Autopaper Deventer

14 mei 2019

Autopaper Deventer 14 mei 2019


Niet de bestemming, maar de reis staat centraal bij de nieuwe Evoque

DEVENTER - In de Autopaper hebben we het van nature over praktische mobiliteit. Auto's zijn voor veel mensen primair een vervoermiddel om van A naar B te komen. Snel, veilig en met een laag verbruik. Maar er zijn ook auto's waarbij de praktische mobiliteit niet de lading dekt. Auto's waar een stukje passie in zit; een stukje luxe. Een auto die niet het einddoel, maar de reis zelf centraal stelt. De New Range Rover Evoque is graag uw metgezel voor uw bijzondere reizen.

Range Rover werd in 1970 geïntroduceerd door Land Rover, een merk dat zijn sporen toen al ruim verdiend had bij de vierwielaangedreven terreinauto. Met de introductie van Range Rover werden de terreincapaciteiten gekoppeld aan een stukje luxe. Deze lijn heeft zich doorgezet tot aan de nieuwste modellen. In de New Range Rover Evoque zien we dan ook een auto met een zeer kenmerkend design, goede capaciteiten en vooral: een aangename plek om te verblijven voor iedere passagier; ongeacht hoe lang de reis duurt of waar de eindbestemming ligt.

Evoque
De Range Rover Evoque werd in 2011 op de markt gebracht. Een gedurfd design voor het merk; waarbij het concept en de productieauto opmerkelijk dicht bij elkaar lagen. De Evoque kenmerkt zich door een zeer moderne, ietwat futuristische styling die toch herkenbaar Range Rover-DNA heeft. De New Range Rover Evoque staat momenteel in de showroom bij de dealers, waarbij ook een Hello Edition verkrijgbaar is, op basis van de Evoque S.

Aantrekkelijk design
De nieuwste versie van de Evoque is een subtiele evolutie maar geen revolutie. En dat hoeft ook helemaal niet; de auto oogt nog steeds bijzonder modern gelijnd. Het is een auto die ook graag opvalt; je maakt zeker een statement. Mooie touches zoals de verzonken portiergrepen, optionele 21 inch velgen en Matrix LED-koplampen met dynamische richtingaanwijzers zorgen voor een mooie uitstraling. Het design verbergt ook veel innovaties; zo beschikken de koplampen over een innovatieve, adaptieve lichtbundel die ultiem zicht op de weg geeft.

Hoogwaardig interieur
De New Range Rover Evoque beschikt over een hoogwaardig interieur dat zowel bestuurder als passagiers optimaal laten genieten van de reis. Kopers kunnen kiezen uit een uitgebreide lijst materialen, afwerkingen en comfortopties om de auto geheel naar wens samen te stellen. Hoogwaardig leer, duurzame materialen zoals eucalyptusvezel en meer zorgen voor een heerlijk gevoel. En uiteraard zijn stoelen nar wens ook leverbaar met comfort-opties zoals elektrische verstelling, verwarming, koeling en massagefunctie.

Nieuw exclusief topmodel Suzuki Swift: de Swift Sport Katana

Foto: SYTSE DIJKSTRA

Een legendarische naam keert terug. Dit keer niet alleen als sportieve motorfiets, maar ook als topuitvoering van de Suzuki Swift Sport: de Swift Sport Katana. Exclusiviteit is gegarandeerd, want in totaal worden er slechts dertig exemplaren van geproduceerd, speciaal voor de Nederlandse markt.

Katana is de naam van een zwaard dat Japanse Samoerai-strijders gebruikten, een vlijmscherp wapen dat met de hand werd gesmeed. Tevens is het de naam van een legendarische Suzuki motorfiets die in 1981 werd geïntroduceerd: de Suzuki Katana. Dit jaar keert de Suzuki Katana terug in het gamma van Suzuki Motoren. Voor het eerst wordt de naam ook gebruikt bij Suzuki Auto's, voor het nieuwe topmodel van de Swift Sport: de Swift Sport Katana.

