Autopaper Deventer

20 november 2018

Autopaper Deventer 20 november 2018


Suzuki Vitara veelzijdig en zelfverzekerd

TWENTE - De compacte SUV is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Meer en meer kopers lieten zich overhalen om toch eens een wat groter model te kopen. De combinatie van wat meer binnenruimte, een wat hogere zit en wat meer ruimte voor bagage blijkt erg aantrekkelijk. Eén van de grondleggers van de compacte-maar-toch-praktische SUV is Suzuki. De nieuwste versie van de Vitara staat inmiddels in de showrooms en wij mochten er eentje lenen voor een uitgebreide kennismaking.

De nieuwe Vitara is een evolutie van het vorige model. Veel veranderde Suzuki niet, want veel hoéfde het merk ook niet aan te passen. Naast een opgefrist uiterlijk zijn de meeste wijzigingen vooral onderhuids te vinden. Zo werd ook het motorgamma onder handen genomen. Want hoewel de koper van vandaag graat een wat ruimere auto heeft, moet deze juist wel zuinig zijn qua verbruik. Heeft Suzuki een mooie balans weten te vinden?...

Evolutie
Suzuki kondigde in september de facelift van de Vitara aan, met afgelopen maand de presentatie op de Autosalon van Parijs. Momenteel staan ze al in de showroom; een aardig snelle doorlooptijd dus. Aan de buitenkant valt vooral de nieuwe grille op, die hem een wat krachtiger uiterlijk geeft. Ook nieuw zijn de achterlichtunits. Is het een groot verschil? Nee, maar ook de vorige Vitara oogt nog steeds als een auto van nu. De nieuwe grille verbergt één van de twee motoropties: de nieuwe 1.0 Boosterjet benzinemotor met turbo (112 pk / 170 Nm koppel) of de 1.4 Boosterjet benzinemotor met turbo, goed voor 140 pk en 220 Nm koppel. Met name deze laatste versie zal geliefd zijn bij wie ook nog wat meer mee moet nemen, zoals de caravan voor de zomervakantie. Zo noemt Suzuki zelf de 1.4 in combinatie met de standaard zesversnellingsbak als ideale metgezel voor een middelzware caravan, een verbetering ten opzichte van de oudere versies die hier wat meer moeite mee hadden. De nieuwe Suzuki Vitara is momenteel leverbaar vanaf 21.999 euro voor de 1.0 Boosterjet en vanaf 27.499 voor de 1.4 Boosterjet. Optioneel leverbaar met een automatische transmissie en Suzuki's AllGrip-vierwielaandrijving.

Vakkundige service bij Van Mossel Kia

APELDOORN - Wanneer u een nieuwe auto koopt, hebt u veel keuzemogelijkheden. Zo kunt u kiezen om een auto te kopen bij een merkonafhankelijk bedrijf of juist een dealer van dit merk. Van Mossel Kia biedt u zowel voor, tijdens als na de koop de uitstekende service die u van een merkdealer mag verwachten.

Van Mossel Kia levert een groot deel van het gamma uit voorraad; zo bent u altijd van harte welkom om kennis te maken met een specifieke auto voor een vrijblijvende proefrit. De medewerkers geven u dan ook graag een passend advies voor bijvoorbeeld de vele optie-mogelijkheden, maar ook voor financiering en lease. Kia biedt veel aantrekkelijke tarieven voor zowel de zakelijke als privé-rijder.

Goed onderhoud
Ook na de koop blijft Van Mossel Kia u passende service bieden. In de moderne werkplaats werken de goed opgeleide monteurs volgens de strikte eisen van Kia zelf. Zo weet u dat al het onderhoud, iedere reparatie naar de maatstaven van Kia zelf uitgevoerd zal worden. Uw dealer vertelt u ook graag over mogelijkheden zoals de Kia autoverzekering, waarmee u bij schade altijd bij uw dealer terecht kunt voor reparatie met originele onderdelen. Kia heeft al een lange geschiedenis in Europa, met een hoge mate van klanttevredenheid. Belangrijke kernwaarden zijn duurzaamheid, opvallend design, geavanceerde technologie én de unieke 7 jaar garantie. Kia staat achter zijn product, met de zekerheid van professionele service bij dealers als Van Mossel Kia. Kom langs bij Van Mossel Kia aan de Oude Apeldoornseweg 40B in Apeldoorn. Kijk ook op: www.kia-vanmossel.nl

Aantrekkelijke acties op elektrische Hyundai

DEVENTER - Elektrisch rijden wint steeds meer aan populariteit. De auto's worden steeds beter en ook de oplaad-infrastructuur is steeds beter. Hyundai biedt tegenwoordig diverse elektrische modellen aan tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Momenteel biedt Hyundai drie elektrische modellen aan. Deze beginnen bij de Hyundai IONIQ HEV, die dankzij de Snelle Beslissers Bonus momenteel leverbaar is vanaf 24.245 euro. De IONIQ HEV is een hybride; voorzien van een 1.6 liter benzinemotor en een batterij die wordt opgeladen tijdens het remmen. De auto kan afhankelijk van de omstandigheden helemaal elektrisch rijden, bijvoorbeeld in stadsverkeer met lage snelheden. Rijk uitgerust, met achteruitrijcamera, airconditioning, adaptieve cruise control, voetgangerherkennning en navigatiesysteem.

Volledig elektrisch
Wie volledig elektrisch wil rijden kan kiezen uit de Hyundai IONIQ EV, vanaf 33.995 euro. Op een volledig opgeladen batterij kunt u 280 kilometer rijden. Dankzij snelladen is deze in een half uur tot 80 procent op te laden. De Hyundai Kona Electric is door Autovisie getest als beste elektrische auto onder de 50.000 euro. Met een prijs vanaf 39.195 euro en met slechts 4 procent bijtelling is het een aantrekkelijke elektrische optie.Rijk uitgerust en met een actieradius van ruim 482 kilometer. Hyundai Herwers laat u graag een vrijblijvende proefrit maken. Kom langs aan de Solingenstraat 3 in Deventer en de Laan van de Dierenriem 29 in Apeldoorn. Of kijk op: www.herwers.nl/hyundai

De 7 Garanties van Suzuki

DEVENTER - Suzuki scoort ieder jaar weer hoog qua klanttevredenheid. Naast de betrouwbaarheid van de auto's zelf en de professionele dealers zoals AutoCity AVK biedt Suzuki ook standaard de '7 Garanties'.

Suzuki-rijders zijn bijzonder trouwe klanten. Dit begint al bij de eerste garantie: 'Super om te rijden'. Suzuki's hebben een hoog fun-gehalte, al helemaal met een sportieve keuze zoals de Suzuki Swift Sport die dit jaar in de showroom verscheen. De tweede garantie is 'Super technologie'; het merk investeert veel in technische oplossingen voor veiligheid, zuinigheid en betrouwbaarheid. Aantrekkelijk van binnen én buiten want het 'Super design' is de derde garantie; zo valt de Ignis op dankzij een kenmerkend design met veel binnenruimte.

