deze Starion turbo. We waren gewoon dik binnen het uur thuis. Marcel kreeg dan ook vleugels in deze auto, hij haalde soms capriolen uit, dat wil je eigenlijk niet meer weten. Maar de vreugde was voor ons van beperkte duur. De Starion was een loeidure auto wat brandstofverbruik betreft en Marcel zag zich - verliefd als ie was - genoodzaakt de Starion in te ruilen tegen een Opel Kadett 1.2. Ik zie ons nog naar Enschede kruipen elke avond vanaf dat moment. Een stevig scheldende Marcel achter het stuur. Het was maar goed dat zijn liefdevolle beloning thuis al dat leed verzachtte. Ik heb nog steeds een zwak voor deze snelle inmiddels klassieke Japanner en ik hoop dat Marcel nog steeds verliefd is….

Foto Wikimedia Commons

Autobedrijf Slagter van AD Autobedrijf naar Autovakmeester

DEVENTER - Autovakmeester is een nieuwe franchise garageformule die is voortgekomen uit de AD Autobedrijf-formule. De goede zaken van AD zijn behouden gebleven, maar het is minder vrijblijvend dan voorheen; de eisen die aan de Autovakmeester-garages worden gesteld zijn hoger.

Ook Autobedrijf Slagter is onlangs overgegaan van AD Autobedrijf naar Autovakmeester. Hiermee wordt niet gezegd dat voorheen de kwaliteit van de garage slecht was, er wordt mee gezegd wat u als klant van de garage al wist: Autobedrijf Slagter levert de kwaliteit en service die u van een garage mag verwachten en meer.

Voordelen
Een Autovakmeester-garage heeft voordelen voor u als klant. Zo zorgt de franchise-formule voor inkoopvoordeel. Dit is natuurlijk een voordeel voor de garagehouder, maar dit werkt natuurlijk ook door in de factuur die u krijgt na reparatie. De Autovakmeester-formule zorgt er ook voor dat u gegarandeerd 24 maanden garantie heeft op onderdelen en arbeid, dat u gebruik kunt maken van Europese pechhulp en private lease tot de mogelijkheden behoort.

Bezoek
Vaste klanten weten al waar ze voor reparatie, onderhoud, schadeherstel en APK naartoe moeten: Autovakmeester Slagter aan de Groningerstraat 9 in Deventer. Ook nieuwe klanten zijn hier vanzelfsprekend van harte welkom. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen via 0570-632605.

Het raadsel dat Alfa Romeo heet

Als Saabliefhebber vraag ik me af hoe het toch kan dat een authentiek merk met Europese roots, een rijke traditie in de autosport, bekend om prachtige sportieve modellen met een indrukwekkend motorenprogramma, nog zo weinig te zien is op Neerlands wegen. Want ook al rijd je een ander merk, de meeste autoliefhebbers hebben vaak wel een goed woordje over voor deze sympathieke Milanees uit Italië.

Ligt het dan aan de kwaliteit van de Alfa's? Nee toch, de tijd van roesten in de folder en per definitie slechte elektronica ligt ook alweer ver achter ons. En als je op autofora al klachten leest over de wel veel verkochte Alfa Romeo 156, dan gaat het ook over auto's die ouder zijn dan 10 jaar. Dat was in de jaren 70 met de roemruchte roestende Alfasud ondenkbaar, dat een Alfa voor zijn 5e levensjaar al niet op de sloop lag. De nieuwste Alfa Giulia en Stelvio zijn op dit moment misschien wel de mooiste auto's in hun eigen klasse. Het lijnenspel is formidabel, evenals het motorenprogramma, waarbij de 200pk motor in de standaardversie en zeker de 510 pk sterke biturbo-V6 die zowel in de Stelvio als in de Giulia Quadrifoglio ligt, motoren zijn die het makkelijk opnemen tegen de grote jongens uit de bekende Duitse stallen.