Topmodel
Scherp sturen en enorm veel rijplezier, daar draait het om bij de Suzuki Swift Sport Katana. Elke Katana krijgt een sportonderstel dat compleet naar wens in te stellen is. Standaard staat de auto enkele centimeters dichter bij het asfalt, waarmee het zwaartepunt verder wordt verlaagd. Om de wegligging nog verder te verscherpen, is ook een veerpootbrug gemonteerd.

De toegevoegde sportiviteit wordt duidelijk benadrukt door het uitlaatgeluid. Elke Swift Sport Katana krijgt standaard een speciale sportuitlaat. Het interieur met lederen bekleding en een dikker sportstuurwiel maakt het geheel af. De Swift Sport Katana beschikt verder, net als elke Swift Sport, onder meer over adaptieve cruise control, automatisch geregelde airconditioning, navigatie, Apple Carplay & Android Auto, superlichte 17 inch lichtmetalen wielen en sportstoelen. Optioneel zijn speciaal geselecteerde lichtgewicht 18 inch OZ lichtmetalen velgen met Michelin Pilot Sport 4 banden leverbaar.

Genummerd
Net als de sportieve motorfiets wordt ook de Suzuki Swift Sport Katana enkel geleverd in de kleuren zilvergrijs en zwart metallic. De auto is altijd voorzien van een contrasterende striping en grille. In totaal worden er dertig auto's geproduceerd, waarvan vijftien exemplaren in het Premium Silver Metallic en vijftien exemplaren in het Super Black Pearl. Elk exemplaar wordt genummerd en die nummering komt op meerdere plekken terug. Zo staat het nummer boven de achterste raamstijl en is het ook geborduurd in de bekleding van de voorstoelen.

Direct te bestellen
De Suzuki Swift Sport Katana is per direct en exclusief online te bestellen via Suzuki.nl voor 28.999 euro, inclusief afleveringskosten. Of Private Lease vanaf € 479,- per maand, een vast bedrag waarin álles behalve brandstof is inbegrepen. Dit is op basis van een leaseperiode van 48 maanden, met 10.000 kilometer per jaar. De eerste exemplaren worden in mei 2019 geleverd

Dutch Open keert terug als Van Mossel Kia Dutch Open

Foto: Onthulling Kia

Stichting TopSport Amersfoort en de nieuwe hoofdsponsor Van Mossel Kia zetten de Nederlandse tenniswereld weer op de kaart. Na meer dan tien jaar keert het Dutch Open, waar veel nationaal en internationaal talent op afkomt, terug in Amersfoort als ATP Challenger toernooi.

Mooie stap Nederlands tennis Tom Nijssen, voormalig tennisprof en erelid bij tennisclub ALTA, is aangewezen als toernooidirecteur van het Van Mossel Kia Dutch Open. "Dit is een fantastische stap voor het Nederlandse tennis, ik heb de ambitie om samen met alle betrokken partijen dit ATP Challenger toernooi voor lange termijn op de kaart te zetten. De oprechte betrokkenheid van de hoofdsponsor geeft veel vertrouwen voor de toekomst", aldus Nijssen. Bas Huijzer, commercieel/operationeel directeur van de hoofdsponsor Van Mossel Kia, is ook razend enthousiast en deelt de langetermijnvisie van Tom. Hij geeft aan: "Een van de kernwaarden van de Van Mossel Automotive Groep is om onderscheidend te zijn. Wij geloven dat wij door deze samenwerking onze klanten niet alleen onze passie voor auto's kunnen laten zien, maar hen ook kunnen meenemen in een wereld die minstens zoveel passie en drive kent."

Foto: Onthulling Kia

Over het toernooi
Het Dutch Open, waar de nummer één van de wereld Novak Djokovic in 2006 toernooiwinnaar was, vindt aankomende zomer van 15 t/m 21 juli plaats bij tennisclub ALTA. Ook nationale helden, zoals Raemon Sluiter en Martin Verkerk hebben in het verleden deelgenomen. Bij de herstart van dit graveltoernooi beloven weer vele mooie namen op de spelerslijst te komen staan. Het toernooi wordt georganiseerd door de Stichting TopSport Amersfoort in samenwerking met Gemeente Amersfoort, de KNLTB, tennisclub ALTA, Schoonderbeek bouw- en aannemingsbedrijf en Van Mossel Kia.

