Autopaper Deventer

9 juli 2019

Autopaper Deventer 9 juli 2019


Opel Corsa-E maakt elektrisch rijden heel bereikbaar

DEVENTER - Het is een waar icoon in de autowereld; de Opel Corsa. Wie had kunnen bedenken dat de goedkope Corsa bij de introductie in 1982 zo'n wereldwijd succes zou worden? Meer dan 13,6 miljoen exemplaren rolden van de band over vijf generaties. Met licentie-productie in alle uithoeken van de wereld. De Opel Corsa maakte mobiliteit betaalbaar voor een hele generatie. Het merk hoopt nu hetzelfde te doen voor elektrisch rijden, met de introductie van de nieuwe Opel Corsa-E. De volledig elektrische variant van de nieuwe Corsa.

De Opel Corsa-E komt met drie belangrijke getallen: 136 pk vermogen, 330 kilometer actieradius volgens WLTP en: begin volgend jaar als Launch Edition verkrijgbaar vanaf 34.999 euro. Zet dit af tegen de vanaf-prijs van Opel's Ampera-E (46.699 euro) en het is een sterk argument voor duurzaam elektrisch rijden. De Ampera-E compenseert de hogere prijs weliswaar door meer vermogen en een grotere actieradius, maar wie toe kan met minder ziet in de Corsa een zeer aantrekkelijke elektrische optie.

Icoon
Dat de Opel Corsa zo'n icoon is, is natuurlijk met name te danken aan de zeer aantrekkelijke prijsstelling. Je krijgt veel mobiliteit voor een scherpe prijs; vanaf 15.999 euro voor de 3-deurs en vanaf 19.999 euro voor de vijfdeurs. De 3-deurs is dan ook Opel's goedkoopste model in het gamma. De prijs is echter niet de énige reden. Wie wel eens een Corsa gereden heeft, weet dat het leuke, speelse auto's zijn, relatief laag in onderhoud en betrouwbaar. Er is voor elke rijder wel een passende Corsa te vinden; ze zijn in zoveel varianten gemaakt door de jaren heen.

Elektrisch rijden
Dat Opel juist kiest om zijn betaalbare bestseller als volledig elektrisch model in de markt te zetten is een mooie stap om duurzaam elektrisch rijden te promoten. De elektrische auto is nu naar de belevenis van veel potentiële kopers nog relatief duur, maar de technologie is wel steeds beter bereikbaar. Elektrisch rijden heeft diverse voordelen die opwegen tegen de hogere aanschafprijs. Zo zijn elektrische voertuigen relatief onderhoudsarm, ze bieden vaak veel innovatieve features, zo leveren sportieve prestaties en: ze zijn beter voor het milieu. De nieuwe Corsa-E moet elektrisch rijden dan ook uit het niche-hoekje halen aldus Opel.

Eerste Suzuki Swift Sport Katana bij AutoCity AVK

DEVENTER - Het is een bijzonder exclusief model; de nieuwe Suzuki Swift Sport Katana. Slechts dertig stuks bouwt Suzuki er voor de Nederlandse markt. De vlijmscherpe Katana werd als eerste geleverd aan Suzuki-dealer AutoCity AVK in Deventer.

Scherp sturen en maximaal rijplezier, daar draait het om bij de Suzuki Swift Sport Katana. Elke Katana krijgt een sportonderstel dat compleet naar wens in te stellen is. Zo kan de hoogte aangepast worden en ook de demping. Standaard staat de auto enkele centimeters dichter bij het asfalt, waarmee het zwaartepunt verder wordt verlaagd. De Katana werd verder voorzien van unieke bestickering en in het dak én lederen bekleding van de voorstoelen zit ook het exemplaar-nummer subtiel verwerkt. Verder heeft de auto een dikker sportstuurwiel en een speciale sportuitlaat. Die laatste zorgt voor een nét iets donkerder uitlaatgeluid.

Eerste koper
De allereerste Swift Sport katana - nummer één van dertig - werd geleverd aan Mark Berg. Een groot liefhebber van sportieve auto's die ook al de eerdere edities van de Swift Sport reed. "Toen ik van de Swift Sport Katana hoorde, wist ik al dat hij er moest komen." Berg reed op dat moment nog geen jaar in zijn Swift Sport in Champion Yellow, die hij helemaal naar eigen smaak had aangepast. Met onder meer zwart ges

Bijna uitverkocht
Er zijn nog slechts enkele exemplaren beschikbaar; twee in het zilvergrijs en drie in het zwart. De Swift Sport Katana is leverbaar vanaf 28.999 euro, inclusief afleveringskosten. Private Lease is mogelijk vanaf 479 euro per maand. Kom langs bij AutoCity AVK aan de Revalstraat 2 in Deventer. Kijk op: www.autocityavk.nl

Zorgeloos de zomer in met de Volvo Zomercheck

DEVENTER - Met de zomer in het vooruitzicht hebben we allemaal weer zin in vakantie. Warme temperaturen en lekker ver op vakantie met de caravan of voor dagjes uit. Om zorgeloos en aangenaam te genieten van de zomer biedt Volvo Nieuwenhuijse momenteel de gratis zomer- en aircocheck aan.

De auto krijgt het in de zomer altijd wat zwaarder te verduren. We vragen wat meer van onze auto met alle bagage, kampeermiddelen en uiteraard de hogere temperaturen. Zeker wanneer u wat verder weg op vakantie gaat, is het verstandig om op tijd de auto na te laten kijken.

Zomer- en aircocheck
Bij Volvo Nieuwenhuijse kunt u uw Volvo momenteel gratis laten controleren voor de zomer- en aircocheck. De medewerkers controleren uw auto dan op twintig belangrijke punten. Dit begint bij de controle van de banden qua slijtage en spanning, waaronder het reservewiel. De remmen en remvloeistof worden nagekeken, met visuele controle van de remblokken en -schijven. Bij de motor controleren zij onder meer het niveau van motorolie en koelvloeistof, de V-riem, uitlaatsysteem, accu en koppeling. Aan de buitenkant: werking van uw verlichting, eventuele steenslag in de voorruit, niveau van ruitensproeiervloeistof en de wisserbladen voor en achter. Ook de werking van de verwarming, aanjager, ventilator en airco zal gecontroleerd worden. Kortom, een gedegen controle op de belangrijkste punten voor uw veiligheid en comfort.

Airco-onderhoud
Het is verstandig om de airco regelmatig te laten onderhouden. Dit kan goed gecombineerd worden met eventueel ander onderhoud na de check. Een airco-onderhoudsbeurt kost dan 149 euro.

Maak een afspraak
Volvo Nieuwenhuijse ontvangt u graag voor een zomer- en aircocheck. Zij zijn gevestigd aan de Revalstraat 6 in Deventer (tel. 0570-63 03 49) en Paramariboweg 6B in Apeldoorn (055-20 61 100). Kijk ook op: www.nieuwenhuijse.nl voor het maken van een afspraak.

HTH Automotive Groep herstelt ook hagelschade

DEVENTER - De afgelopen jaren is het weer steeds extremer geworden. Ook dit jaar zagen we al diverse extreme dagen met grote hagel; soms tot het formaat van een tennisbal.

Een onbeschermde auto loopt bij dit soort hagel een groot risico op schade. Ook de kleinere zomerhagel die vaker voor lijkt te komen kan zorgen voor kleine deukjes die nét zichtbaar genoeg zijn om je er aan te storen. Gelukkig zijn de deuken in het plaatwerk vaak volledig te herstellen door middel van uitdeuken zonder te hoeven spuiten. De dekking van hagelschade varieert wel van verzekeraar tot verzekeraar. Zo bent u bij alleen een WA-verzekering niet verzekerd tegen hagelschade. Met een beperkt- of volledig cascoverzekering is dit veelal wel gedekt. Wel kan het zijn dat u een eigen risico betaalt voor het schadeherstel.

Vakkundig herstel
HTH Automotive is specialist op het gebied van schadeherstel, zowel kleine als grotere schades. Ook hagelschade kunnen zij snel en vakkundig voor u herstellen. Waneer uw verzekering dit dekt, neemt HTH ook dit uit handen; zij wikkelen alles zelf af met uw verzekeraar. Betaalt u de reparatie zelf? HTH geeft u graag een passende offerte voor een betaalbaar en kwalitatief goed schadeherstel. Zij doen dit zoveel mogelijk zonder spuitwerk om de kosten laag te houden.