En toch, de verkoopaantallen die de importeur kan noteren vallen tegen. Ligt het dan aan de marketing van Alfa, zit het 'm tussen de oren van de verwende Audi.. euh autorijder? Er is toch geen Tweet, Facebookpost, verjaardagsfeestje, vakantiehotel of camping waar je je hoeft te schamen als je laat zien dat je in zo'n prachtige Giulia rijdt? En misschien zie je aan bovenstaand betoog dat ik er zelf geen belang bij heb om Alfa te pushen. Want een beetje psycholoog gaat me meteen vertellen dat zo'n treurig verhaal over zo'n prachtige auto niemand zal aansporen om een Alfa te kopen. Een petrolhead identificeert zich doorgaans liever met winnaars dan met verliezers. Zo hard is de autowereld nu eenmaal. Maar als oprecht autoliefhebber vind ik het bijzonder jammer voor de diversiteit op de Nederlandse en Europese wegen dat die prachtige Alfa's zo weinig te zien zijn…

Auteur: Pieter Hof uit Boekelo is Saabliefhebber en lid van het bestuur van de Historische Automobiel Vereniging HAV.

Vernieuwde Range Rover Evoque bijna in de showroom

APELDOORN - Range Rover introduceerde eind vorig jaar de tweede generatie van de Evoque; de compacte, luxe SUV met een fraai design. De nieuwste telg kreeg zowel van binnen als buiten een mooie update.

De nieuwe Range Rover Evoque is vanaf vrijdag 22 maart te bewonderen in de showroom van Van Mossel Land Rover. Het uiterlijk kreeg een subtiele facelift in vergelijking met de eerste Evoque die acht jaar op de markt is; zo werden de achterlichten, koplampen, grille en bumper aangepast, waardoor deze iets meer lijkt op de grotere Velar. Met vijf volwaardige zitplaatsen en een flexibel in te delen interieur is het een veelzijdige reisgenoot. Het geraffineerde interieur biedt eigentijdse luxe, met een hoogwaardig materiaalgebruik en veel connectiviteitsopties voor de telefoon.

Nieuw platform
De grootste veranderingen treffen we onderhuids. De 2019 Evoque heeft een geheel nieuw All Wheel Drive platform. Kopers kunnen kiezen uit een selectie van Ingenium 2 liter benzine- en dieselmotoren, die garant staan voor uitstekende prestaties en een lage uitstoot. De nieuwe Evoque kreeg ook de nodige veiligheidsopties mee, zoals de unieke ClearSight-spiegel voor een onbelemmerd zicht naar achteren en het optionele Ground View systeem, voor zicht onder de auto tijdens het terreinrijden. Ook kunt u bijvoorbeeld het Driver Assist Pack toevoegen, met opties zoals adaptieve cruise control.

Maak kennis
Van Mossel Land Rover laat u graag kennismaken met de nieuwe Evoque, leverbaar vanaf 56.400 euro. Zij ontvangen u graag in de showroom aan de Oude Apeldoornseweg 40 A in Apeldoorn. Kijk ook op: www.vanmossel.nl/landrover voor meer informatie.

Extra voordeel op de vernieuwde Toyota Corolla tijdens Intro Event

HyperFocal: 0

DEVENTER - Wereldwijd zijn er al meer dan 45 miljoen Toyota Corolla's verkocht. De Corolla is dus zeker een geliefd model en met de vernieuwde versie wil Toyota het model nog succesvoller maken.

De nieuwe Corolla komt als hatchback, Touring Sports en sedan op de Nederlandse markt en is uniek in de range van Toyota-modellen, want alleen bij de Corolla is er keuze uit twee hybride motoren. Hiermee geeft de fabrikant duidelijk aan dat hybride techniek de toekomst is.

Onder de motorkap
De hatchback en de Touring Sports zijn beschikbaar met een 1.8 Hybrid voor een ontspannen rijgedrag, een 2.0 Hybrid voor een sportief weggedrag en tot slot een 1.2T met een handmatige of automatische transmissie. De sedan is alleen verkrijgbaar als 1.8 Hybrid. Voordeel van de hybrides is dat ze niet opgeladen hoeven te worden bij een laadpaal, maar zichzelf opladen. Ook schakelt de Corolla bij lagere snelheid automatisch over van de verbrandingsmotor naar de elektromotor.