Gele hesjes

Bij de eerste berichtgeving vorig jaar over de gele hesjes dacht ik: “Wat is dat dan weer?” Hesjes waren tot dan voor mij zichtbaarheidshesjes voor veiligheid in verschillende kleuren. Ook moest ik denken aan de bondscoach die hesjes uitdeelde bij de training waarbij je vaak de opstelling kon afleiden voor de wedstrijd of hesjes die voetbalspelers moeten aantrekken bij het warmlopen aan de zijlijn om herkenbaar te zijn als wisselspeler. Vaak zijn deze hesjes in diverse kleuren zoals rood, groen, blauw of paars.
Maar de gele hesjes die ineens opdoken hadden een andere betekenis. In Frankrijk leidde deze groep mensen met een geel hesje de demonstraties uit onvrede over de verhoging van de brandstofaccijns en de stijgende kosten voor levensonderhoud. Nog niets mis mee, immers iedereen mag zijn eigen mening hebben en uiten, mits we ons maar houden aan respect en de wetgeving omtrent demonstratie-recht.
Maar waar ik ontzettend veel moeite mee heb zijn die gasten die menen winkels te moeten plunderen, andermans spullen vernielen, auto´s in brand steken enz. Aanpakken dit tuig.
Maar is het dan verkeerd om een signaal af te geven over onvrede, nee toch. De politiek mag toch ook wel eens luisteren naar de mensen, de mensen die door middel van volksstemmingen hen hebben gekozen en daar nu onvrede over hebben omdat de mooie praat van de verkiezingen niet uitkomen. De mensen voelen zich soms voorgelogen en bedrogen en ik begrijp dit ook wel. Kijk nu weer eens naar de burgemeester van Amsterdam die geheel op eigen houtje met haar eigen willekeur de binnenstad autovrij wil gaan maken. Je zult er maar wonen en slecht ter been zijn. Nu ben ik toch al geen fan van GroenLinks, maar ik snap er ook niets meer van wat ze allemaal willen gaan doen. Parkeertarieven fors omhoog, Zwarte Piet is niet meer welkom in Amsterdam en een voorstel voor een nationale feestdag om de slavernij te herdenken. Volgens deze partij is het tijdperk van de auto voorbij. Ben benieuwd hoe al die kamerleden op hun werk komen en op vakantie gaan. Toch niet met de bus, auto of vliegtuig, maar laat ze gaan lopen en fietsen met hun groene hesjes aan.
In onze autowereld zullen wij met respect de klanten voorzien van hesjes om goed zichtbaar te zijn bij o.a. autopech of autoschade. En hopelijk mag iedereen ongeacht waar hij of zij woont met de auto naar huis kunnen rijden ongeacht de brandstof, want wat doen we anders met de oldtimers. Ik weet dat we moeten zorgen voor een schoon en beter milieu maar je kunt ook doorslaan.

René Temmink.

Het voorjaar in met een Volvo van de Nieuwenhuijse Groep

Met de vele nieuwe Volvo modellen van dit moment, komen er natuurlijk ook de nodige frisse Volvo occasions binnen bij de Volvo Nieuwenhuijse Groep met vestigingen in onder andere Apeldoorn en Deventer. Voor u een unieke kans om daar uw voordeel mee te doen tijdens jaarlijkse Nieuwenhuijse Occasion Show op 17,18 en 19 mei in Apeldoorn.

Tijdens deze drie dagen krijgt u bovenop de toch al messcherpe prijzen van de Nieuwenhuijse occasions nog eens € 1.000 éxtra korting! Om het voor u nóg overzichtelijker te maken heeft Volvo Nieuwenhuijse alle deelnemende occasions uit de 7 vestigingen overzichtelijk bij elkaar op één locatie opgesteld. Het gemak dient de Volvo rijder. Tel daarbij de logische kwaliteit van een Volvo op, de bekende garanties die Nieuwenhuiise daar bovenop geeft, dan wordt dit voorjaar met een ‘nieuwe’ Volvo van Nieuwenhuijse wel heel aantrekkelijk. We heten u daarom van harte welkom tijdens de Nieuwenhuijse Occasion Show van 17 t/m 19 mei in Apeldoorn!
Locatie Volvo Nieuwenhuijse Apeldoorn, Paramariboweg 68 in Apeldoorn.