Kom langs
HTH ontvangt u graag voor een vrijblijvende offerte. In Deventer bent u welkom bij Hannink Autoschade aan de Zweedsestraat 17, tel. 0570-635 707. In Apeldoorn bij Hagen Autoschade aan de Surinameweg 27, tel. 055-534 25 22. In Vaassen: Tiemessen Autoschade aan de Riezebosweg 6, tel. 0578-57 12 27. Kijk ook op: www.hthautomotive.nl

Anders rijden

Wat heeft een gemiddelde automobilist met fietsen. Het lijkt een natuurlijke combinatie net zoals klompen, molens, tulpen en de Oranje voetbalgekte bij Nederland horen. De fiets is een vervoersmiddel dat door jong en oud wordt gebruikt en we leren de kinderen al vroeg fietsen. Veel automobilisten willen graag fietsen als tijdverdrijf of om lekker te sporten. Heel vaak zien we een auto rijden met een fietsdrager met fietsen en parkeren ze deze op een verzamelpunt om mee te doen aan een toertocht op de weg of in de natuur.
Als bestuurder verandert er dan niet veel qua verkeersregels en toch heb ik het idee dat dat bij sommige mensen toch wel het geval is. Hoe vaak rijden groepen wielrenners gewoon op de weg en maken ze geen gebruik van het verplichte fietspad. Wat mij opviel deze week was dat veel mensen een nieuwe manier van fietsen hebben uitgevonden. Bang voor een forse bekeuring of willen ze zich netjes houden aan de nieuwe wetgeving? Het mobieltje en het verkeer gaan volgens vele veiligheidsonderzoeken niet goed samen en de overheid heeft hierop ingespeeld en gaat op de nieuwe wetgeving extra toezicht houden. Ik zag nu mensen stoppen met fietsen en al stilstaande een telefoongesprek voeren. Prima zaak toch en nu maar kijken of dit allemaal ten goede komt van onze verkeersveiligheid en het minder verkeersslachtoffers zal opleveren.
Gaat u zelf de komende week ook veel fietsen bijvoorbeeld op uw vakantieadres. Neemt u dan ook uw fiets mee op een fietsdrager. Even een tip, controleer even goed uw verlichting van de fietsdrager en kijk even goed of de juiste kentekenplaat op uw drager zit als u afgelopen periode een andere auto hebt aangeschaft. Belangrijk is ook zien en gezien worden. De medeweggebruikers zien u graag op tijd, dus zorg ervoor dat de fietstassen niet de achterlichten afschermen, maar zorg ervoor dat de achterlichten van de auto zoveel mogelijk zichtbaar zijn. Bij twee elektrische fietsen kunt u mogelijk wel meer dan de toegestane kogeldruk hebben. Haal dan de accu's van de fietsen af en leg deze in de kofferbak van uw auto. Laat alles nog even controleren en maak gebruik van de vakantie controlebeurten. Laat ook uw fietsdrager meteen even controleren. De Deventer dealers zorgen graag voor uw veilige mobiliteit en voor uw zekerheid. Laat uw auto op tijd nakijken voordat u op vakantie gaat of kom kijken voor een nieuwe of gebruikte auto. De Deventer dealers hebben zeker hele leuke en aantrekkelijke aanbiedingen. Kijk maar eens in deze mooie editie van de Autopaper.

Voor alle mensen die nu al op vakantie gaan, hele fijne dagen en veilige kilometers.

René Temmink

DEVENTER - Honda Wesselink is trots op de prestaties van Max Verstappen! Verstappen heeft al vaker laten zien dat hij een fantastische coureur is, maar zondag 30 juni was het weer tijd voor een overwinning. In een race waarbij hij begon op P2, door een slechte start terugviel naar P7 om uiteindelijk na een spectaculaire inhaalslag als winnaar the finishen.

Honda kent een rijke geschiedenis in de Formule 1. Na pas enkele jaren personenauto's te hebben gemaakt, maakt Honda ook de stap naar de Formule 1, mede door de liefde van Soichiro Honda, de oprichter van Honda, voor het racen. Honda was ook zeer succesvol in de Formule 1. Zo ging Honda in 1988 een relatie aan met McLaren en wonnen ze 15 van de 16 races, met de titel voor Ayrton Senna, een naam die voor vele nog steeds prachtige herinneringen oproept. Ook in 1989 werd McLaren Honda kampioen met Alain Prost. Waarna in de twee jaar daarna Senna weer met de titel ervandoor ging.

Samenwerken
De kwaliteiten van een coureur zijn van groot belang voor het kunnen winnen van een race. Echter, een coureur kan het niet alleen. Een toegewijd team en uiteraard de prestaties van de auto zelf zijn enorm van belang. Dit jaar is namelijk het eerste jaar dat Honda de motorenleverancier is van Red Bull Racing. Honda heeft gezorgd voor een betrouwbare en krachtige motor die moet zorgen dat Verstappen de Mercedessen en Ferrari's bij kan blijven. Deze overwinning was de eerste overwinning voor Honda in het tijdperk van de hybride aandrijflijn en na de terugkeer in de Formule 1 in 2015.

De race
Verstappen kende een slechte start op de Red Bull Ring in Spielberg. Hij viel terug van P2 naar P7. Verstappen rekende zijn concurrenten één voor één in. Twee ronden voor het einde passeerde Verstappen de Ferrari van Charles Leclerc, die op dat moment de leiding in handen had. De jury bekeek na afloop nog of de inhaalmanoeuvre van de Nederlander volgens de regels was, en kwam ruim drie uur na afloop van de race uiteindelijk inderdaad tot die conclusie. Daardoor behield Verstappen zijn overwinning. Voor Verstappen, die vorig jaar ook de beste was in Oostenrijk, is het zijn zesde overwinning in de Formule 1 en zijn eerste dit seizoen. Tevens is dit dus zijn eerste overwinning met de Honda krachtbron.

Winactie
Honda Wesselink staat volledig achter Max Verstappen en geeft daar op Facebook ook uiting aan. Zo heeft Honda Wesselink momenteel een speciale actie waarmee een stoer Verstappen T-shirt te winnen is. Wat u moet doen is een selfie maken bij Max Verstappen op de gevel van één van de showrooms van Honda Wesselink. Deel de selfie op Facebook en tag daarbij Honda Wesselink. Wanneer u dit uiterlijk 31 juli doet, maakt u kans op een Verstappen T-shirt. U bent toch ook trots op Max!

Showrooms
De showrooms van Honda Wesselink vindt u aan de Solingenstraat 7 in Deventer, Laan van de Dierenriem 35 in Apeldoorn en Hoofdweg 20-22 in Emst. Geen liefhebber van Formule 1 of Max Verstappen? In de showroom kunt u ook prachtige Honda Jazzen, HR-V's, CR-V's en Civics zien!

Column

Het Beest van Turijn

Foto: Thomas's Pics

Vandaag de dag is het Fiat-Chrysler concern nog steeds één van de grootste autofabrikanten ter wereld. Toch staat met name Fiat in Nederland niet meer bekend om auto's die serieus meedoen in de middenklasse waar o.a. Toyota, Mazda, Volkswagen, Peugeot en Opel de scepter zwaaien. Laat staan in het hogere Audi-BMW-Mercedes machtsblok, waar deze grote jongens van de weg de dienst uitmaken.

Maar dat is wel eens anders geweest. In 1910 wist de Italiaanse Automobielfabriek uit Turijn (kortweg Fiat) de meest indrukwekkende auto ter wereld te maken, het 'Beest van Turijn', de Fiat S76. Het was destijds de snelste auto ter wereld en liet de concurrentie van Benz ver achter zich. Sterker nog, ook vandaag de dag zou deze 28,5 liter tellende, 290 pk sterke motor met een topsnelheid van over de 200 km per uur goed mee kunnen komen op de Duitse Autobahnen. Er zijn er destijds maar 2 gebouwd en in 2015 is één van die exemplaren weer tot leven gebracht tijdens het wereldberoemde Goodwood Festival of Speed in Engeland. En dat was indrukwekkend om te zien en zeker ook om te horen. De associatie met 'het beest' zal direct bij u opkomen als u de beelden ervan eens opzoekt op YouTube. Denkt u er maar eens aan als u een schattige Fiat 500 of Panda onderweg tegenkomt. En misschien verdient dit glorieuze merk ook vandaag de dag uw aandacht voor de andere grotere modellen, zoals de vrij nieuwe Fiat Tipo of Freemont. Zeker als u in deze klasse weer eens wat anders wilt rijden. De oude verjaardagsverhalen over roest en slechte elektronica zijn echt al jaren achterhaald.