Betrouwbaar en zuinig
Suzuki scoort ieder jaar zeer goed in de betrouwbaarheidsonderzoeken. Zo oordeelde de Consumentenbond in 2017 dat Suzuki het betrouwbaarste automerk is. 'Super betrouwbaar' is dan ook een garantie waar u écht op mag rekenen. Dat een betrouwbare auto ook erg duurzaam is bewijst de vijfde garantie: 'Super zuinig'. Een laag brandstofverbruik, maar ook voordelig in onderhoud. De lage uitstoot vertaalt zich ook in een aangenaam lage wegenbelasting.

Super service
Suzuki's zesde garantie is waar AutoCity AVK in uitblinkt: 'Super service'. U mag vertrouwen op een aangenaam contact bij aankoop en onderhoud van uw auto, maar ook duidelijke en betrouwbare afspraken over noodzakelijk onderhoud aan uw auto. Zo krijgt u met de Suzuki Service Card ook één jaar gratis pechhulp op álle Suzuki's - ja, alle auto's óóit gemaakt door het merk.

Super prijs
De laatste van de 7 Garanties is een weel heel aangename: de 'Super prijs'. Zo profiteert u vaak van extra inruilvoordeel en de auto's zijn altijd scherp geprijsd met leuke aanbiedingen. AutoCity AVK doet u graag een scherp aanbod! Kom dus eens langs aan de Revalstraat 2 in Deventer of kijk op: www.autocityavk.nl

Voertuigcriminaliteit: het overkomt óók u

TWENTE - 1.477 inwoners van Oost-Nederland gingen u al voor: "Dat overkomt mij vast niet". Toch is dit de hoeveelheid personenauto's die in de eerste helft van dit jaar gestolen werden in de regio. Hoewel de hoeveelheid diefstallen van personenauto's daalt, kan het ook u zeker overkomen. Dieven zijn namelijk steeds creatiever.

Hoewel de auto's anno 2018 best goed beveiligd zijn met standaard een alarmsysteem of startonderbreker, komt diefstal toch nog voor. Uit de cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit blijkt dat de meest gestolen auto's vaak niet eens de nieuwste zijn. De piek qua diefstallen is zichtbaar in de categorie van 4 tot en met 7-jarige voertuigen. Wellicht omdat nieuwe auto's doorgaans beter beveiligd zijn en criminelen even tijd nodig hebben om de zwakke plekken te vinden.

Populaire merken
Ook dieven hebben bepaalde voorkeuren qua merken. Zo wisselden in de eerste helft van 2018 de meeste Toyota's onvrijwillig van eigenaar: 129 auto's. Gevolgd door Volkswagen, Peugeot, BMW, Mercedes-Benz, Renault, Audi, Fiat, Opel en Ford. Met name bij Toyota en Fiat was een stijging zichtbaar de afgelopen jaren. Uw vijf jaar oude Prius of vier jaar oude Fiat 500 cabriolet zou dus wel eens een doelwit kunnen zijn...

Goed beveiligen
U kunt gelukkig zelf ook actie ondernemen om het diefstalrisico terug te dringen. Natuurlijk is het gebruik van een alarmsysteem al erg goed, maar ook bijvoorbeeld het gebruik van een extra stuurslot en het parkeren op een veilige, goed verlichte plek kan dieven afschrikken. Geen auto is geheel onsteelbaar, maar hoe moeilijker je het dieven maakt, hoe kleiner de kans dat ze úw auto proberen te stelen. Daarnaast is het gebruik van intelligente sleutels die op afstand de auto kunnen openen onderwerp van discussie. Diverse beveiligingsexperts toonden de afgelopen jaren aan dat deze draadloze signalen ook door criminelen te onderscheppen zijn, waardoor uw auto door een high-tech dief gestolen zou kunnen worden. In de praktijk zal het risico echter klein zijn.

Scoor een Nissan met een lage BPM én een hoge korting

DEVENTER - Nissan biedt tot en met 30 november nog diverse modellen aan tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Tijdens deze BPM-Verlenging profiteert u van een lage BPM én een hoge korting.

De Nissan Micra is momenteel leverbaar vanaf 14.790 euro voor de Micra Visia, of als N-Way Limited Edition voor 18.690 euro tijdens deze actie. Rijk uitgerust met onder meer een intelligent noodremsysteem, verkeersbordherkenning, intelligent Key en waarschuwing bij het verlaten van de rijbaan. De Nissan Pulsar N-Connecta is nu al leverbaar vanaf 22.490 euro.

Veel voordeel
Ook op de veelzijdige Juke, Nissan's populaire crossover, pakt u een mooi voordeel. Leverbaar vanaf 18.990 euro, waarbij de Juke N-Connecta een mooie actieprijs van 24.090 euro heeft. Een korting van al ruim 3.000 euro. De Qaqhqai en stoere X-Trail zijn scherp geprijsd voor de avonturiers; de Qashqai vanaf 23.990 euro en de X-Trail vanaf 32.790 euro. De X-Trail is een SUV gebouwd voor gezinsavonturen, met een hoog niveau van comfort, veel technologie en een krachtige uitstraling. Een kwalitatief hoogwaardig interieur, nieuwe carrosseriekleuren en sportieve look maken hem helemaal compleet. Kiest u voor duurzame, elektrische mobiliteit? De nieuwe Nissan Leaf staat voor u klaar vanaf 36.890 euro.

Maak kennis
Autobedrijf Herwers laat u graag kennismaken met deze aantrekkelijk geprijsde Nissans. Kom langs aan de Solingenstraat 3 in Deventer of de Laan van de Dierenriem 29 in Apeldoorn. Kijk ook op: www.herwers.nl/nissan

Vertrouwde Honda HR-V nog beter

DEVENTER - Honda HR-V was wereldwijd al de auto die het meest verkocht werd uit het gehele scala kleine SUV's. Door de verbeteringen die Honda nu heeft doorgevoerd kan deze positie in de top alleen maar versterkt worden. Zeker met een prijs vanaf € 28.760 voor een standaard uitvoering.

Van de vernieuwde Honda HR-V zijn er drie uitvoeringen; de Comfort, de Elegance en de Executive. Deze vernieuwde HR-V is stiller en completer geworden. Daarnaast is er aangekondigd dat een sportieve 1.5 Turbo toegevoegd wordt aan het assortiment.

Uitgebreid
De Comfort is al zeer uitgebreid met onder andere een elektronische handrem, een Auto Start/Stop-systeem, een Emergency Stop Signal en verwarmbare stoelen. De luxere uitvoering van de Honda HR-V, Elegance, heeft bovenop de uitrusting van de Comfort nog onder meer verkeersbordenherkenning, een achteruitrijcamera, navigatiesysteem en parkeersensoren voor en achter. Bovenop al deze luxe beschikt de Executive nog extra over een panorama dak dat geopend kan worden, Smart Entry & Start en luxe half lederen bekleding.