DEVENTER - We hebben nieuws voor u, want bij Autobedrijf Wesselink ligt het voordeel gewoon op u te wachten. U hoeft er niet veel voor te doen, Honda Wesselink wijst u graag de weg naar extra korting op voordeelmodellen of gratis extra's. Het wordt toch eigenlijk ook wel tijd voor een nieuwe Civic, Jazz of HR-V.

Honda Civic
De Honda Civic biedt zich als eerste aan met een aantrekkelijke actie op de voorraadmodellen. Zo krijgt u € 1.500,- voorraadvoordeel, maar ook is er een gelimiteerde oplage van de Civic Black Editions voordelig verkrijgbaar. De Civic Black Editions zijn op basis van een Elegance, maar met de nodige extra opties. Zo heeft een Black Edition sportieve zwart lederen bekleding met rood stiksel, zwarte sideskirts, zwarte voorspoiler, zwarte spiegelkappen en zwarte 17 inch lichtmetalen velgen. De Civic Black Edition is verkrijgbaar tegen een meerprijs van € 1.000,- ten opzichte van de normale Elegance prijs. U betaalt voor de Black Edition € 30.075 inclusief het huidige voorraadvoordeel.

Ruime Jazz
De Honda Jazz laat zich ook niet kennen en heeft een Honda Connect navigatie en metallic lak gratis in de aanbieding. De Jazz is een modern en aerodynamisch vormgegeven auto en is voorzien van moderne technieken die zorgen voor een goede wegligging, wendbaarheid, veiligheid en comfort. De veiligheidstechnieken zorgen er niet alleen voor dat bij een aanrijding u en uw passagiers beschermd worden, maar ook dat een aanrijding voorkomen kan worden. En naast het feit dat de Jazz een mooi compacte auto is, beschikt de Jazz dankzij Honda's unieke Magic Seats ook nog eens over verrassend veel binnenruimte. Met het Honda Connect navigatie systeem, inclusief 5 jaar gratis updates en de metallic lak cadeau, is de Jazz nu wel heel aantrekkelijk.

Voorraadvoordeel HR-V
De Honda HR-V is een kleine SUV, maar eigenlijk niet zo goed in een hokje te stoppen. En dat vinden we bij Honda maar wat leuk, want we bieden u graag unieke auto's aan in onze showroom. Het model is qua uiterlijk tegelijkertijd stoer, elegant en sportief. De bijzondere uitstraling van de HR-V geeft dit model een aerodynamische vorm en mede daardoor heeft de HR-V een laag brandstofverbruik. Het interieur van de Honda HR-V, in welke uitvoering dan ook, laat verder niets te wensen over. Veel zaken zijn elektrisch te bedienen zoals bijvoorbeeld de ramen en spiegels. Verder zijn climate control en verwarmbare voorstoelen standaard in alle uitvoeringen verwerkt. Ook de systemen die voor extra veiligheid zorgen, verkeersbordherkenning, intelligente snelheidsbegrenzing en dergelijke ontbreken niet. Voor de HR-V loopt het voordeel op een HR-V Executive, het meest luxe topmodel, op tot liefst € 2.546,-!

Laat het voordeel niet liggen en kom snel naar Honda Wesselink in Deventer.
We heten u daarom van harte welkom in onze showroom aan de Solingenstraat 7 in Deventer. We nemen alle tijd voor u en informeren u graag over uw voordeel en natuurlijk onze prachtige Honda's!