Foto: Thomas's Pics - 1911 Fiat S76 Tipo 12 The Beast Of Turin (2), CC BY 2.0

Toyota Dealer Wagenmaker neemt Autobedrijf Nijendijk over

ZUTPHEN - Autobedrijf Wagenmaker BV is thans gevestigd in Apeldoorn en Deventer. Vanaf 1 juli is Wagenmaker uitgebreid door overname van Autobedrijf Nijendijk in Zutphen.

Autobedrijf Nijendijk bestaat sinds 1962. Dat geeft al wel aan dat er vraag is naar een Toyota-dealer voor Zutphen en omstreken en de service van het bedrijf. Niet alleen voor de nieuwste modellen Toyota, maar ook voor occasions, onderhoud en reparatie kunt u hier terecht. Vanaf 1 juli is daar geen verandering in gekomen. Autobedrijf Wagenmaker gaat deze werkzaamheden met dezelfde personele bezetting voortzetten. De leiding over de vestiging in Zutphen komt in handen van Michiel van Walsum, die eveneens de vestiging van Wagenmaker in Deventer leidt.

Voordelen
Misschien is het in het begin even wennen aan de nieuwe naam, maar Wagenmaker gaat er vanuit dat de vertrouwde gezichten in de showroom en in de werkplaats u een vertrouwd gevoel geven. Voor u als klant heeft de overname als voordeel dat het aanbod groter wordt. Wanneer u bijvoorbeeld op zoek bent naar een occasion met bepaalde kenmerken en deze staat niet in Zutphen, dan is snel en makkelijk contact gelegd met een andere vestiging van Wagenmaker.

Zelf ervaren
Op zoek naar een nieuwe Toyota, occasion of service? Ga dan naar één van de drie vestigingen van Autobedrijf Wagenmaker, in Deventer aan de Solingenstraat 1, in Apeldoorn aan de Steenbokstraat 3 en in Zutphen aan de Brinkhorst 7.

Verkoopsucces voor Lamborghini

DEVENTER - De economie draait wereldwijd op volle toeren. Ook de verkoop van meer luxe auto's voor de liefhebber zit wereldwijd in de lift. Zo heeft Lamborghini een spectaculair eerste halfjaar van 2019 achter de rug.

Het Italiaanse merk met de stier presenteerde begin deze maand de verkoopcijfers over het eerste halfjaar van 2019. Ongetwijfeld werd er ergens op het hoofdkantoor een fles champagne open getrokken, want in zes maanden tijd wist Lamborghini ruim 4.533 auto's aan de man te brengen. Dit is opmerkelijk, omdat dit meer auto's zijn dan Lamborghini in héél 2017 verkocht.

Afzetmarkt
Het succes van Lamborghini verschilt wel van markt tot markt. Zo verdubbelde de verkoop in Azië en in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika steeg dit met 67 procent. In de Verenigde Staten stegen de verkopen met 128 procent.

Bestseller
Hoewel de meeste lezers bij Lamborghini ongetwijfeld direct denken aan de supersnelle, strakke sportwagens zoals de Huracan en Aventador, verkocht het merk juist de meeste exemplaren van de Urus. Bijna 2.700 stuks, tegenover 1.211 Huracans en 649 Aventadors.

Urus
De Urus is een vreemde eend in de bijt tussen de supersportwagens; hij combineert de kracht van een sportwagen met het praktische van een SUV. Hij heeft wel het onmiskenbare Lamborghini-DNA met een kenmerkend silhouet. Lamborghini schonk veel aandacht van het dynamische rijgedrag en prikkelende prestaties. Hoewel Lamborghini zoals u wellicht weet ooit begon met het maken van trekkers voor de landbouw, was het doel toch zeker niet om terug te gaan naar dit rijgedrag. De Urus kreeg Lamborghini's kenmerkende motorgeluid dankzij de V8 Bi-turbo met ruim 650 pk. De sterkste vermogen-tot-gewicht verhouding van alle huidige SUV's op de markt. De Urus kreeg een fraai design waar we in de neus hints van de Aventador herkennen. Aan boord is het luxe wat de klok slaat; vakmanschap en veel handwerken maken het interieur bijzonder stijlvol. Met uiteraard de moderne features die de veeleisende koper mag verwachten. Met een prijs rond de 300.000 euro kunnen we het niet een koopje noemen, maar duidelijk is wel dat de gewaagde introductie van de sportwagen-SUV het merk geen windeieren heeft gelegd.

Strategisch plan
Het aanbieden van een Opel Corsa als elektrische variant past ook binnen Opel's overkoepelende strategie. Het merk verwacht, naar wij denken terecht, dat elektrisch rijden uiteindelijk nog veel meer zal groeien. Zo is de ambitie van Opel om binnen het strategische plan PACE vanaf 2024 van elk model een elektrische versie te leveren. Zo maken in 2020 nog twee volledig elektrische Opel-modellen hun debuut: een elektrische Vivaro en de opvolger van de Mokka X. Uiteraard komt Opel komend jaar ook met nieuwe benzine- en dieselvarianten van de Opel Corsa, voor wie nog wél even bij de fossiele brandstoffen blijft.

Stijlvol
De Opel Corsa-E moet straks op de weg duidelijk herkenbaar zijn als een nieuwe generatie. Opel's ontwerpers kozen dan ook voor een modern, strak uiterlijk. De mooie spitse neus met kenmerkende Intellilux LED MAtrix koplampen, de aerodynamische styling en de strakke daklijn geven vorm aan de sportievere ambities en prestaties van de nieuwste generatie Corsa. Het interieur is wat je mag verwachten van een Corsa: smaakvol functioneel. Een digitaal instrumentarium en infotainmentdisplay geven toegang tot alles wat de auto te bieden heeft.

Krachtig en dynamisch
Opel heeft als eerste de specificaties van de Launch Edition bekendgemaakt die nu te bestellen is, met begin volgend jaar de levering. De Corsa-E biedt krachtige prestaties dankzij de 136 pk elektromotor. Zo levert deze een maximaal koppel van 260 Nm en een acceleratie van 0 naar 100 kilometer uur in 8,1 seconden. De elektrische aandrijflijn heeft ook andere voordelen: zo zit de bestuurder 28 mm lager dan in het vorige model. Achter is de daklijn 48 mm lager, maar het gaat niet ten koste van de hoofdruimte. En een lagere zit vertaalt zich weer in een lager zwaartepunt wat goed is voor de dynamische prestaties. Bestuurders kunnen uiteraard ook kiezen uit een reeks rijprogramma's om het bereik of prestaties te optimaliseren.

Veiligheid voorop
Uiteraard levert Opel de Corsa-E ook met een uitgebreid pakket aan veiligheidsfeatures. Inclusief enkelen die we normaliter alleen op duurdere auto's aantreffen. Zo zijn de Intellilux LED Matrix koplampen voor het eerst leverbaar in deze klasse. De acht LED-units per koplamp passen automatisch de lichtbundel aan aan de wegomstandigheden en eventuele tegenliggers. Verder herkent de auto snelheidslimieten, beschikt over adaptieve cruise control en naar wens opties zoals uitgebreide parkeerhulpsystemen en dodehoeksensor.

Levering
Opel heeft de orders nu geopend voor de Launch Edition met uitgebreide opties, waaronder automatische airconditioning, elektrische parkeerrem, keyless open & start, digitaal instrumentarium en two-tone lak. Deze is dan leverbaar vanaf 34.999 euro, inclusief afleverkosten, een 11 kW 3-fase 'onboard charger, type 3 laadkabel en een onderhoudsabonnement voor drie jaar. Opel biedt ook aantrekkelijke private- en zakelijke leasetarieven vanaf 436 euro per maand.