Economisch
De vernieuwde Honda HR-V is niet alleen rijk uitgerust met technische snufjes. Bij het ontwerp is ook rekening gehouden met het verbruik. Het spannend lijnenspel van de auto ziet er mooi uit, maar zorgt er tevens voor dat de auto aerodynamisch is. Ook het Start/Stop-systeem en de ECON-modus, waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van de transmissie en de motor, zorgen voor een lager brandstofgebruik.

Comfort
Bij de facelift die de HR-V heeft ondergaan is rekening gehouden met de uitstraling van de auto en het comfort van bestuurder en passagiers. De bestuurdersstoel met verwarming is volledig aan te passen op de bestuurder en alles wat nodig is, zit op een intuïtieve plek. Tevens is er een prettige automaat leverbaar in de HR-V, bijkomend voordeel: U hoeft niet bij te betalen voor deze automaat!

Ervaren
Bij Autobedrijf Wesselink Deventer kunt u kennis maken met de vernieuwde Honda HR-V en wordt u alles verteld over de mogelijke opties. Loop gerust eens binnen bij de showroom aan de Solingenstraat 7 in Deventer.

Nu te bestellen: Honda CR-V Hybrid uitvoering

DEVENTER - De autobeurs in Parijs van begin oktober dit jaar had de primeur: de Honda CR-V Hybrid. Deze hybride is klaar voor productie en zal begin 2019 in de showrooms van Honda Wesselink te zien zijn.

De Honda CR-V Hybrid heeft een vanaf prijs van € 40.960. Hiervoor krijgt u een 2WD automaat in de Comfort uitvoering. Naast de 2WD uitvoeringen in de CR-V Hybrid zijn er ook 4WD uitvoeringen leverbaar. De CR-V Hybrid staat vanaf eind februari in de showrooms van Honda Wesselink.

De cijfers
Bij de introductie van de eerste hybride SUV van Honda zijn ook de cijfers ervan bekend gemaakt. Zo is het officiële brandstofverbruik 5,3 liter per 100 km en de CO2-emissie 120 gram per kilometer. Deze cijfers gelden voor de CR-V Hybrid met voorwielaandrijving en 184 pk (135 kW) benzine-elektrische SUV. Bij de CR-V met vierwielaandrijving zijn deze waarden iets hoger; 5,5 liter/100 km en 126 g/km.

Unieke technologie
De Honda CR-V Hybrid is voorzien van i-MMD-technologie. Met deze technologie wordt er geschakeld tussen de benzinemotor en de elektrische motor. Door de automatische schakeling wordt ervoor gezorgd dat er zo efficiënt mogelijk met energie wordt omgegaan zonder enig verlies van prestaties. De ideale mix van rijprestatie en zuinigheid en uiteraard de wegligging zoals u van een Honda gewend bent.

Gelijkwaardig
De Honda CR-V Hybrid doet in geen enkel opzicht onder voor de CR-V met enkel een benzinemotor. Met keuze uit tal van extra opties en kleuren maakt u ook van de hybride een auto die perfect bij u past. De nieuwe CR-V staat al in de showrooms, eind februari zal hier de Hybrid versie aan toegevoegd worden. Geïnteresseerd? Kom de CR-V gauw bewonderen bij Honda Wesselink aan de Solingenstraat 7 in Deventer te zien.

Volvo Nieuwenhuijse biedt voordeel op voorraadmodellen

Marijke de Vries

DEVENTER - Wanneer u zich aan het oriënteren bent op de aanschaf van een nieuwe Volvo, wilt u graag zien wat u koopt. Bij Volvo Nieuwenhuijse zijn veel aantrekkelijk geprijsde modellen uit voorraad leverbaar.

Als dealer beschikken zij over een ruime voorraad met mooi voordeel. Ook wanneer u bijvoorbeeld informatie wenst over de mogelijkheden voor financiering, privé of zakelijke lease en natuurlijk de vele opties bent u aan het juiste adres.

Ruim assortiment
Volvo Nieuwenhuijse heeft een ruim assortiment auto's op voorraad, zowel nieuwe modellen als occasions. U bent dan ook altijd van harte welkom om een vrijblijvende proefrit te komen maken. De keuze voor een voorraadmodel heeft diverse voordelen. Zo zijn ze vaak aantrekkelijk geprijsd, voorzien van mooie opties en natuurlijk: direct rijklaar. Zo kunt u precies zien wat u koopt en snel genieten van de eerste kilometers.

Voorraad-voordeel
Diverse modellen zijn bovendien extra scherp geprijsd. Als voorbeelden: een Volvo V60 Cross Country Polar + Luxury editie is uit voorraad leverbaar voor 47.999 euro, afgeprijsd van 58.790 euro. Op een nieuwe Volvo S90 Momentum Business editie pakt u ook een riant voordeel: rijklaar voor 54.699 euro, afgeprijsd van 65.418 euro. Ook op veel andere modellen kan Volvo Nieuwenhuijse u een scherp aanbod doen; zoals een Volvo XC60 Inscription editie met vele opties, leverbaar voor 84.945 euro; normaliter in de catalogus voor 94.000 euro.

Kom langs
Volvo Nieuwenhuijse laat u graag kennismaken voor een vrijblijvende proefrit. In Deventer gevestigd aan de Revalstraat 6. Bel met Erno Mulder of Marijke de Vries voor een passend advies en meer informatie: 0570-63 03 49. Kijk voor het actuele aanbod ook op: www.nieuwenhuijse.nl/nieuw/nieuw-op-voorraad

Interieur
Het interieur kreeg een kleine opfrisbeurt. Wat opvalt is het wat hogere afwerkingsniveau. Met vijf inzittenden blijft er nog 375 liter bagageruimte over. Wanneer u de achterbank neerklapt is de laadruimte een riante 1.120 liter. Achter het stuur worden we begroet door een nieuwe instrumentencluster. De toerenteller links en snelheidsmeter rechts zijn aangevuld met een nieuw kleuren-informatiedisplay in het midden. Dit geeft informatie over brandstofverbruik, afstand tot een lege tank, versnellingsindicatie en meer praktische informatie. Vanaf de Select-editie komt er ook nog een 7 inch touchscreen bij met DAB+ radio, smartphone-connectiviteit en navigatie.