Column

Connected Saab

Het is tegenwoordig heel normaal dat een moderne auto verbonden is met het Internet. Tot mijn grote verrassing maakte de ANWB zelfs reclame met een meer dan 15 jaar oude Saab 9-3 cabrio voor ‘ANWB Connected’, notabene mijn auto. En omdat die Saab cabrio van 2003 is, verwacht je niet dat je zo’n auto nog kunt connecten met het Internet. Niets is minder waar, ook die oude vertrouwde youngtimer kan met een stekker contact maken met een thuisbasis van de ANWB en de nieuwe service ‘ANWB Connected’. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik er wel eens kennis mee maken. De ANWB die mijn oude Saab in de gaten houdt, storingen monitort, mij attendeert op onderhoud, de status van mijn accu in de gaten houdt en me kan adviseren om zo milieuvriendelijk mogelijk te rijden. Dat was toch geweldig!

Omdat ik soms mijn ANWB parkeer-app vergat, vond ik het bij het eerste gebruik wel heel erg makkelijk dat de app de parkeertransactie automatisch uit kon loggen als ik wegreed van die parkeerplaats. De service leek ideaal. Tot het wat kouder werd. Ik controleerde regelmatig de ANWB Connected app op mijn mobiele telefoon. De status van de accu was telkens oke. Tot ik op een koude morgen de Saab startte en de accu het opgaf. Naar de lokale garage en inderdaad, de accu was overleden. ANWB Connected deed niet wat het beloofd had. Zelfs niet met de auto waar ze vrolijk reclame mee maakten om de nieuwe service te promoten. Ik heb toch maar direct mijn abonnement bij de ANWB opgezegd. Hoe modern ook, dat was een station te ver voor mijn oude Saab en die nieuwe technologie van de ANWB. Nu maar hopen dat het wel werkt bij moderne auto’s. Ik zie het voorlopig maar even aan. De kans dat ik als oldtimerliefhebber prive in een moderne auto ga rijden is namelijk erg klein.

Elektrisch Pick-Uppen met de Kangoo EZ

Nederland innovatieland, dat blijkt wel weer uit de praktische aanpassing die carrosseriebouwer Veth Automotive uit Arnhem heeft gedaan op basis van de elektrische Renault Kangoo EZ.

De volledig elektrische Renault Kangoo Z.E. is daardoor exclusief in Nederland beschikbaar als pick-up met een grote open laadbak. Deze versie is bij uitstek geschikt voor hoveniers, gemeenten, reinigingsdiensten en andere bedrijven die waarde hechten aan duurzame mobiliteit in stedelijk gebied. We verwachten dan ook dat grote steden als Rotterdam en Amsterdam - die vooraan lopen om brandstof aangedreven voertuigen te weren - er voor in de rij zullen staan.
De pick-up is gebaseerd op de Renault Kangoo Z.E. Maxi en kent vier varianten. De basisversie heeft geen opbouw, vaste zijwanden en een achterklep. Er is ook een opbouwvariant met een platte laadbak en open te klappen aluminium zijwanden. Bij de derde variant kan dezelfde laadbak ook kippen. De vierde variant heeft een kiepbare veegvuilopbouw van lichtgewicht kunststof.
De Renault Kangoo Z.E. wordt aangedreven door een elektromotor van 44 kW (60 pk) die gevoed wordt door een 33 kWh batterij. Dankzij de 7 kW/32A AC-lader is de batterij via een 7,4 kW oplaadpunt in circa zes uur op te laden. Maar ook een lunchpauze van een half uur kan een aanvullend rijbereik van maar liefst 35 kilometer opleveren.
De prijzen van de Renault Kangoo Z.E. pick-up beginnen bij € 33.584,- exclusief BTW en op basis van batterijkoop. Allerlei handige zaken zoals palenrekken, gereedschapskisten, optische signalering en laadbakcoating zijn optioneel beschikbaar. Tevens zijn voor de Kangoo Z.E. in Nederland aantrekkelijke subsidieregelingen van toepassing, zoals de MIA, VAMIL en eventuele lokale subsidies voor de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen.
Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact op met een van Renault PRO+ centers of bekijk het bedrijfswagen aanbod van Renault op:
renault.nl/modellen/
bedrijfswagens.