Pluspunten

+ Elektrische versie van een bestseller
+ Mooie uitrusting Launch Editie
+ Duurzame mobiliteit
+ Sportieve prestaties
+ Nette actieradius

Al 40 jaar een icoon: de G-Klasse

DEVENTER - De Mercedes-Benz G-Klasse is al veertig jaar de maatstaf in het terreinwagensegment en al twintig jaar lang biedt de AMG-variant een extra portie performance.

Daarmee is de G-Klasse verreweg het langst bestaande personenwagenmodel uit de geschiedenis van Mercedes-Benz en de oervader van alle SUV's met de ster. Ter gelegenheid van dit jubileum kunnen G-Klasse fans zich verheugen op maar liefst vier hoogtepunten. Ten eerste: drie aantrekkelijke speciale modellen onder de naam STRONGER THAN TIME. Ten tweede: optioneel is het speciale model exclusief leverbaar als G 400 d (brandstofverbruik gecombineerd: 9,6 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 253 g/km)* met de krachtigste variant van de efficiënte zes-in-lijn dieselmotor. Ten derde: het nieuwe individualiseringsprogramma G manufaktur, waarmee klanten hun eigen persoonlijke G-Klasse kunnen samenstellen. En ten vierde: het nieuwe G-Klasse Experience Center in de buurt van de fabriek in het Oostenrijkse Graz waar de G-Klasse wordt geproduceerd en waar klanten uit de hele wereld de indrukwekkende vaardigheden van het offroad-icoon in extreem terrein kunnen testen.

Revolutionair
"Veertig jaar geleden was de combinatie van on- en offroad-eigenschappen revolutionair. De huidige G-Klasse zet deze traditie voort. De technologische topprestaties vormen vandaag de dag de basis voor de status van de G-Klasse als icoon", aldus Dr. Gunnar Güthenke, Hoofd Mercedes-Benz G-Klasse. "We zetten deze uitzonderlijke status kracht bij met veel highlights voor onze klanten en fans. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor de G-Klasse nog maar het begin is." Wat in het begin van de jaren zeventig begon met een samenwerkingsovereenkomst tussen het toenmalige Daimler-Benz AG en Steyr-Daimler-Puch uit de Oostenrijkse stad Graz, is uitgegroeid tot een uniek stukje autogeschiedenis. Het concept van de nieuwe terreinwagen was op zich al ongewoon: het model combineert een onovertroffen terreinvaardigheid met uitstekende rijeigenschappen op de weg en maximale veiligheid. Ook vierwielaandrijving en sperdifferentiëlen met een 100% sperwerking maken sinds die tijd deel uit van de 'G', net als het robuuste ladderchassis. Door de jaren heen werden nog vele bijzondere modellen uitgebracht met verdere innovaties en doorontwikkeling.

Bijzondere edities
De drie STRONGER THAN TIME Editions ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de G-Klasse zijn leverbaar in twee motorvarianten. De krachtigste variant van de efficiënte zes-in-lijn dieselmotor OM 656 zorgt voor de aandrijving van de G 400 d. Met een vermogen van 243 kW/330 pk en een indrukwekkend maximumkoppel van 700 Nm bij 3.400-4.600 t/min biedt deze topmotor maximaal rijplezier. De speciale edities zijn ook leverbaar als G 500. Bij deze uitvoering zorgt een krachtige 4,0 liter V8-benzinemotor met hoog vermogen voor de aandrijving. De biturbo produceert een vermogen van 310 kW/422 pk en een maximumkoppel van 610 Nm bij 2.000-4.750 t/min. De speciale modellen ter gelegenheid van het jubileum van de G Klasse zijn uitgevoerd als AMG Line, spatschermverbreders, AMG designelementen in de bumpers en stootlijsten op de flanken, remklauwen met opschrift 'Mercedes-Benz' en, in het geval van de G 500, ook een sportuitlaat. In het interieur valt het stuurwiel met afgevlakte onderzijde op. Dankzij het rvs exterieurpakket zijn de treeplanken, de reservewielhouder, de instaplijsten en de laaddrempelbescherming aan de achterzijde van zeer hoge kwaliteit.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de bijzondere G-klasse modellen op www.mercedes-benz.nl

Autoruiten blinderen: wat mag wel en wat mag niet?

DEVENTER - Je ziet het regelmatig; stoere, snelle auto's die ook nog eens vakkundig geblindeerd zijn. Een mooie look die menig liefhebber waardeert, met ook nog eens enkele concrete voordelen. Maar waar trekt de overheid de grens? Waar moet ik aan denken bij het blinderen van de autoruiten?

Het blinderen van autoruiten lijkt misschien iets voor de VIP's en onderwereldfiguren, maar het aanbrengen van een donkere folie heeft ook daadwerkelijk praktisch nut. Zo bieden lang niet alle autoruiten ook bescherming tegen schadelijke UV-straling. Door het aanbrengen van een goede folie kan men tot 99 procent van de schadelijke UV-A en UV-B straling blokkeren. Naast dat dit onze huid beter beschermd, is UV-straling ook schadelijk voor je interieur. Donkere ruiten zorgen er ook voor dat pottenkijkers en criminelen minder zicht hebben op wat er in de auto ligt. Dit is echter wel een mes dat aan twee kanten snijdt: er zijn ook autokrakers die dan juist op het idee komen om uw auto open te breken. Immers, ze kunnen ook niet zien dat er juist géén waardevolle buit ligt.

Nadelen
De mindere inkijk is tegelijk ook een nadeel. Want bij een stevige blindering is de bestuurder namelijk ook niet goed zichtbaar, wat zorgt voor een gebrek aan oogcontact. Dit is juist belangrijk voor de overige weggebruikers om zo te kunnen zien waar u kijkt en wat u van plan bent.

De regels
In Nederland een auto die toegelaten wordt op de weg een voorruit hebben die 75 procent van het licht doorlaat. Bij zijruiten moet dit minimaal 70 procent zijn. Voor de duidelijkheid: 100 procent is in dit geval volledige lichtdoorlating. De achterruit mag wel voorzien zijn van een folie of coating, mits de auto een rechter buitenspiegel heeft. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op bedrijfsbussen. U krijgt een proces-verbaal wanneer de lichtdoorlatendheid van de ruiten minder is dan 55 procent. Ook kan het kentekenbewijs ingenomen worden, waarna u vier weken de tijd krijgt om dit te herstellen. U mag dus de ramen blinderen tot aan deze 55 procent, niet donkerder.

Let op de banden bij extreme hitte

DEVENTER - Afgelopen jaar bereikte het weer in Nederland bijzondere records. Met hittegolven en temperaturen ruim boven de 35 graden was het afzien voor mens en machine. Ook met betrekking tot uw autobanden zijn er enkele dingen om aan te denken.

Het gebruik van de juiste banden voor het juiste seizoen en alertheid op zaken als profiel, staat en bandenspanning is erg belangrijk voor vele veilige kilometers en een laag verbruik. Toch leert de ervaring dat Nederlandse automobilisten eigenlijk te weinig nadenken over hun banden. Zo weet lang niet iedereen wat de optimale druk is voor uw specifieke band.

Bandendruk
In de zomer is het belangrijk om de banden goed op druk te houden. Te zachte banden veroorzaken namelijk een abnormale verhitting die alleen maar sterker is bij zeer warm weer. Dit kan dan zorgen voor een klapband. Het advies is dan ook om de banden op te pompen tot de maximale aanbevolen bandendruk, zeker wanneer u veel op de snelweg rijdt en met een groter gewicht in de auto. (Hint: belangrijk dus ook om voor de vakantie te controleren...). Controleer de bandendruk wel voor u op pad gaat en de banden koud zijn. Wanneer u het meet bij warme banden kan de druk te laag zijn. Zo bleek uit onderzoek van onder meer Euromaster dat statistisch de helft van de Nederlanders rijdt op te zachte of te harde banden. Bij het controleren van de bandenspanning moet u ook de reserveband niet vergeten; mocht deze onverhoopt nodig zijn dan is het erg problematisch wanneer deze band te slap is.