Veilig en innovatief
Suzuki schonk ook veel aandacht aan de passieve en actieve veiligheid. Zo kunnen kopers kiezen uit een aardige selectie aan rijhulpen. Zo zorgen ABS en ESP voor veilig weggedrag, een remassistent stopt de auto in een korte, veilige afstand en natuurlijk ontbreken ook airbags niet. Vanaf de Select-editie komt er ook een achteruitrijcamera, dode hoek sensor, waarschuwing bij het verlaten van de rijbaan en een sensor voor verkeer dat achter de auto passeert bij. Bestuurders van de uitgebreidste Stijl-editie zullen blij zijn met de parkeersensoren voor en achter, die veel klein leed kunnen besparen bij het inparkeren. Zoals genoemd kunnen kopers ook kiezen voor Suzuki's AllGrip-vierwielaandrijving, waarbij de auto onder uitdagende omstandigheden altijd onder controle blijft. Het weggedrag van de nieuwe Vitara is zeer vergelijkbaar met dat van de vorige versie: voorspelbaar en veilig. De Vitara weet vooral te overtuigen dankzij de rijke uitrustingsniveau's en veelzijdige inzetbaarheid.

Veel te kiezen
De brochure van de nieuwe Vitara is aardig uitgebreid qua mogelijke opties. Kopers kunnen allereerst kiezen uit de twee motoropties voor de 1.0 en 1.4 boosterjet, de keuze voor AllGrip en verder drie uitrustingsniveau's: de standaard Comfort, Select en Stijl. Met nog eens dertien kleuropties waaronder zeven tweekleurige varianten valt er aardig wat te beslissen. De Select-versie is als middelste optie riant uitgerust voor zijn prijs, met de meest ganbare opties voor kopers zoals de toevoeging van airconditioning, het touchscreensysteem, elektrisch bedienbare ramen, extra bekleding- en accentkleur-opties voor het interieur en 17 inch lichtmetalen velgen, privacy glass en mistlampen.

Maak kennis
De nieuwe Suzuki Vitara 2019 is nu te koop in de showroom. Maak kennis voor een uitgebreide proefrit. De prijzen beginnen bij 21.999 euro voor de 1.0 Boosterjet Select en 27.498 euro voor de 1.4 Boosterjet Select. Gaat u voor een private lease? Dan beginnen de maandbedragen bij 309 euro per maand.

Automakers betalen mee aan verduurzamen diesel

Kuche kuche kuche

TWENTE - De auto met dieselmotor ligt de afgelopen jaren sterk onder vuur. Het Duitse diesel-schandaal was niet bepaald gunstig te noemen voor de verkoopcijfers van de diesels. Daarnaast was de reputatie van vieze uitstoot lastig af te schudden. Diesel-verboden in Europese steden hielpen niet echt mee.

De Duitse fabrikanten Volkswagen, Daimler en BMW gaan meebetalen aan het terugdringen van de uitstoot van dieselauto's die nu op de weg rijden. Ze zijn bereid om per auto tot 3.000 euro te betalen voor deze milieumaatregelen. Het retroactief aanpassen van de oudere dieselvoertuigen moet ervoor zorgen dat ze veel minder uit gaan stoten. BMW gooit het over een iets andere boeg, zij kijken naar onder meer aantrekkelijke inruilpremies voor oude diesels.

Niet welkom
De regeling moet ervoor zorgen dat eigenaren van jonge, recente diesels ook straks nog welkom zijn in stadscentra. Plus, het is ook gewoon goed voor het milieu. Veel steden zien de verboden als een goede stap om de luchtkwaliteit te verbeteren en zo gezondheidsschade bij inwoners te voorkomen. Ook in Nederland is er een groeiende aandacht voor het weren van oude diesels, zo kennen Rotterdam en Utrecht al enige tijd zo'n verbod. Hier zijn diesels van voor 2001 nu niet welkom, straks vanaf bouwjaar 2005.

Diesel onder vuur
De diesel-perikelen hebben er ook al voor gezorgd dat diverse bedrijven de levering van diesels flink teruggeschroefd of zelfs helemaal gestopt hebben. Hoewel menig verstokt diesel-rijder het uit sentimentaliteit zou kunnen missen, is diesel toch echt op zijn retour. Benzine-motoren zijn steeds zuiniger en duurzamer en tegelijk wint ook elektrisch rijden sterk aan populariteit. Het is dan dus de vraag hoe lang de diesel nog zichtbaar zal blijven in het Europese straatbeeld op langere termijn.

Pluspunten

+ Veelzijdig inzetbaar
+ Nog mooiere afwerking
+ Zeer capabel met AllGrip
+ Goede motoropties
+ Riante optielijst om de Vitara te personaliseren naar wens

Prijzen

De nieuwe Suzuki Vitara is leverbaar in meerdere uitvoeringen.

De 1.0 Comfort begint bij 21.999 euro.

De 1.0 Select editie start bij 25.499 euro.

De 1.0 Stijl begint bij 29.499 euro.

De Toyota Yaris Y20 Limited Edition bij Wagenmaker

Foto: sebastien mauroy

DEVENTER - Het 20-jarig bestaan van de Toyota Yaris wordt gevierd met een wel heel speciale uitvoering: Toyota Yaris Y20 Hybride. Deze limited edition is net zoals de eerste Yaris uitgevoerd met een gouden metallic lak.

In de twintig jaar dat de Yaris bestaat heeft het voertuig de nodige aanpassing gehad zowel het uiterlijk als de techniek is op de nodige punten verbeterd. Zo was er 20 jaar geleden geen Hybrid Electric. De Limited Edition van de Yaris is beperkt voorradig bij Toyota Wagenmaker vanaf eind november.

Korting
De Toyota Yaris Y20 is verkrijgbaar vanaf € 23.795,- en daarbovenop krijgt u een korting die kan oplopen tot € 2.000,-. Natuurlijk is de prijs niet het enige dat doorslaggevend is bij de aanschaf van een nieuwe auto. Wat u koopt is net zo belangrijk. Zo kunt u met de Yaris Y20 tot 50 procent elektrisch rijden en kunt u behoorlijk besparen op de brandstofkosten. Ook is de Yaris Y20 standaard uitgerust met automaat. Het design van de Yaris Y20 is eveneens bijzonder met de Ash Grey accenten in het interieur en exterieur. De Toyota Yaris Y20 Limited Edition is verder voorzien van Smart entry met startknop en standaard een navigatiesysteem. Personaliseren van de auto is vanzelfsprekend mogelijk.

Proefrit
Vraag een proefrit aan met de nieuwste Yaris via www.toyota-deventer.nl of kom langs bij de showroom aan de Solingenstraat 1 in Deventer.

Ga mee naar de GP van Monza dankzij Van Mossel

DEVENTER - Je ontkomt er niet aan: de successen van Max Verstappen in de Formule 1 doen de interesse in deze mooie sport weer opleven. Hoewel de Formule 1 misschien ooit weer eens terugkeert naar Nederland, moeten we nu nog even de grens over om er bij te zijn. En dankzij Van Mossel Jaguar Land Rover kunt u volgend jaar de Grand Prix van Monza bijwonen.