7 / 16

Verbonden en informatief
Elke Range Rover Evoque is standaard uitgerust met het Touch Pro systeem, wat informatie en entertainment bij elkaar brengt. De optionele dubbele 10 inch touchscreens geven nog meer flexibiliteit en bedieningsgemak, zo kunt u bijvoorbeeld navigatie en entertainment tegelijk gebruiken op diverse schermen. De bestuurder krijgt via het optionele Interactive Driver Display ook makkelijk inzicht en toegang tot deze features. Zo hoeft u nooit de handen van het stuur te halen.

Innovatie en veiligheid
De New Range Rover Evoque beschikt zoals u mag verwachten over de nodige veiligheidsinnovaties. Het platform beschikt over dynamische stabiliteitscontrole, een remassistent voor lage en hoge snelheden en Electronic Brakeforce Distribution dat de remkracht zo goed mogelijk verdeelt voor een snelle, veilige stop. Daarnaast is er een uitgebreid airbagsysteem. Dit zijn de features die u mag verwachten op veel auto's, maar de Evoque gaat nog aanzienlijk verder. Zo kunt u optioneel kiezen voor het ClearSight-spiegelsysteem, waarbij een digitaal scherm in de spiegel een onbelemmerd zicht naar achteren geeft. En voor de terreinrijders: het optionele ClearSight Ground View, waarbij een camera onder de auto u als het ware 'door de motorkap heen laat kijken'; zo ziet u precies alle obstakels.

Terrein-capaciteiten
De New Range Rover Evoque kan ook zeker goed overweg met het terrein. Zo beschikt de auto over een best-in-class afloophoek van 30,6 graden. Een ondergelopen weg of waadpunt is ook geen probleem; met een doorwaaddiepte van maximaal 600 millimeter is de Evoque zeer capabel. Neemt u graag iets meer mee op avontuur? U mag tot 2.000 kilo trekken.

Rijgedrag
Dankzij het capabele platform en de nodige innovaties biedt de New Range Rover Evoque een aangenaam rijgedrag. Het rijgenot is immers een belangrijk onderdeel van uw reis. Met het optionele Adaptive Dynamics worden de wielpositie en carrosseriepositie nauwkeurig in de gaten gehouden om zo de wielophanging zo goed mogelijk af te stemmen op de balans tussen comfort, wendbaarheid en raffinement.

Motoropties
Kopers kunnen afhankelijk van het model kunnen kiezen voor één van zeven motoropties. Geen zullen ze teleurstellen: er zijn 2 liter benzineversies met 200, 250 en 300 PK in AWD en met automaat. Of kies voor een 2 liter diesel, met naar wens 150, 180 of 240 pk, eveneens met automaat. Dat deze lekker vooruit komen hoeven we vast niet uit te leggen; prestaties die passen bij de uitdagingen die u graag aan zult gaan op de weg. Een handgeschakelde voorwielaangedreven 2 liter diesel met 150 pk staat ook op de motorisatielijst.

Prijzen en opties
Omdat u als koper graag uw auto geheel naar wens samen wil stellen biedt de New Range Rover Evoque een uitgebreide lijst aan met modellen, specificatie-packs en losse opties. De Evoque begint bij 56.700 euro voor de standaardeditie. U kunt ook kiezen voor de R-Dynamic uitvoering, waarbij diverse stylingopties aan het exterieur toegevoegd worden. Deze begint bij 59.150 euro. De gelukkige kopers van de First Editions profiteren van een rijk geoptioneerde auto met alle genoemde innovaties en comfort-opties. Deze staat dan klaar vanaf 86.800 euro. Om de introductie in Nederland te vieren is er ook de Hello Edition, op basis van de Evoque S-editie. Deze biedt onder meer LED-mistlampen voor, het Meridian audiosysteem, leder bekleed stuurwiel, Ebony Morzine hemelbekleding en meer. Deze zijn zowel als benzine als diesel verkrijgbaar, vanaf 61.990 euro. U pakt hiermee een klantenvoordeel tot 12.795 euro.

De Range Rover Evoque Hello Edition belicht

Land Rover introduceert de Range Rover Evoque in Nederland met de Hello Edition. Deze uitvoering is gebaseerd op de Evoque S, maar dan uitgerust met vele extra's.