Goed rubber
De staat van de banden is ook van invloed op zomerproblemen. Wanneer een band gemaakt is van goed rubber en u normaal rijgedrag hebt, zijn de invloeden van hitte beperkt. Maar wanneer de auto langere tijd stil heeft gestaan is het goed om deze niet bloot te stellen aan te extreme temperaturen. Rubber kan wel zachter worden, waardoor snellere slijtage mogelijk is. Het is daarom ook niet aan te rijden om nog op winterbanden te rijden in de zomer. Deze presteren niet alleen slechter, het van nature zachtere rubber slijt ook nog eens een stuk sneller.

Koop kwaliteit
Wanneer u op zoek gaat naar een nieuw stel zomerbanden is het belangrijk om niet te goedkoop te willen kopen. Goedkoop is duurkoop is het bekende spreekwoord; liever iets meer uitgeven voor kwaliteit dan een bandenset kopen die niet lang mee gaat of, erger nog, niet optimaal bijdraagt aan de veiligheid van uw auto. Uw garage kan u adviseren over de juiste bandenkeuze en correcte bandenspanning voor uw voertuig.

Suzuki Private Lease Superprijs

DEVENTER - Het leasen van een auto was voorheen iets voor ondernemers. Tegenwoordig ontdekken ook steeds meer particulieren de voordelen van private lease.

Suzuki biedt nog tot en met 15 juli een extra lage leaseprijs op de Ignis en Swift. Het gaat dan om kortingen van 40 euro per maand op de maandbedragen. U kunt nu tijdelijk al in een Suzuki Ignis rijden vanaf 218 euro per maand of een Suzuki Swift vanaf 228 euro per maand. De normale leaseprijzen zijn respectievelijk 259 en 269 euro. Genoemde bedragen zijn op basis van een looptijd van 48 maanden en 10.000 kilometer op jaarbasis.

Voordelen
De voordelen van private lease zijn voor veel mensen erg aantrekkelijk. U blijft altijd mobiel, zónder de rompslomp die vaak met het bezit van een auto komt. Zo is al uw onderhoud inbegrepen in de maandbedragen, maar ook reparaties, verzekeringen, wegenbelasting, bandenwissels, pechhulp en andere vaste kosten. U betaalt alleen zelf de brandstof en boetes.

Eigenaar worden?
De Ignis en Swift zijn ook scherp geprijsd voor koop. Zo is de Ignis te koop voor 15.899 euro. En dan rijdt u in een mooi vormgegeven Suzuki in de kleur Fervent Red met een viercilinder benzinemotor met 90 pk en een verbruik van 4,6 liter per 100 km. Verder heeft deze Ignis ook de gemakken als airco, centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen voor, elektrische stuurbekrachtiging en elektrisch verstelbare buitenspiegels. De Suzuki Swift die u leaset voor 228 euro per maand is te koop voor 16.799 euro.

Wegrijvoordeel
Suzuki biedt momenteel ook extra wegrijvoordeel op diverse modellen; oplopend tot wel 2.000 euro. Bovendien krijgt u bij bijna alle modellen ook een accessoirepakket cadeau van 750 euro. De Suzuki Vitara staat nu voor u klaar vanaf 22.099 euro en de veelzijdige S-Cross vanaf 22.899 euro.

Kom langs
Voor meer informatie over private lease en een passend advies bent u welkom bij AutoCity AVK aan de Revalstraat 2 in Deventer of kijk op: www.autocityavk.nl/

Succesvol eerste jaar voor Autobedrijf Bouwman

DEVENTER - Ton Vree Egberts nam op 31 juli 2018 Autobedrijf Bouwman en Carwash Deventer over. Nu het eerste jaar er bijna op zit, is het een goed moment om terug te blikken.

Het afgelopen jaar was een jaar vol emoties, kennismakingen, veranderingen en ondernemen. Als Ton terugkijkt is hij trots op het eerste jaar. Een waardevol eerste jaar van een mooi bedrijf. Hij is dan ook dankbaar voor het grote vertrouwen dat de familie Bouwman in hem heeft gehad om het bedrijf voort te zetten. Het goede contact met de familie was hierbij zeer belangrijk. Hij vindt het fijn dat veel vaste klanten het vertrouwen in Autobedrijf Bouwman hebben weten te houden.

Vertrouwde gezichten
Hennie Bouwman is nog steeds 6 dagen in de week werkzaam bij het bedrijf. "We zien dat hij nog elke dag veel plezier aan het autobedrijf en de carwash beleeft", aldus Ton. De drie vaste monteurs en twee vaste ZZP'ers zetten zich dagelijks honderd procent in om de vertrouwde, professionele service te bieden. Het is een hecht team geworden, dat ook veel lol heeft op de werkvloer. Autobedrijf Bouwman werkt met de Bosch Car Service formule waar vakmanschap en kwaliteit voorop staan. Zo mag u rekenen op vakkundig onderhoud en reparatie voor alle automerken.

De toekomst
Autobedrijf Bouwman kijkt uiteraard ook vooruit naar de toekomst. Er zijn mooie én uitdagende ontwikkelingen in de automotive branche. Met een goede toekomstvisie willen zij daarop inspringen. "We zitten in elk geval vol met ideeën die we nog graag willen realiseren", benadrukt Ton.

Kom langs
Autobedrijf Bouwman is gevestigd aan de Smeenkhof 6 in Deventer. Bel voor informatie met: 0570-62 31 74 of kijk op: www.autobedrijf-bouwman.nl

Nieuwe Kia XCeed biedt het beste van een hatchback en SUV

DEVENTER - Kia onthulde afgelopen maand de nieuwe XCeed; een volledig nieuwe crossover die een sportiever alternatief moet bieden voor de traditionele SUV.

Kia wil met de XCeed kopers een verfrissende optie bieden: een auto met de sterke kanten van zowel een hatchback als een SUV. De XCeed werd ontwikkeld op basis van de Ceed hatchback. De XCeed is groter in alle dimensies. Zo kreeg de bestuurder een hogere zit ten opzichte van een hatchback, passagiers meer beenruimte én er blijft nog 426 liter aan bagageruimte over. Dit alles met een aansprekend, sportief gelijnd design. De XCeed heeft als één van de eerste modellen ook het UVO Connect-telematicasysteem dat informatie geeft over onder meer drukte op de weg, weersverwachting en parkeergelegenheid.

Innovatief platform
Kia schenkt uiteraard ook veel aandacht aan het weggedrag en de veiligheid van de XCeed. Zelfverzekerd en sportief weggedrag, zonder in te leveren op het gebruiksgemak. De XCeed heeft een nieuwe wielophanging en stuurinrichting, wat zorgt voor volwassen weggedrag. Innovatieve vering zorgt voor soepele demping en een hoog rijcomfort, ook op slecht wegdek. Verder beschikt deze over alle moderne assistentie- en veiligheidssystemen die u verwacht: voetgangersdetectie, snelheidswaarschuwingen, dode hoek detectie en level 2 autonoom rijden.

Levering
De nieuwe Kia XCeed is vanaf oktober leverbaar met een keuze uit drie T-GDI turbomotoren, met begin 2020 een versie als plug-in hybride. Van Mossel Kia geeft u al graag meer informatie over de nieuwe XCeed. Kijk voor meer informatie ook op: www.kia-vanmossel.nl

Hyundai steekt i30 in een sportief N-Line jasje

Foto: Petra Velthuis

DEVENTER - Hyundai biedt een breed gamma aan mooie modellen en uitvoeringen aan. Zo zijn enkele auto's ook leverbaar als N-Line uitvoeringen. Deze supersportieve auto's zijn van binnen en buiten voorzien van enkele mooie aanpassingen.

De Hyundai i30 Fastback, i30 Hatchback en Tucson zijn vanaf nu verkrijgbaar als N-Line edities. De vijfdeurs i30 Hatchback is leverbaar vanaf 28.495 euro. Deze kenmerkt zich door diverse designkenmerken en technische aanpassingen. Zo heeft deze stoere 18 inch lichtmetalen wielen, voorzien van Michelin PS4-banden voor extra grip. Verder kreeg deze een dubbele uitlaat, lederlook stuurwiel met N-logo en N-sportstoelen. Onder de motorkap ligt een 140 pik sterke 1.4 T-GDI motor met naar wens een handgeschakelde of 7-DCT automatische versnellingsbak.