Veiligheid
De Toyota Corolla is vanzelfsprekend uitgerust met de nodige veiligheidssystemen, zoals het Full-Range Adaptive Cruise Control, dat rekening houdt met ingestelde snelheid en de afstand tot de voorganger, en het Pre-Collision System, dat voetgangers en fietsers detecteert ook bij weinig licht. Daarnaast kunt u de auto naar uw eigen wensen aanpassen door het kiezen van de kleur, accentkleuren, chroompakket, velgen en andere accesoires.

Intro Event
Op 23 maart wordt de komst van de nieuwe Corolla groots gevierd bij Wagenmaker Deventer aan de Solingenstraat 1 in Deventer. Naast de kennismaking met de vernieuwde Corolla en de krachtige nieuwe hybride motoren is de Corolla tijdelijk leverbaar als extra luxe First Edition met standaard een Toyota Touch 2 Go navagiatiesysteem, 17 inch lichtmetalen velgen en DAB+ radio. De totale waarde van deze extra's is maar liefst € 1.600,-. Kom tijdens het Intro Event tussen 9.00 uur en 17.00 uur als eerste profiteren van het introductievoordeel van € 1.600. De Toyota Corolla First Edition rijdt u al vanaf € 27.495.

De nieuwe Peugeot 208, ook als volledig elektrisch uitvoering

DEVENTER - Peugeot heeft een vernieuwde 208 uitgebracht en deze wordt aan het grote publiek getoond tijdens de Autosalon van Genève.

De Autosalon van Genève wordt gehouden van 7 tot en met 17 maart en veel autofabrikanten laten hun nieuwste modellen zien. Zo ook Peugeot met de 208, waarvan een uitvoering op de markt komt met alleen een elektromotor.

Onderscheidend
Elektrisch rijden is tegenwoordig gewoon, dat benadrukt Peugeot nog maar eens tijdens de introductie van de 208 door direct aan te geven dat de auto leverbaar is met een benzine-, diesel- en elektromotor. Ook is aan de buitenzijde niet te zien welke motor onder de motorkap verstopt zit. Dat de accu 220 liter van de beschikbare ruimte nodig heeft, is eveneens niet zichtbaar, daar deze volledig verwerkt is in de bodemplaat.

Sportief
De Peugeot 208 heeft een sportief uiterlijk gekregen, vooral als gekeken wordt naar de voorzijde; een grote verchroomde grille, de strak vormgegeven full-LED koplampen en klauwafdrukken. De 208 is vanzelfsprekend ook met moderne technieken als navigatiesysteem, Keyless Entry & Start en intelligente rijhulpsystemen als Lane positioning Assist uitgerust.

Meer informatie
Alles over de nieuwe Peugeot 208 en e-208 komt u te weten bij uw dealer of ga naar de website www.peugeot.nl.

Aantrekkelijke Nissan-kortingen bij Herwers

DEVENTER - De hele maand maart biedt Nissan aantrekkelijke kortingen op diverse modellen. Autobedrijf Herwers laat u graag vrijblijvend kennismaken met Nissan's scherp geprijsde gamma.

De Nissan Micra is al scherp geprijsd, maar nu extra aantrekkelijk met een korting van 1.000 euro. Zo rijdt u al een Nissan Micra Viaia editie vanaf 17.990 euro. Nissan introduceerde onlangs ook de nieuwe Micra N-Sport editie, die nu leverbaar is vanaf 20.490 euro. Deze kenmerkt zich door sportieve elementen zoals de 17 inch lichtmetalen velgen, glanzend zwarte bumpers en zijstrips en carbon fiber look zijspiegels. Kopers van de Nissan Micra kunnen tegenwoordig ook kiezen voor nóg een nieuwe motoroptie, namelijk de nieuwe I-GT 1.0 liter driecilinder turbobenzinemotor met 100 pk. Deze levert goed prestaties, heeft een beter verbrandingsproces en een lager gewicht, wat resulteert in een lager brandstofverbruik.