De Evoque Hello Edition is leverbaar met een 2.0 liter viercilinder turbodiesel met 150 pk of een 2.0 liter viercilinder turbo benzine met een vermogen van 200 pk. Beiden zijn uitgevoerd met een automatische transmissie.

Extra uitrusting
Ten opzichte van de Evoque S heeft de Hello Edition een extra luxe uitgevoerd interieur met een met leder bekleed stuurwiel met stuurwielrand met inleg in Atlas, een 10-voudig verstelbare en verwarmbare voorstoelen, Ebony Morzine hemelbekleding en vloermatten. Ook het audiosysteem streelt uw oren. De Evoque S is daarvoor uitgerust met een Meridian audiosysteem met 380 W, 10 luidsprekers, een subwoofer en AM/FM-radio.
Niet alleen in de auto vindt u de extra luxe. Zo heeft u bij de Hello Edition ook LED-mistlampen vóór en elektrische achterklepbediening. Ook de AdBlue-tank heeft een grotere inhoud, namelijk 17 liter in plaats van 12 liter. Verder kunt u met een volle tank meer kilometeres maken, want de tank heeft geen inhoud van 54 liter maar 65 liter. En mocht u een lekke band hebben, dan vindt u een ruimtebesparend reservewiel met gereedschapsset in deze uitvoering.

Voordeel
De New Range Rover Evoque Hello Edition met alle extra's is leverbaar vanaf 61.990 euro. Dit geldt zowel voor de uitvoering met de benzinemotor als die met de dieselmotor. De Hello Edition biedt daarmee een klantvoordeel tot 12.795 euro. De New Range Rover Evoque Hello Edition is dus veel auto met veel voordeel.

Pluspunten:

+ Hoogwaardige afwerking op ieder vlak.

+ Comfort voorop voor iedere inzittende.

+ Veel innovatieve features.

+ Geheel naar wens samen te stellen.

+ Dynamisch en veilig weggedrag.

+ Capabel buiten de gebaande paden.

Een beetje ZZP'er gun je een Irmscher GT

Voor de snelle jongens en meisjes onder de ZZP’ers heeft Opel in dit voorjaar een even zo snelle verrassing. De toch al vlotte Opel Vivaro Irmscher wordt nu namelijk ook geleverd als heuse ‘GT’. En de kenners weten wat dat betekent, een Vivaro waarmee je snel bij de klant bent, maar ook snel weer thuis. Welke ZZP’er wil dat nou niet? En zoals een echte Irmscher betaamt, ziet de Vivaro er zeer sportief - zo niet indrukwekkend - uit en kent een uiterst rijke uitrusting naast de krachtige en zuinige turbodieselmotor. Daar is Opel niet kinderachtig in.

Rijke standaarduitrusting
Deze veelzijdige bedrijfsauto heeft standaard onder meer een met leer afgewerkt stuurwiel met stuurwielbediening, Electronic Climate Control, geïntegreerde zonwering in de zijpanelen, een 12 Volt-aansluiting in de laadruimte, cruise control, LED-dagrijverlichting met opvallende ‘Wing’-signatuur, mistlampen vóór, keyless entry en een 6-voudig verstelbare bestuurdersstoel met arm- en lendensteun en verwarmingsfunctie. Ook is de Opel Vivaro Irmscher GT uitgerust met het uitgebreide Navi 80 Intellink infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen, geïntegreerde navigatiekaarten van Europa, DAB+-ontvangst, Bluetooth-connectiviteit en een USB en AUX-in aansluiting. De Vivaro Irmscher GT doet in dat opzicht niets onder voor de (zakelijke) Opel Insignia rijder.

De essential specs:
Extra sportieve uitvoering van Opel Vivaro met vele extra’s en luxe afwerking
Uitgerust met krachtige en zuinige 1.6 CDTI BiTurbo dieselmotor met 145 pk
Leverbaar als L2H1 Dubbele Cabine
De Opel Vivaro Irmscher GT heeft een vanafprijs van € 33.499,- exclusief BTW/BPM

De youngtimer regeling: de moeite waard?