Fastback
De Hyundai i30 Fastback combineert een elegante vijfdeurs coupé met sportieve prestaties van de N-performance modellen. Ook hier zien we de 18 inch lichtmetalen wielen en uitlaat. In het interieur geniet u van de kuipstoelen met N-logo en aluminium-look pedalen. Ook deze versie is voorzien van de 140 pk 1.4 T-GDI motor. Deze versie staat voor u klaar vanaf 29.495 euro.'

Maak een proefrit
Autobedrijf Herwers ontvangt u graag voor een vrijblijvende proefrit in deze of andere modellen. Ook voor advies over lease of financiering bent u welkom. Kom langs aan de Solingenstraat 3 in Deventer en Laan van de Dierenriem 29 in Apeldoorn. Kijk voor meer informatie ook op: www.herwers.nl/hyundai

Op vakantie naar het buitenland? Ken de verkeersregels!

DEVENTER - Eén Europa wil niet zeggen dat alles in alle Europese landen ook hetzelfde is. Op veel gebieden gelden dezelfde regels, maar de verkeersregels zijn niet overal gelijk. Soms gaat het maar om kleine verschillen, maar u doet er goed aan om voor vertrek toch goed op de hoogte te stellen. U voorkomt hiermee boetes, maar ook zeker schade of erger nog: persoonlijk leed.

Snelheid
Buiten de bebouwde kom geldt een andere maximumsnelheid dan in Nederland. Zonder andere aanwijzingen geldt in Nederland namelijk een maximumsnelheid van 80 km/u voor personenvoertuigen in, in België is dat 70 km/u, in Duitsland 100 km/u en in Frankrijk is het weer 80 km/u.

Haaietanden
Wist u dat ook lang niet alle landen met haaientanden aangeven welke weggebruikers voorrang hebben? In Nederland zijn we hier maar al te goed mee bekend, maar in Duitsland kent men ze niet. Hier werkt men met een dikke onderbroken streep op het wegdek. Frankrijk gebruikt hiervoor een lijn van dikke blokken.

Ritsen
In Nederland is ritsen een gewenst gedrag. Het leidt nog wel eens tot ergernis in de auto, maar er staat geen boete op het niet laten invoegen van een ander voertuig of te vroeg invoegen. Duitsland en België zijn daar veel strikter in. Voor zowel het niet laten invoegen of te vroeg invoegen kunt u een boete krijgen.

Mobiele telefoon
Iedereen in Nederland zou inmiddels wel op de hoogte moeten zijn van het gebruik van de mobiele telefoon. Tijdens het rijden is het gebruik alleen handsfree toegestaan, maar wanneer u stilstaat voor een verkeerslicht of in de file geldt een uitzondering. Dan is handheld geen probleem. Deze uitzondering geldt niet in Duitsland, België en Frankrijk. Frankrijk heeft zelfs nog meer beperkingen. Zo mag er bij het bellen geen gebruik worden gemaakt van oortjes of een hoofdtelefoon.

Nog veel meer...
De tekst die u zojuist gelezen heeft is een kleine indicatie van de verschillen in verkeersregels tussen Nederland, België, Duitsland en Frankrijk voor automobilisten. Maar er zijn er nog veel meer verschillen op het gebied van onder andere parkeren, stilstaan, campers, belijning op de weg, alcohol- en drugsgebruik. Op de website van de ANWB kunt u heel veel informatie terugvinden over de verkeersregels in andere landen.

Fietsen
Nederlanders zijn fervente fietsers, ook tijdens vakantie in het buitenland. Houdt u er rekening mee dat ook daarvoor de verkeersregels niet overal gelijk zijn? In Frankrijk bent u bijvoorbeeld verplicht een helm te dragen tijdens het fietsen en na zonsondergang mag u niet naast elkaar fietsen. In Duitsland mogen kinderen tot acht jaar niet op het fietspad, maar moeten ze op het trottoir fietsen.

Ford's kleine kat groeit op

DEVENTER - Ford brengt een wat bekendere naam uit het verleden weer terug op de markt. Afgelopen maand kondigde het merk de terugkeer van de Puma aan.

De Ford Puma was al een tijdje van de markt. De eerste generatie Puma werd van 1998 tot en met 2002 geproduceerd. Een kleine coupé die alleen op de Europese markt verkocht werd. Het was de voorloper van de StreetKa en gebaseerd op de Ford Fiesta. Ford bouwde de Puma uitstekend; zo reden er eind vorig jaar nog 11.000 stuks rond in het Verenigd Koninkrijk.

Grotere kat
de Ford Puma keert nu weer terug op de markt, maar niet meer als kleine coupé. De nieuwe Puma is namelijk een compacte crossover. Ford weet uiteraard ook zeer goed dat dit een populair segment is en hoopt wat mee te snoepen van deze taart. De Puma kreeg dan ook wat SUV-achtige elementen en een ongetwijfeld aantrekkelijke prijsstelling. Het is een opvallende auto met stoere lijnen, een grote grille en vrolijk ogende koplampen. Een ietwat aflopende daklijn geeft een sportieve hint.

Mooi platform
De nieuwe Puma staat op een wat langere en bredere versie van het Fiesta B-platform. Dit vertaalt zich ook in wat meer ruimte in alle dimensies. Zo beschikt deze over een riante 456 liter bagageruimte. verder is de auto voorzien van alle gebruikelijke veiligheidssystemen en rijassistenten. Het interieur is modern en van alle gemakken voorzien. Eén van de minder vaak geziene opties: de Puma kan ook geleverd worden met massagestoelen. Omdat de Puma ook geliefd zal zijn bij de jonge gezinnen én actievere leefstijlen zijn de stoelhoezen makkelijk afritsbaar zodat deze eenvoudig gereinigd kunnen worden.

Duurzaam
De nieuwe Ford Puma komt ook beschikbaar als hybride variant. Dit levert een indrukwekkend zuinig brandstofverbruik op, tegelijk met een veel lagere uitstaat dan gebruikelijk. De hybrides komen als 125 pk en 155 pk versies.

Levering
Ford is al wel druk bezig met de promotie van de nieuwe Puma, maar de levering laat nog even op zich wachten. De auto's zijn vanaf december dit jaar verkrijgbaar. De exacte prijzen en uitvoeringen zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Wel kunt u op www.ford.nl uw interesse aangeven om straks als één van de eersten de nieuwe Puma te ontvangen.

Nieuwe Nissan Leaf en Leaf E+ nu nog praktischer met groter bereik

Ronald van der Meulen Foto: Petra Velthuis

DEVENTER - Hoe maak je de best verkochte elektrische auto op de Europese markt nog beter? Meer op alle fronten - meer bereik, meer vermogen en meer keuze. Nissan's nieuwe Leaf is nu te bestellen.

De volledig elektrische Nissan Leaf was afgelopen jaar de meest geregistreerde nieuwe elektrische auto in de Europese Unie. Niet verwonderlijk, aangezien Nissan met een innovatief ontwerp kwam dat veel duurzame mobiliteit biedt. Maar toch was niet iedere potentiële koper te halen; de actieradius was voor sommigen niet toereikend. Met de introductie van de nieuwe Leaf komt hier verandering in.

Meer bereik
De nieuwe Nissan Leaf is te bestellen in twee varianten. Zo is er de Nissan Leaf met een actieradius tot 270 kilometer en een 147 pk vermogen (vanaf 36.990 euro), of de nieuwe Nissan Leaf E+ (vanaf 45.850 euro). Dit nieuwe model is uitgerust met een intelligente accu die meer vermogen leeft en een krachtige motor van 217 pk. Dit alles zonder enige schadelijke uitstoot.

Praktisch
Voor het laden van de Nissan Leaf of Leaf E+ hebt u diverse opties. Zo kunnen alle versies van de Leaf met een kabel en een gewoon stopcontact opgeladen worden. Ideaal om 's nachts thuis te laden. U kunt ook kiezen voor de installatie van een Nissan Wallbox. Met deze lader laadt u de auto twee keer zo snel op. Onderweg kunt u eenvoudig gebruik maken van de vele openbare laadstations die er zijn, onder meer 6.000 'favoriete' laadstations die bijvoorbeeld bij Nissan-partners te vinden zijn. Zo blijft u optimaal mobiel.