Wanneer u tot en met 31 december een nieuwe Jaguar of Land Rover uit voorraad aanschaft bij Van Mossel ontvangt u 1 kaart voor de Grand Prix die op zondag 8 september in Monza gehouden worden. En: dit is inclusief een vliegticket en hotelovernachting! Bijna nergens leeft er zoveel passie voor de Formule 1 als in Italië. U geniet van de geweldige sfeer op de GP van Monza, waar u vanaf een mooie tribuneplaats Max Verstappen live voorbij ziet racen.

Ruime voorraad
De Van Mossel Automotive Groep heeft groot ingekocht met een riante voorraad. Zo vindt u altijd de auto die u zoekt tegen een zeer scherpe prijs. Zo kunt u snel genieten van uw nieuwe Land Rover of Jaguar. Zij verwelkomen u dan ook graag bij de vestiging in Apeldoorn waar u kennis kunt maken met de ruime voorraad én de geweldige service waar Van Mossel bekend om staat.

Kom langs
Kom langs aan de Oude Apeldoornseweg 40 A in Apeldoorn voor een vrijblijvende proefrit. Of kijk op: www.vanmossel.nl/land-rover

Record aantal kilometers gereden

Shutterstock

TWENTE - Afgelopen jaar hebben we met zijn allen een record aantal kilometers gereden. In totaal legden we ruim 147,6 miljard kilometer af. Ruim 11,7 procent meer dan vijftien jaar eerder.

De stijging komt met name voor rekening van de personenauto's en bestelauto's, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Deze organisatie kijkt jaarlijks naar de hoeveelheid afgelegde kilometers, maar ook andere becijferingen omtrent verkeer en vervoer.

Economische impact
De toename van het aantal kilometers is al sinds eind 2014 zichtbaar als gevolg van economisch herstel na de economische crisis. In de magere jaren zaten er minder mensen op de weg. Nu de economie weer op volle toeren lijkt te draaien neemt ook de behoefte aan vervoer over de weg toe. Dit resulteerde in meer mensen die op pad zijn voor woon-werkverkeer en meer bestelbussen die bijvoorbeeld online aankopen vervoeren. Bij zware vrachtvoertuigen was een afname zichtbaar van de hoeveelheid kilometers.

Meer én minder Km's
Opmerkelijk is dat de groei van het aantal kilometers niet gelijk op ging met de toename van het autopark. Zo werden per auto gemiddeld minder kilometers afgelegd. Voor de cijferliefhebbers: het gemiddeld jaarkilometrage lag op 13.000 kilometer afgelopen jaar; in 2002 was dit nog 13,7 duizend. Particulieren reden minder kilometers, maar ook bedrijven. Bij bestelauto's waren meerdere trends zichtbaar. Er werden meer kilometers gereden en met meer oudere bestelauto's. Bedrijven en individuele rijders lijken dan ook langer met oudere wagens rond te rijden. Een beeld dat ook in de straten goed zichtbaar is; menig zelfstandig pakketbezorger heeft een relatief oud busje dat toch nog economisch goed mee lijkt te kunnen komen. Representatief is echter anders - een grotere ondernemer zou de bus eerder vervangen.

Uitdaging
De toename van het afgelegde aantal kilometers is niet zonder keerzijde. Zo nam ook de filezwaarte toe de afgelopen jaren, wat weer slecht is voor de totale bereikbaarheid. De roep om meer asfalt klinkt dan ook inmiddels weer.

Twingo: betaalbare mobiliteit

DEVENTER - Een auto is voor velen in meer of mindere mate toch nog steeds een statussymbool. Iemand van het koningshuis zal bijvoorbeeld niet in een kleine auto bij een officiële aangelegenheid aankomen. Toch rijden er veel compacte auto's zoals bijvoorbeeld de Renault Twingo op de weg.

Wat maakt deze auto zo aantrekkelijk voor zowel de particulieren als de zakelijke gebruiker? Kijk eens naar de auto's die u tegenkomt. Vaak zitten er maar één of twee personen in, dus veelal wordt een auto gebruikt om ergens te komen zonder dat er veel goederen of passagiers mee moeten. Een Renault Twingo volbrengt die taak perfect.

Kostenplaatje
Het grote voordeel van een Renault Twingo is de lage kosten. De consumentenadvies prijs van een Twingo is op dit moment € 12.390,-. Een kleinere auto is lichter in gewicht en één van de factoren die meespelen bij de berekening van de wegenbelasting is het gewicht. Hoe lichter het voertuig des te lager is de wegenbelasting. Door het lichte gewicht scheelt het ook in de kosten van de brandstof. Meer gewicht verplaatsen vraagt om meer brandstof, de motor moet tenslotte meer werk verrichten. Verder is de verzekering voor een compacte auto vaak goedkoper dan die van een grote.

Opties
Een Renault Twingo is dus voordeliger in aanschaf en gebruik dan een grote auto, zeker met de extra korting die autobedrijf Segerink & Wolbers u momenteel biedt. Toch is een Twingo met extra opties aan te passen aan uw wensen en bent u van alle gemakken voorzien. Bij Segerink & Wolbers vertellen ze u graag over alle mogelijkheden en de lopende acties, dus loop eens binnen bij de vestiging aan de Revalstraat 4 in Deventer.

Vakmanschap en service in de werkplaats van Grouwstra

DEVENTER - Betrouwbaar, bescheiden, een vakman en: met een geweldige glimlach. Frank Martens is als monteur en werkplaatsreceptionist werkzaam bij autobedrijf Grouwstra. Hij stelt zich graag aan u voor.

Goed onderhoud is belangrijk voor vele zorgeloze kilometers. En wanneer uw auto onderhoud, reparatie of andere service nodig heeft, verwacht u dat dit vakkundig gebeurt. In de moderne werkplaats van autobedrijf Grouwstra kunnen de monteurs ieder merk auto van passend onderhoud voorzien, inclusief behoud van eventuele fabrieksgarantie. Naast de werkzaamheden zelf is ook het contact met u als eigenaar een belangrijke factor in dit onderhoud. Een realistische verwachting en transparantie zorgt ervoor dat u precies weet waar u aan toe bent. Zo komt u nooit voor een vervelende verrassing te staan.

Achtergrond
Frank woont in Twello en kreeg een opleiding aan ROC Aventus in Apeldoorn. Maar ook in de praktijk leer je natuurlijk dagelijks bij; op de hoogte blijven van de nieuwste technologie is een belangrijk aspect. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd kampeert hij graag en ook skiën is een hobby. Hij wil graag reizen; zo staat een reis naar Noorwegen op zijn 'bucket list'.

Maak kennis
Kom langs bij autobedrijf Grouwstra voor betrouwbaar onderhoud aan alle merken. Gevestigd aan de Revalstraat 12 en Maagdenburgstraat 1 in Deventer. Kijk ook op www.grouwstra.nl

Peugeot blijft innoveren met nieuwe hybride 3008 en 508

DEVENTER - Er moet nog even op gewacht worden, maar in het tweede kwartaal van volgend jaar komen er plug-in hybride versies van de Peugeot 3008 en 508.