Kortingen
Ook op andere modellen pakt u een mooie korting. Zo is de Nissan Juke leverbaar vanaf 18.990 euro; dankzij een korting van 2.050 euro op de Visia-editie. De Nissan Qashqai is dankzij 3.000 euro voorraadvoordeel al leverbaar vanaf 26.100 euro. De Nissan X-Trail koopt u met 2.000 euro korting vanaf 36.490 euro. Op de Nissan Leaf zijn diverse kortingen te pakken. Naast 1.000 euro extra inruilkorting ontvangt u ook een gratis upgrade naar de N-Connecta uitvoering; een voordeel van 2.600 euro. Nu leverbaar vanaf 36.290 euro.

Kom langs
Autobedrijf Herwers geeft u graag een passend advies. Kom langs aan de Solingenstraat 3 in Deventer of Laan van de Dierenriem 29 in Apeldoorn. Kijk ook op: www.herwers.nl/nissan

Bij onderhoud ook een gratis APK bij Volvo Nieuwenhuijse

DEVENTER - Goed onderhoud is belangrijk voor veel zorgeloze kilometers met uw Volvo. Bij Volvo Nieuwenhuijse voeren de ervaren medewerkers dit onderhoud en de APK-keuring grondig uit. Zo bent u zeker van een veilige, goed rijdende auto.

De APK keuring is een wettelijk verplichte keuring voor auto's vanaf 3 jaar oud bij een dieselmotor en vanaf 4 jaar oud bij een benzinemotor. De keuring neemt gemiddeld 45 minuten in beslag. De ervaren keurmeesters kijken naar belangrijke veiligheidsaspecten zoals de banden, remmen, verlichting, wielophanging en stuurinrichting, maar ook de milieu-eisen met onder meer een controle van de uitlaatgassen en CO2-uitstoot. Wanneer er reparaties nodig zijn om door de keuring te komen bespreken zij deze met u en u ontvangt een prijsopgave vooraf. Volvo Nieuwenhuijse voert deze reparaties dan uit naar de strikte Volvo-fabrieksvoorschriften en met originele Volvo-onderdelen. .

Gratis keuring
Wanneer u de APK keuring combineert met een onderhoudsbeurt dan is de APK zelf gratis. U betaalt dan wel de wettelijke afmeldkosten. Een onderhoudsbeurt kan al vanaf 249 euro, inclusief een gratis jaarabonnement op de Volvo Assistance pechhulp. Zo bent u altijd verzekerd van goede hulp bij pech onderweg.

Maak een afspraak
Maak een afspraak voor uw APK bij Volvo NIeuwenhuijse. Dit kan via www.nieuwenhuijse.nl/werkplaats. Gevestigd aan de Revalstraat 6 in Deventer en Paramariboweg 68 in Apeldoorn.

Renault Kadjar dCi 115 met automaat is geprijsd

DEVENTER - De geschiedenis van de Renault Kadjar is relatief kort. In 2015 geïntroduceerde Renault het model en na drie jaar, eind 2018, kwam de eerste facelift.

De vernieuwde Kadjar is aan de buitenkant subtiel aangepast; een achterlicht verplaatst, de kentekenplaat op een wat hoger plek en bijvoorbeeld de aanpassing van de luchtinlaat. Maar onder het oppervlak zijn de nodige aanpassingen gedaan. Bij vernieuwing horen natuurlijk ook nieuwe prijzen en onlangs heeft Renault die van de Kadjar dCi 115 met automaat bekend gemaakt.