Innovatief
De nieuwe Leaf biedt mooie innovaties op het gebied van veilig en duurzaam rijden. Zo is de Leaf voorzien van het e-Pedal; een 'gaspedaal' dat accelereren, remmen en stoppen in één pedaal combineert. Andere innovaties zijn het Nissan ProPILOT systeem, dat altijd de juiste afstand aan zal houden tot ander verkeer. Acceleren, remmen en herstarten op het ritme van de verkeersstroom: een heerlijk ontspannen rit. Verder ontbreken ook zaken zoals intelligente cruise controle, dode hoek detectie, voetgangersdetectie en meer niet.

Meer informatie
Autobedrijf Herwers geeft u graag meer informatie over de nieuwe Leaf modellen. Kom langs aan de Solingenstraat 3 in Deventer en Laan van de Dierenriem 29 in Apeldoorn. Kijk ook op: www.herwers.nl/nissan

De nieuwe Renault Capture in het najaar bij de dealer

DEVENTER - De Renault Capture kwam in 2013 op de markt en heeft in de loop der tijd diverse veranderingen ondergaan. Met de komst van de derde generatie Capture heeft Renault het groots aangepakt. Geen kleine, subtiele wijzigingen, maar de Capture opnieuw uitgevonden.

De nieuwe Capture wordt leverbaar in 12 carrosseriekleuren en vijf contrasterende dakkleuren. De nieuwe kleuren zorgen ervoor dat de lijnen van de carrosserie nog sprekender worden. U krijgt niet alleen keuze uit diverse kleuren en kleurcombinaties, maar ook nog eens drie optiepakketten waarmee u het exterieur verder kunt personaliseren. Ook is het exterieur op andere vlakken aangepast. Zo heeft de nieuwe Capture een bredere grille en heeft de voorbumper luchtinlaten in de hoeken waardoor de luchtstroom wordt verbeterd en de Capture aerodynamischer wordt.

Interieur
Het interieur van de vernieuwde Renault Capture straalt luxe, kwaliteit en comfort uit door de materiaalkeuze, de zorgvuldige afwerking en de vormgeving. Zo heeft de Capture een touchscreen van 9,3 inch met een lichte kromming, waardoor deze beter af te lezen is door de bestuurder. Verder is het instrumentenpaneel volledig digitaal beschikbaar. Het stuurwiel is voorzien van een compactere airbag en daardoor is er een beter zicht op het instrumentenpaneel. Veel functies zijn overigens te bedienen via het stuurwiel.

Even geduld
De prijzen voor de nieuwe Capture zijn door Renault nog niet bekend gemaakt en ook moet u nog even geduld hebben voordat de Renault Capture bij de dealer te zien is. Dat is pas in het najaar 2019 voor de Capture met een TCe 130 GPF en TCe 155 GPF en EDC-automaat. Voor de Capture met de E-TECH plug-in hybride-aandrijflijn u wachten tot 2020.

Wordt of bent u een Fiat-rijder?

DEVENTER - De opvallende Fiat 500 heeft een mijlpijl bereikt. In heel Europa zijn er inmiddels van de 500(C), 500L en 500X drie miljoen exemplaren verkocht in de afgelopen 12 jaar. Veel in het eigen land, Italië, maar het merendeel van de geproduceerde 500's gaat naar de andere landen in Europa. Ook in Nederland komt u de Fiat 500 vaak tegen.

Wilt u niet zelf de Fiat 500 kopen, maar er wel eentje onbezorgd rijden? Dan is de Private Lease optie iets voor u. Tot en met 31 juli kunt u van nog meer voordeel profiteren dan alleen de voordelen van Private Lease. Tijdelijk least u een Fiat 500 Lounge vanaf 259 euro per maand. Dit is op basis van een looptijd van 48 maanden en 10.000 km per jaar. Het gemak van Private Lease is vooral dat u één bedrag per maand betaalt. Alles behalve de eventuele verkeersboetes en brandstofkosten zijn inbegrepen in het maandbedrag.

Rijke uitrusting
De Fiat 500 Lounge met TwinAir Turbo Eco 85pk is rijk uitgerust met standaard U-Connect navigatie met DAB+ radio en Bluetooth, lichtmetalen velgen, panorama dak, airconditioning, cruise control, parkeersensoren achter en regensensor. Voor een meerprijs is ook 1.2 Eco 69pk Lounge 69pk een mogelijkheid. Natuurlijk kunt u zelf een mooie kleur voor uw auto uitkiezen.

Meer weten
Bij Autobedrijf de Snipperling laten ze u graag alle voordelen van de diverse modellen Fiat 500 zien en de voordelen van private lease. Ook voor het kopen van een Fiat bent u bij De Snipperling aan het juiste adres. U vindt Autobedrijf de Snipperling aan de Hunneperweg 7 in Deventer of aan de Laan van de Dierenriem 38a in Apeldoorn.

Een genot voor alle zintuigen: de nieuwe Peugeot 2008

DEVENTER - De nieuwe Peugeot 2008 staat nog niet bij de dealer, maar de voorpret begint al met de beelden op de website van Peugeot.

De familie van Peugeot wordt uitgebreid met de 2008, de nieuwste SUV. De 2008 is niet alleen qua afmeting anders dan de 3008 en de 5008. Ook het lijnenspel van de nieuwe 2008 is afwijkend door bijvoorbeeld de lijnen die op de zijkant van de auto driehoeken vormen. Speciaal voor deze 2008 heeft Peugeot ook nieuwe kleuren aan het scala toegevoegd: Rouge Elixir, Bleu Vertigo en Orange Fusion. Kleuren die het design benadrukken.

i-Cockpit 3D
Al meerdere Peugeots zijn uitgerust met de i-Cockpit 3D en door de positieve reacties hierop, heeft de nieuwe 2008, als eerste SUV van Peugeot, dit ook. De i-Cockpit met een compact stuurwiel voor betere wendbaarheid, een groot HD touchscreen binnen handbereik en gezichtsveld en een innovatief 3D instrumentenpaneel met head-up display zorgt voor gemak en veiligheid.

Keuze in aandrijving
De keuze in aandrijving is afhankelijk van het uitrustingsniveau Active, Allure GT line en GT. De mogelijkhedenzijn een 1,2-liter Puretech driecilinder benzinemotor, een 1,5-liter BlueHDi viercilinder dieselmotor of een elektromotor met 136 pk en een actieradius van 310 kilometer.

Uw dealer
Ga voor meer informatie naar de dichtstbijzijnde dealer of kijk op de website van Peugeot: www.peugeot.nl

Altijd mobiel dankzij Autohopper verhuur bij Grouwstra Auto's

DEVENTER - Autobedrijf Grouwstra is natuurlijk al vele jaren uw betrouwbare adres voor aanschaf en onderhoud van een personen- of bedrijfsauto. Maar wat wanneer u er alleen eentje nodig heeft voor een uitgebreid weekendje weg of een vakantie? Ja, ook dan bent u aan het juiste adres.

Autohopper Autoverhuur Grouwstra biedt een ruime selectie aan van diverse personenauto's bestelbusjes, bakwagen met elektrische laadklep en personenbussen tegen scherpe tarieven. Zo huurt u al een compact model - bijvoorbeeld, een Volkswagen Up of Toyota Aygo - vanaf 25 euro per dag. Dit is dan inclusief BTW, verzekering én 100 vrije kilometers per dag. Hebt u wat meer te vervoeren? Dan kan een Renault Clio Estate of andere station wagon al gehuurd worden vanaf 45 euro per dag. U gaat op vakantie en u neemt mee... zo'n beetje alles? Huur dan een 6-persoons bus vanaf 85 euro per dag, waarbij een weeklange huur 510 euro kost. Voor de verhuizers onder ons staat er bijvoorbeeld een VW Crafter met laadlift paraat; 20 kubieke meter laadvermogen waarbij u niet snel tekort komt. Te huur vanaf 119 euro of 202 euro voor een ontspannende weekendverhuizing.