De Peugeot 508 is al in een hybride uitvoering verkrijgbaar en is een combinatie van een dieselmotor met een elektromotor. De vernieuwde hybride Peugeot 508 is er een met een benzinemotor gecombineerd met een elektromotor.

De techniek
Bij zowel de Peugeot 3008 als 508 hybride-uitvoering die gaat komen, wordt een 1,6-liter PureTech-benzinemotor en een elektromotor met een vermogen van 110 pK in de auto geplaatst. De benzinemotor zorgt bij de Peugeot 3008 voor een vermogen van 180 pk. De benzinemotor geeft de vierwielaangedreven Peugeot 508 een vermogen van 225 pk. Voor deze plug-ins is er een speciale transmissie ontwikkeld: Peugeot e-EAT8, een achttrapsautomaat.

Meer innovatie
Naast de nieuwe plug-in hybrides die gaan komen, heeft Peugeot op de Autosalon van Parijs ook de e-Legend Concept geïntroduceerd. Wie het merk gedurende de afgelopen jaren heeft gevolgd, zal bepaalde details herkennen. Zo doen de achterlichten sterk denken aan de Peugeots uit begin jaren 70. Verder is de e-Legend uitgerust met de nodige techniek. De techniek wordt ingezet voor entertainment, maar ook is hard gewerkt aan autonome techniek met als doel een zelfrijdende auto te maken.

Niet wachten
Wilt u niet wachten tot volgend jaar, maar wilt u het liefst vandaag nog in een nieuwe Peugeot rijden? De showroom van Auto Palace staat vol met de nieuwste modellen van Peugeot. Elegante en sportieve modellen die er niet alleen mooi uitzien maar ook comfort en een unieke rijervaring bieden. Neem een kijkje bij de vestiging van Auto Palace aan de Dortmundstraat 4 in Deventer.

Vakmanschap belangrijk voor veilige kilometers

Afgelopen week kwam het CBS naar buiten met de nieuwste cijfers over het aantal afgelegde kilometers. De gemiddelde automobilist rijdt zo'n 13.000 kilometer per jaar. Met goed onderhoud en een beetje geluk zijn dit hopelijk zorgeloze kilometers. Op tijd onderhoud uitvoeren zorgt voor een belangrijk stukje veiligheid en gemoedsrust.

Hoewel auto's steeds meer snufjes bevatten en veiliger geworden zijn, komt dit alles wel met een uitdaging: ze zijn ook wat complexer in onderhoud. Voor de veiligheid is het dan ook belangrijk om uw auto door een vakman na te laten kijken. AD Autobedrijf is een internationale formule, met in Nederland zo'n 130 aangesloten bedrijven waaronder Autobedrijf Kemper. AD Autobedrijven voeren betrouwbaar onderhoud uit, gecertificeerd door de BOVAG. De monteurs krijgen een grote mate van bijscholing, met als doel om iedere storing of schade vakkundig te kunnen verhelpen. Als universeel garagebedrijf bent u aan het juiste adres voor het onderhoud, de reparatie van schade, algemene diagnose en natuurlijk de APK. En: dit voor ieder merk.

Resultaatgericht
Bij AD Autobedrijven gebruiken we hoogwaardige, uitsluitend originele onderdelen. Zo bent u verzekerd dat ieder onderhoud of werk aan uw auto naar de hoogste kwaliteitseisen uitgevoerd zal worden. AD Autobedrijven bieden standaard ook 2 jaar internationale onderhouds- en reparatiegarantie, betaalbaar onderhoud en reparatie met fabrieksgarantie en een voordelige en snelle pechservice.

Afspraak is afspraak
Omdat u het liefst zo snel mogelijk weer de weg op gaat is de betrouwbaarheid van service-afspraken erg belangrijk. Met een stipte afspraak én een duidelijke prijsopgave vooraf komt u nooit voor een vervelende verrassing te staan. AD Autobedrijf Kemper is gevestigd aan de Dorpsstraat 20 in Diepenveen. Kijk ook op: www.autobedrijfkemper.nl

Denk aan uw schadeformulier!

TWENTE - Een ongelukje zit in een klein hoekje. Zelfs de beste bestuurder maakt wel eens een ongeluk mee op de weg. Gelukkig blijven de meeste incidenten beperkt tot lichte blikschade. In bijna alle gevallen is dit op straat af te handelen met de tegenpartij. Hierbij komt dan ook het gevreesde schadeformulier om de hoek kijken...

Bij het afhandelen van kleine schades zonder letsel als gevolg van een botsing kunt u dit best zelf afhandelen door gebruik te maken van een standaard schadeformulier. Deze zijn gratis te krijgen bij uw verzekeringsmaatschappij. Het is verstandig om altijd wat formulieren in de auto te hebben liggen. De afhandeling gaat namelijk een stuk sneller.

Geen formulier
Mocht u én de tegenpartij onverhoopt toch geen schadeformulier hebben dan kunt u het beste een afspraak maken om dit later in te vullen. Het risico is echter wel dat het 'verhaal' van het ongeluk zo kan veranderen wanneer de tegenpartij een andere lezing heeft. Door dit op de plek van het ongeluk te doen kunt u in ieder geval met foto's nog aantonen hoe een en ander tot stand kwam. Maakt u een afspraak met de tegenpartij? Maak dan in ieder geval foto's van de situatie en het kenteken van de tegenpartij. De politie inschakelen haalt niets uit in een ongeval zonder letsel - het is puur een verzekeringskwestie.

Ook digitaal
Gelukkig komen verzekeraars ook tegenwoordig de vergeetachtige automobilist tegemoet. Zo is het ook al enige tijd mogelijk om een digitaal schadeformulier in te vullen. Zo kan de schade rechtstreeks bij de verzekeraars gemeld worden. Zo zijn formulieren digitaal te downloaden en er zijn zelfs handige apps die het gedrukte formulier geheel kunnen vervangen. Natuurlijk is een digitaal iets altijd wat fragieler en bewerkelijker, zeker wanneer u wat minder digivaardig bent. Er gaat dan ook niets boven het gedrukte formulier.

Alle merken klaar voor de winter

DEVENTER - Om veilig op pad te gaan in de winter is het belangrijk dat uw auto klaar is voor dit seizoen. Ondanks kou, gladheid en andere winterse omstandigheden wilt u ongeschonden op de plaats van bestemming aankomen.

Autobedrijf Goedhart in Deventer is niet een dealer van slechts één automerk, maar van alle merken. Verder is Goedhart erkend SEAT reparateur en partner van James Autoservice. Ongeacht het merk van uw auto, kunt u bij Goedhart terecht voor reparatie en onderhoud. Ook een wintercheck is in vertrouwde handen. Wanneer u de wintercheck laat uitvoeren krijgt u gratis een Car Care pakket ter waarde van € 12,50.