Prijzen
De Kadjar met Blue dCI 115 motor is geprijsd met een consumentenadviesprijs vanaf € 34.990,-. Wanneer er gekozen wordt voor een automaat is de auto is duurder, namelijk € 37.190,-. Er is overigens ook al een instapmodel met een consumentenadviesprijs van € 28.590,-. Voor dit bedrag koopt u een Kadjar met benzinemotor, TCe 140 GPF met een vermogen van 140 pk.

Alle specificaties
Over alle mogelijkheden die de Renault Kadjar heeft, alle specificaties en prijzen kan uw Renault-dealer u informeren. Ga daarvoor naar de showroom van Segerink & Wolbers aan de Revalstraat 4 of kijk op www.segerink-wolbers.nl.

Airconditioning: niet alleen voor een hete zomer!

DEVENTER - Het afgelopen jaar was het echt afzien tijdens de hete zomer. Genieten van warm weer is één, maar bij temperaturen rond de 35 graden is het niet aangenaam autorijden zonder airco. Maar ook buiten de hete zomer is airconditioning belangrijk voor een goed binnenklimaat en onbeslagen ramen.

De meeste automobilisten denken eigenlijk pas na bij airconditioning wanneer de temperatuur zomerse waarden aantikt. Het is echter wel verstandig om de airconditioning op tijd na te laten kijken en niet te wachten tot een piekmoment waar iederéén ineens zijn airco na wil laten kijken. Met een stukje preventief onderhoud is er geen vuiltje aan de lucht, letterlijk en figuurlijk!

Ongezond
De airconditioning is niet alleen in de zomer belangrijk, maar eigenlijk in ieder jaargetijde. Zo zorgt deze in de winter juist weer voor onbeslagen ramen. Ook zorgt een gebrek aan ventilatie voor een ongezonde atmosfeer in de auto, wat weer nadelig is voor de gezondheid en zorgt voor vermoeidheid.

Onderhoud
Een stukje onderhoud zorgt ervoor dat u weer fris de weg op kunt. Gediplomeerde technici voeren de aircocheck, aircoreiniging en de complete airco service uit. Bij de aircocheck wordt gekeken hoe het systeem functioneert en welk onderhoud precies nodig is. Een mogelijke waarschuwing van problemen: nare geurtjes die in de auto hangen. Het kan dan tijd zijn om de airco te laten reinigen. De ervaren technici kunnen u naast het onderhoud ook tips en adviezen geven voor het optimaal gebruik en onderhoud van uw aircosysteem.

Filters
Naast het onderhoud aan de airconditioning is het ook belangrijk om af en toe de interieurfilters na te laten kijken. Deze filters vangen bacteriën en schimmels op, die vanuit de airconditioning via de ventilatie in het interieur terecht komen. Het advies is om het filter ieder jaar of om de 15.000 kilometer te laten vervangen.

Een nieuwe Citroën rijden met korting tijdens de Comfort Days

DEVENTER - Tot en met 31 maart kunt u nog profiteren van de Comfort Days van Citroën. Ga voor de extra inruilkorting en rijd nog voordelig in een nieuwe Citroën.

De actie Comfort Days geldt voor de C1, C3, C3 Aircross SUV, C4 Cactus, C4 Spacetourer en Grand C4 Spacetourer en is zowel bij Private Lease als aankoop van één van deze modellen mogelijk. De korting kan oplopen tot een bedrag van € 2.000,-.

Van C1 tot C4
De Citroën C1 is het meest compacte model waarvoor de actie geldt en de extra inruilkorting kan bij dit model zelfs al oplopen tot € 1.000,-. Dit betekent dat u al eigenaar wordt van een C1 door betaling van een bedrag van € 10.710,-. Voor dat bedrag rijdt u dan in een dynamisch vormgegeven 3 deurs C1 met een VTi 72 S&S motor, handgeschakelde 5-bak en een live-uitrustingsniveau. Deze C1 is door de keuze van een hoger uitrustingsniveau en andere opties, zoals de lak en Roof Pack geheel naar eigen wens aan te passen. Ook wanneer u kiest voor Private Lease tijdens de Comfort Days is de C1 een voordelige keuze. Private Lease is al mogelijk voor € 199 per maand. Bij aanschaf van een C4 Spacetourer en Grand C4 Spacetourer kan de extra inruilkorting oplopen tot het maximale bedrag van € 2.000,-. Ook bij deze twee modellen kunt u tijdens de Comfort Days voordelig overgaan op Private Lease voor een bedrag van respectievelijk € 479,- en € 489,- per maand.