No nonsense
Autohopper is graag transparant; huren zonder rompslomp. En tegen gunstige tarieven deze zomer! Huurt u in juli of augustus een auto of personenbus voor minimaal één week? Dan ontvangt dubbele vrije kilometers. De promotionele auto's, bestelbussen en aanhanger
zijn uitgezonderd van deze actie - deze zijn altijd al zeer gunstig geprijsd.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Autobedrijf Grouwstra of de diverse mogelijkheden voor huur, koop of onderhoud van uw auto op: www.grouwstra.nl. U bent natuurlijk ook welkom in de showrooms aan de Maagdenburgstraat 1 of Revalstraat 12 in Deventer.

Huur veilig een auto in het buitenland zonder verrassingen

DEVENTER - Wie deze zomer geniet van een verre vakantie met het vliegtuig, wil graag ook op de plaats van bestemming mobiel blijven. Het huren van een auto op de vakantiebestemming is dan een aantrekkelijke mogelijkheid.

Wanneer u een auto wil huren komt er vaak wat rompslomp bij kijken, maar ook onzekerheden. Hoe huur je veilig én voordelig een huurauto? We nemen enkele tips door.

Vooraf boeken
Hoewel het aantrekkelijk goedkoop kan zijn om lokaal te huren op de plaats van bestemming, is het toch verstandig om vooraf te boeken vanuit Nederland en het liefst bij een grotere, internationale verhuurder. Zo weet je precies waar je aan toe bent en er is tijd om de voorwaarden goed door te nemen. Bovendien kun je ook makkelijker aanbiedingen vergelijken. Kies voor een bedrijf dat all-inclusive verhuurd, dus inclusief WA- en schadeverziekering en een ongelimiteerd aantal kilometers.

Praktische details
Kies een auto die ruim genoeg is voor je beoogde vakantiegroep en ga wel voor een passend voertuig. Ga niet direct voor een budgetvoertuig, maar wel iets dat lekker rijdt op de bestemming. Wanneer u huurt, zorg dan ook dat u een creditcard hebt. Veel verhuurders vragen een creditcard voor het betalen van de huur en borg. Let verder op de tankregeling; bij sommige verhuurders rijdt u weg met een volle tank én moet u een auto met volle tank inleveren.

Controle
Let bij het ophalen en inleveren van de auto op aanwezige schades en controleer of alles werkt. Maak foto's van de schade en laat het aantekenen op het huurcontract. Veel huurders worden na afloop 'verrast' met schades aan de huurauto, waarbij verhuurders soms vrolijk het bedrag van de creditcard afschrijven.

Checklist
De ANWB geeft nog meer tips over het huren van een auto in het buitenland, compleet met een handige checklist. Kijk voor meer informatie op: www.anwb.nl/vakantie/autohuur/tips

De Volkswagen e-up is nu te reserveren

DEVENTER - Durft u het aan om de Volkswagen e-up te bestellen? Bij uw Volkswagen-dealer is de up al wel te zien, maar de e-up nog niet. Het model dat door Volkswagen opnieuw op de Nederlandse markt brengt, kan thans alleen digitaal of op papier bekeken worden.

De up van Volkswagen is in diverse uitvoeringen leverbaar met de start-up als basismodel. Het is een compacte auto, die ideaal is voor het stadsverkeer en waarmee ook grotere afstanden afleggen geen enkel probleem is.

Volledig elektrisch
De e-up is de volledig elektrische variant van de up. Qua comfort en vormgeving vergelijkbaar met de andere up's, maar zonder een verbrandingsmotor en met een elektromotor. Een elektromotor in combinatie met een accu met grote capaciteit zorgt voor een actieradius van zo'n 250 kilometer. In het stadsverkeer met de beperkte afstanden is de accu niet snel leeg. Is het toch tijd om de accu op te laden, dan kan dat met een snellader in een uur al tot 80 procent. Met een wallbox op wisselstroom (7,2 kW) duurt het langer, ongeveer vier uur moet u ervoor uittrekken voordat de accu weer tot 80 procent gevuld is.

Voordeel
Overheden zijn voorstander van elektrische voertuigen in verband met het milieu en de uitstoot van onder andere fijnstof en CO2. Er wordt dan ook flink geïnvesteerd door uitbreiding van het aantal laadpalen. Ook zijn volledig elektrische auto's nu vrijgesteld van BPM en wegenbelasting. Dat is iets wat u merkt in de portemonnee, ondanks de vaak wat hogere prijskaartje van de elektrische auto.

Impressie
Ga voor meer informatie en een impressie van de e-up naar www.volkswagen.nl of bezoek de Volkswagen-dealer bij u in de buurt.

Lekker op pad met de fiets(drager)

DEVENTER - Nederlanders zijn ware fietsfanaten. In totaal fietsen we zo'n 15 miljard kilometer op jaarbasis, een cijfer dat nog steeds stijgt. Niet verwonderlijk, gezien de goede infrastructuur. Wie recreatief fietst, neemt nog wel eens de fiets mee naar een verdere bestemming. Waar moet je dan aan denken?

Het gebruik van een fietsdrager is een handige methode om één of twee fietsen mee te nemen naar bijvoorbeeld een natuurgebied of een verdere bestemming. Hierbij is het belangrijk om als eerste een keuze te maken wat voor fietsdrager je neemt. Er zijn fietsdragers voor op de trekhaak en voor op het dak. Hoewel beide zorgen voor een hoger brandstofverbruik, is de fietsdrager op het dak wel een érg grote windvanger. U verbruikt tot wel dertig procent meer brandstof. Bovendien is het extreem lastig om een zwaardere fiets op het dak te tillen.

Juiste drager
Wanneer u kiest voor een trekhaak-drager is het belangrijk om te letten op het maximaal toegestane gewicht. Zeker wanneer u een zwaardere elektrische fiets of zelfs twee meeneemt, kan dit met een zware drager zorgen voor een te grote kogeldruk. U kunt de accu's van de fietsen het beste uitnemen mits mogelijk, om zo binnen de toegestane limiet te blijven. Voor zware elektrische fietsen kunt u vaak ook een oprijgootje bestellen om het laden makkelijker te maken zonder tilwerk.

De regels
Bij het gebruik van een fietsdrager gelden wel belangrijke regels. Zo mogen fietsen niet meer dan 20 centimeter uitsteken aan beide kanten van de auto. Ook mogen er geen scherpe delen uitsteken. Verder dient de fietsdrager voorzien te zijn van goed werkende achterlichten en remlichten en een witte nummerplaat.

Van Mossel Jaguar viert 70-jarig bestaan met speciale I-PACE S

APELDOORN - Autobedrijf Van Mossel viert dit jaar het 70-jarig bestaan op bijzondere wijze. Tijdens de lopende Voordeelzomer krijgt u onder meer een aantrekkelijk voordeel op de speciale Jaguar I-PACE S 70 Years Edition.

Deze speciale editie van de Jaguar I-Pace is rijkelijk uitgerust en alleen bij Van Mossel Jaguar verkrijgbaar. U ontvangt een korting van ruim 4.000 euro. Bovendien is de Jaguar I-PACE S ook fiscaal aantrekkelijk met slechts 11 procent bijtelling.

Rijk uitgerust
De Jaguar I-PACE S 70 Years Edition komt met een uitgebreid optiepakket. Aan de buitenkant valt deze op door het Black Exterior Pack en de LED-mistlampen. Ook is deze uitgerust met onder meer een achteruitrijcamera, elektrisch verstelbare, verwarmde en inklapbare buitenspiegels, ruitenwissers met regensensor, achterruitverwarming met timer, elektrische achterklepbediening, semi-elektrisch verstelbare en verwarmde voorstoelen, een DAB+ tuner, Secure Tracker Pro en hemelbekleding in Morzine-Ebony. Kortom, van binnen en buiten een markante verschijning.

Korting
Deze Jaguar I-Pace 70 Years Edition is scherp geprijsd met een korting van ruim 4.000 euro. Deze staat nu voor u klaar voor 79.700 euro.

Maak kennis
Van Mossel Jaguar ontvangt u graag voor een vrijblijvende kennismaking en proefrit met deze Jaguar I-PACE S 70 Years Editition. Zij zijn gevestigd aan de Oude Apeldoornseweg 40A in Apeldoorn. Kijk ook op: www.vanmossel.nl/jaguar