Aandachtspunten
Een auto die start in de winter is toch wel een eerste vereiste om op de plaats van bestemming te komen. Een oudere accu kan door een lagere capaciteit, mede door de kou, het starten belemmeren. Bij de wintercheck door Autobedrijf Goedhart zal dan ook zeker gemeten worden hoe het ervoor staat met de accu. Verder gaat ook de aandacht uit naar diverse vloeistoffen in de auto, zoals de ruitenwisservloeistof, de verlichting, banden en de werking van de remmen.

Buitenland
Wanneer u uw auto klaar wilt maken voor de winter, houd dan ook rekening met een eventuele wintersportvakantie in het buitenland. Zo zijn bijvoorbeeld in Duitsland winterbanden een vereiste en in Nederland niet. Toch zijn in Nederland winterbanden geen overbodige luxe en kunnen ze ervoor zorgen dat u grip houdt tijdens hevige sneeuwval.

Afspraak
Een afspraak maken voor een wintercheck kan eenvoudig via www.autogoedhart.nl/afspraak-inplannen. Toch liever persoonlijk contact? Kom langs bij Autobedrijf Goedhart aan de Revalstraat 5.

Alles bij de hand met de Gert van Keulen-app

BATHMEN - Wanneer u iets moet regelen voor uw auto pakt u nog vaak de telefoon om een afspraak te maken. Maar bij autobedrijf Gert van Keulen kunt u tegenwoordig ook hun eigen smartphone-app gebruiken voor al uw contact.

Klanten hebben steeds vaker behoefte om digitaal te communiceren met een bedrijf. Naast dat u via de telefoon of de website www.gertvankeulen.nl zaken kunt regelen is dit nu ook handig en snel te doen via uw eigen smartphone.

Functioneel
De Gert van Keulen-app is via de website gratis te installeren voor zowel Android als iPhone. Na het registeren van uw eigen profiel met het kenteken van uw auto kunt u veel zaken zelf regelen. Zo kunt u een herinnering ontvangen voor onderhoudsbeurten en de APK, maar ook zelf een werkplaatsafspraak inboeken. Hebt u vragen? via de app kunt u zelfs chatten met de medewerkers van Gert van Keulen.

Handige mogelijkheden
Naast het inboeken van uw eigen afspraak biedt de app ook nog wat andere handige opties. Zo kunt u bij pech of storingen direct hulp krijgen en wanneer u onverhoopt een ongelukje hebt, bevat deze zelfs een digitaal schadeformulier. U blijft ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en leuke acties bij het bedrijf.

Transparant
Het gebruik van de handige smartphone-app past goed binnen het servicegerichte en transparante karakter van autobedrijf Gert van Keulen. Als gerenommeerd BOVAG-autobedrijf mag u rekenen op een gegarandeerde kwaliteit en betrouwbaarheid. Als universeel, merkonafhankelijk bedrijf bieden zij een mooie selectie betrouwbare occasions aan. Autobedrijf Gert van Keulen toont hierbij voor alle auto's een all-in prijs: de auto is rijklaar met álle kosten inbegrepen. De prijs die u ziet is de prijs die u betaalt, inclusief zes maanden BOVAG-garantie.

Kom langs
Autobedrijf Gert van Keulen laat u graag kennismaken met hun transparante en betrouwbare service. Kom langs aan de Traasterdijk 1 in Bathmen. Kijk voor de app en meer informatie ook op: www.gertvankeulen.nl

Zien én gezien worden

TWENTE - De 'donkere dagen' doen hun naam goed eer aan deze weken. De dagen zijn korter en we zijn 's avonds en 's ochtends vroeg in het pikkedonker op weg. Goed werkende verlichting is dan ook een vereiste. Maar wat voor soort verlichting zou ik het beste kunnen voeren? en wat zijn de regels?

De regels zijn gelukkig vrij duidelijk wanneer het aankomt op auto-verlichting. in principe mag u alleen de verlichting voeren die standaard op de auto aanwezig is. Hoewel er bij de speciaalzaken allerlei extra accessoires met LED-verlichting of neonverlichting te koop zijn, is het niet toegestaan om dit op de openbare weg te voeren. Dit levert een boete van 140 euro op.

Mistlicht
Mistlicht mag u alleen gebruiken wanneer het zicht ernstig wordt belemmerd. Het zeer felle licht is namelijk erg vervelend voor andere weggebruikers onder normale omstandigheden. Ook hier is er een boete van 140 euro voorgeschreven voor het onterecht voeren van mistlicht.

Dagrijverlichting
Dagrijverlichting is verplicht op alle auto's die na januari 2011 een typegoedkeuring kregen. Een veel voorkomende valkuil: bij dagrijverlichting gaan de achterlichten niet automatisch aan. Bij invallende duisternis moet u dus zelf even denken aan het overschakelen naar dimlicht; veel mensen vergeten dit.

Onderhoud
Het vervangen van lampen kunt u in de meeste gevallen zelf uitvoeren. Handige tip: in het instructieboekje van de auto staat vaak hoe je dit moet doen en welke lampformaten de auto heeft. Voor de beginners: doe dit wel wanneer de auto een tijdje uit staat, de lampen worden immers vrij heet. Het is ook het overwegen waard om eventuele oudere lampen te vervangen voor nieuwe LED's.

Tot en met 24 november Black Friday bij Auto Palace Citroën

DEVENTER - Tijdens de Black Friday acties van Auto Palace Citroën kunt u een nieuwe Citroën rijden met een hoge korting. Hoe hoog die korting wordt en tegen welke prijs u dus in een nieuwe Citroën rijdt, heeft u zelf in de hand!

Black Friday is een fenomeen dat vooral in de Verenigde Staten bekend is, maar als kortingsdag ook Europa heeft bereikt. Het is de dag na Thanksgiving Day en de dag waarop het seizoen begint van de inkopen voor kerst en de dag waarop ondernemers veel acties hebben.

Reverse Black Friday
Ook Auto Palace Citroën heeft een Black Friday actie: de Reverse Black Friday. Auto Palace gaat niet stunten met hoge kortingen, maar u gaat onderhandelen over de prijs die u voor uw auto krijgt. Natuurlijk zet u hierbij hoog in. Door te onderhandelen in de showroom met één van de verkopers komt u tot een bedrag. Dat bedrag steekt u in uw zak en met Private Lease rijdt u vervolgens in een gloednieuwe Citroën jarenlang onbezorgd. Bovenop het bedrag dat u voor uw auto krijgt, krijgt u ook nog eens € 1000,- cadeau.

Private Lease
Met Private Lease betaalt u maandelijks een bedrag voor het rijden in een auto. In dat maandbedrag zijn de kosten voor verzekering, onderhoud en wegenbelasting al verrekend. Dus maandelijks één bedrag en verder zorgeloos de weg op.