Voorwaarden
Wanneer u de aanschaf of Private Lease van een nieuwe Citroen overweegt, dan is nu de tijd om tot actie over te gaan en te genieten van de vele voordelen die uw dealer te bieden heeft. Laat u in de showroom informeren over de specificaties van de diverse modellen en de voor- en nadelen van zowel koop als lease van een Citroën. Ga voor de dichtstbijzijnde dealer naar www.citroen.nl. Hier vindt u ook alle voorwaarden van de Comfort Days.

Tesla probeert Europese markt verder te veroveren

DEVENTER - Tesla is een autofabrikant die alleen maar elektrische auto's produceert. Nu de elektrische auto steeds meer in opkomst is en steeds meer fabrikanten met modellen komen, probeert Tesla een groter marktaandeel naar zich toe te trekken.

Zo voerde Tesla onlangs grote prijsverlaging door. Zo werd de prijs van Model X Ludicrous Performance met € 56.500 verlaagd tot € 102.700. Ook de Model S Ludicrous Performance wordt nu veel goedkoper op de markt gebracht. Dit model is nu te koop voor € 98.300,-. Eerder was dit € 150.000,-.

Nieuw model
Niet alleen zet Tesla prijsverlagingen in om een groter afzetmarkt te krijgen. Ook heeft Tesla een nieuw model: Model 3. Door de RDW is Model 3 inmiddels goedgekeurd en mag de Europese wegen op. De goedkoopste variant is de Model 3 Long Range, die nu een prijskaartje heeft van € 55.600,-. Het bereik van Model 3 is zo'n 530 kilometer, heeft een topsnelheid van 250 km/h en is zo krachtig dat u van 0 naar 100 km/h kunt gaan in slechts 3,5 seconden.

Gevolgen
Om de prijsverlaging door te kunnen voeren, moeten er wel offers gebracht worden. Zo is er gesneden in het werknemersbestand, maar ook verschuift de verkoop richting internet en dus niet meer of minder in fysieke winkels. Op www.tesla.com vindt u alle informatie over de prijzen en specificaties van de diverse modellen van Tesla.

Ken de verkeersregels: Wat is de maximumsnelheid?

DEVENTER - Nederland kent veel verkeersborden die iets aangeven over de maximumsnelheid. Welk van de bovenstaande borden zegt echter niets over hoe hard u mag rijden?

Het juiste antwoord is het afgebeeld verkeersbord van foto B. Dit bord geeft namelijk een adviessnelheid aan. Er wordt aangeraden om op dat traject niet harder dan 60 km/h te rijden, maar u mag dit overschrijden tot aan de maximumsnelheid op het traject. U kunt echter wel een boete krijgen voor gevaarlijk rijgedrag wanneer u onverantwoord bezig bent.

Verder uitleg
Foto A: Dit is een standaard verbodsbord. Er mag niet harder dan 50 km/h gereden worden.
Foto C: Dit bord geeft aan dat u de bebouwde kom binnen rijdt. Binnen de bebouwde kom geldt een snelheidslimiet van 50 km/h tenzij anders is aangegeven.
Foto D: Dit verkeersbord geeft aan dat u zich op een woonerf bevindt. Vroeger mocht u hier stapvoets rijden. Tegenwoordig is hier de maximumsnelheid van 15 km/h van kracht.
Foto E: Wanneer u dit bord tegenkomt, weet u dat de weg een autoweg is. Dit betekent ook dat de maximumsnelheid 100 km/h is tenzij door bijvoorbeeld een verbodsbord, zoals getoond bij foto A, anders wordt aangegeven.
Foto F: Bij het passeren van dit verkeersbord, rijdt u een gebied in waar maximaal 30 km/h gereden mag worden. De maximumsnelheid geldt voor de straat waarop u rijdt en alle andere straten in het gebied. Pas na het bord "einde zone 30 km/h" mag u weer harder rijden.