Proefrit
Wanneer u uw auto verkoopt is het natuurlijk wel prettig als u al weet in welke auto u weer wegrijdt. Vraag daarom alvast een proefrit aan via autopalace.nl/citroen. Om deel te kunnen nemen aan de Reverse Black Friday kunt u ook contact opnemen met Auto Palace Deventer of vraag een offerte aan. U vindt Auto Palace Deventer aan de Dortmundstraat 4.

Veiligheid door techniek en kennis

De reis van A naar B afleggen wil iedereen op een veilige manier om zo heelhuids aan te komen op de plaats van bestemming. De technieken die in tegenwoordig in auto's is verwerkt, draagt daar zeker aan bij.

Wat zit er nu aan veiligheidstechnieken in een auto? Airbags en autogordels bijvoorbeeld. Ze voorkomen geen ongevallen, maar voorkomen wel letsel. Sensoren in een auto kunnen er zelfs voor zorgen dat er geen ongeval plaatsvindt. Er zijn sensoren die obstakels zien en automatisch de auto tot stilstand brengen. Verder zijn er al auto's die sensoren hebben om verkeersborden te lezen en de snelheid daarop aanpassen. Maar het belangrijkste instrument om autorijden voor iedereen veilig te maken is toch wel de bestuurder. Techniek in voertuigen is een goede ondersteuning daarbij, maar kan tot op heden een bestuurder nog steeds niet vervangen.

Verkeersregels
Om het verkeer zo veilig mogelijk te houden en ervoor te zorgen dat er voor iedereen duidelijkheid is, is het van belang dat er verkeersregels zijn. Al deze regels zijn vastgelegd in de wegenverkeerswet. De inhoud van de regels blijft grotendeels hetzelfde. Zo heeft sinds jaar en dag rechts voorrang op een gelijkwaardige kruising. Echter is het wel zo dat het nodige verandert. U bent ervan overtuigd dat het goed gesteld is met uw kennis van de verkeersregels? Dan beantwoordt u de vragen bij de afbeeldingen allemaal correct.

Up to date
In de (mogelijk vele) jaren die verstreken zijn sinds u uw rijbevoegdheid heeft behaalt, zijn er wel verkeersborden bijgekomen. Af en toe even stilstaan bij de veranderingen en weggezakte kennis opfrissen is geen overbodige luxe voor het behoud van de verkeersveiligheid. Veilig Verkeer Nederland heeft daarvoor de nodige instrumenten ontwikkeld. Via de website www.vvn.nl kunt u bijvoorbeeld een opfriscursus en zo uw kennis testen. Ook kennis opdoen van de nieuwste verkeersborden kan via deze website.

Oplossingen
Vraag 1: Het linker verkeersbord betekent dat stilstaan niet is toegestaan. Het rechter betekent dat stilstaan wel is toegestaan (om bijvoorbeeld passagiers uit te laten stappen), maar parkeren mag niet.
Vraag 2: Het linker verkeersbord geeft de verplichte rijrichting aan. Rechts- of links afslaan is in deze situatie niet toegestaan. Het rechter bord betekent dat alleen vanuit deze richting de straat ingereden mag worden.
Vraag 3: De groene markering geeft aan dat op deze weg maximaal 100 km/uur gereden mag worden.

Opel Bestelwagen Besteldagen

DEVENTER - Als ondernemer bent u veeleisend. Uw nieuwe bedrijfsauto moet niet alleen betaalbaar en betrouwbaar zijn, maar ook veelzijdig inzetbaar, economisch in onderhoud, representatief en graag ook nog: aangenaam om in te rijden. Momenteel maakt Opel u de keuze wel érg makkelijk tijdens de Bestelwagen Besteldagen.

Tot en met 30 november profiteert u van extra veel voordeel bij aanschaf van uw nieuwe bedrijfswagen.U kiest zelf welke upgrades u wilt; bijvoorbeeld een zwaardere motor of juist liever de om- of inbouw. Dit is ook geldig op de vernieuwde Opel Combo, waar u maar al 2.000 euro aan gratis upgrades ontvangt. Hebt u wat meer te vervoeren? Kies dan voor de grotere Vivaro of de krachtpatser Movano; het voordeel loopt hierbij op tot maar liefst 5.500 euro.

Van of the Year
De vernieuwde Opel Combo won dit jaar al de felbegeerde internationale 'Van of the Year'-award. De jury waardeerde de Combo dankzij het hoge uitrustingsniveau en comfort, in combinatie met uitstekende prestaties op de weg. De Combo biedt geavanceerde dieselmotoren met een vermogen tot 96 PK. De Combo is geheel naar wens samen te stellen voor uw behoefte: enkele of dubbele schuifdeuren, achterklep of dubbele achterdeuren, dakklep en natuurlijk inrichting naar wens. De nieuwe Opel Combo is leverbaar vanaf 13.599 euro ex. BTW/BPM, op basis van de L1H1 1.6 CDTI versie. Natuurlijk is het kostenplaatje ook een bepalende factor in de keuze voor een specifiek model. Wanneer u kiest voor financiering profiteert u momenteel van 5 jaar lang 1,99 procent rente op de financiering. Opel Broekhuis geeft u graag een passend advies. Kom langs aan de Revalstraat 10 in Deventer of Laan van Malkenschoten 85 in Apeldoorn. Kijk ook op: www.broekhuis.nl/opel

Online alle informatie inzien van de occasions van Van Vreden

SCHALKHAAR - Wilt u zich voordat u op pad gaat voor een occasion eerst rustig oriënteren? Dat kan bij autobedrijf Van Vreden.

Van de occasions die verkocht worden zijn online namelijk vele foto's beschikbaar en alle benodigde informatie zoals het merk, de uitvoering, het bouwjaar, de kilometerstand en hoe het onderhoud is, staat in de omschrijving vermeld. Natuurlijk ook de prijs staat erbij vermeld. Op basis van alle vermelde gegevens kunt u dus al een selectie maken. Staat de auto die u graag zou willen hebben er niet bij, maak dan uw wensen kenbaar. Via het netwerk van Van Vreden wordt dan de juiste auto gevonden.

Onderhoud
Naast dat u bij Van Vreden uw nieuwe occasion vindt, krijgt uw auto hier ook het juiste onderhoud. Van Vreden is een AD Autobedrijf, het netwerk van professionele en betrouwbare bedrijven. Bij onderhoud en reparatie krijgt u vooraf altijd een prijsopgave en op onderdelen die vervangen zijn, zit garantie. Verder geldt: afspraak is afspraak! Wanneer wij afspreken dat uw auto op een bepaald tijdstip klaar is, staat de auto dan ook op u te wachten.

Compleet
Autobedrijf Van Vreden biedt u totale service. U kunt terecht voor een occasion, onderhoud, reparatie en de APK. Tevens is er een onbemand tankstation voor Euro 95 en Diesel. Dus voor alles voor uw auto gaat u naar Van Vreden aan de Oerdijk 64A in Schalkhaar.