Pakkans voor gebruik telefoon in het verkeer groter

DEVENTER - Dat er een verbod is op het niet handsfree gebruiken van een mobiele telefoon en smartphone in de auto, is inmiddels wel bekend. Ondanks dat het beleid bekend is en er al vele campagnes over zijn geweest, wordt er nog veelvuldig gebruik gemaakt van een telefoon in de auto, ook voor app-en.

Het gebruik van een telefoon heeft invloed op het rijgedrag. Automobilisten gaan onbewust sneller of juist langzamer rijden, ze slingeren meer en onverwachte handelingen door andere weggebruikers en plotse verandering van de situatie worden niet opgemerkt. Dit leidt tot gevaarlijke situaties en ongelukken. Ongelukken die in het beste geval beperkt blijven tot blikschade zonder persoonlijk letsel. De strijd tegen het handheld gebruik van de telefoon wordt nog steeds gevoerd.

Risico's
U kunt betrapt worden op het handheld gebruik van de telefoon. De boete die daaraan is gekoppeld is € 240,- exclusief administratiekosten. U kunt door de politie betrapt worden op het gebruik. Om de pakkans te vergroten werd eerder al geëxperimenteerd met het gebruik van een touringcar, omdat er dan beter zicht is op wat zich in de auto afspeelt. Onlangs heeft de politie Midden-Nederland de primeur gekregen voor een nieuwe methode: een auto met een dakkoffer of fietsendrager voorzien van een camera. Ook hiermee is de pakkans groter en deze methode is praktischer dan het gebruik van een touringcar.

Fietsers
Ook voor fietsers komt er per 1 juli een verbod op het gebruik van de telefoon in het verkeer. De afleiding van de telefoon heeft bij fietsers vergelijkbare gevolgen als bij automobilisten: slingeren en niet opletten. De boete die wordt opgelegd aan een fietser is echter maar € 95,-. Dit bedrag is lager, doordat de schade die veroorzaakt kan worden kleiner is dan die van een auto.

Vertrouwde service onder een nieuwe naam bij HTH Hannink

DEVENTER - De afgelopen maanden was het voor de vaste klanten en relaties al zichtbaar: ABS Schadeherstel Hannink ging over naar een nieuwe naam. Het bedrijf is afgestapt van ABS en gaat nu door als HTH Hannink. Een nieuwe samenwerking die voor u als klant voordelen heeft.

HTH is een samenwerkingsverband van voormalig ABS Hannink, voormalig ABS Tiemessen en voormalig AAS Hagen. De samenwerking heeft diverse voordelen; zo kunnen de bedrijven kennis uitwisselen, gezamenlijk investeren voor de toekomst en hun capaciteit onderling nog beter benutten. Samen beschikken zij over merkerkenningen van Peugeot, Citroen, Ford, Volvo, Hyundai, Fiat, Chrysler en Lancia. Het eindresultaat is dat u als klant nóg beter en sneller geholpen kunt worden met uw autoschade. HTH zet daarnaast ook in op het ondersteunen van grotere organisaties zoals leasemaatschappijen en verzekeraars.

Vakmanschap
HTH Hannink heeft dankzij de grote ervaring en vakmanschap een trouwe klantenkring op weten te bouwen. U mag ook onder de nieuwe naam blijven rekenen op de vertrouwde service van Hannink. De medewerkers helpen u dankzij hun kennis weer snel en veilig op weg.

Kom langs
HTH Hannink is gevestigd aan de Zweedsestraat 17 in Deventer. Bel voor meer informatie of een afspraak met: 0570-635 707. Kijk ook op Facebook: HTH Hannink Autoschade Deventer.