Foto: Shutterstock.com

DEVENTER - Voor auto's van 15 jaar en ouder gelden speciale, voordelige bijtellingsregels. Een oudere, tweedehands auto voor zakelijk gebruik biedt bijzondere voordelen die voor ondernemers zéér interessant kunnen zijn! Want 35% bijtellen over de dagwaarde van een 15 jaar oude auto wordt ineens heel interessant in vergelijking met 20 of 25% bijtellen over de cataloguswaarde van een jonge of nieuwe auto. Bovendien is het al lang niet meer zo dat auto's van 15 jaar versleten of 'op' zijn.

Met een beetje gezond verstand van uzelf of een autotechnisch adviseur vindt men een goede auto met weinig kilometers voor vele jaren rijplezier en die lage bijtelling. Mooie bijkomstigheid is dat door de lagere aanschafprijs auto's in beeld komen waar men anders niet aan had gedacht. Tevens valt één van de andere vaste kosten, namelijk die van de verzekeringspremie, vaak voordeliger uit.

In de werkplaats van Bella Macchina bedienen we vaker zakelijke klanten met een fraaie Alfa 166 3.2 V6 of Alfa 156 GTA. Auto's voor liefhebbers afkomstig van Import met lage kilometerstanden en voorzien van veel extra's. Natuurlijk is het nog voordeliger om een auto in een simpele uitvoering als youngtimer te rijden. Een Alfa 156 1.8 bijvoorbeeld heeft een dagwaarde van 2.000 euro. Die rijdt je zakelijk voor een lachwekkende bijtelling van nog geen 60 euro! Wel zijn deze 'gewone' auto's wat moeilijker te vinden met een lage kilometer stand, maar het is te doen. Voor de nabije toekomst bevelen we onder andere de Maserati Quattroporte model 2004 aan. Een echte luxe 'executive' Italiaan met een door Ferrari gebouwde 4,2 V8 van 400 PK die je met 100.000 km op de teller kunt vinden voor 17.500,- euro. De dagwaarde zal op ongeveer 10.000,- euro uitkomen en dat betekent vanaf 2019 een bijtelling van nog geen 300 euro per maand.

Al met al voor veel, vaak kleinere ondernemers een regeling om eens aandacht aan te besteden. Je kunt er op je maandelijkse autokosten behoorlijk mee besparen of een luxe, snelle auto uit het hoge segment rijden voor een meer betaalbare prijs. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden en heeft u een voorliefde voor Italiaanse automobielen dan kunt u natuurlijk bellen of mailen met Bella Macchina. Kijk ook op: www.bellamacchina.nl of bel: 0570-633 153

Voordelig dealeronderhoud voor oudere auto's

DEVENTER - Bij Auto Palace Deventer kunnen klanten terecht voor een voordelige onderhoudsbeurt. Deze actie is speciaal voor auto's van vijf jaar en ouder. "Goed onderhoud van auto's is van levensbelang", vertelt Nathan Kamphuis, bedrijfsleider in Deventer. "En juist daarin zijn wij gespecialiseerd."

Auto Palace wil klanten met deze voordelige actie laten profiteren van dealeronderhoud. "Naast het verversen van de motorolie en het vervangen van het oliefilter kijken wij de auto volledig na. Denk aan controle van de accu, dynamo en de V-snaren, maar ook de banden, wielophanging, koppeling en schokbrekers komen aan bod. Daarnaast controleren wij het remvloeistofsysteem, koelsysteem en de ruitensproeierinstallatie en vullen deze bij."

Als er extra werkzaamheden nodig zijn om de komende periode veilig te kunnen blijven rijden, dan wordt er altijd eerst contact opgenomen met de klant. "Samen met de klant bekijken we dan welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. En daarbij kijken we verder dan noodzakelijk, want ook de leeftijd van de auto en het gebruik van de auto nemen wij mee in ons advies."

Auto rijden en een auto onderhouden kost geld, maar daar krijg je dan ook veel gemak voor terug. En bij Auto Palace houden ze rekening met ieders portemonnee en de auto, want hier kun je als klant kiezen bij de extra werkzaamheden uit economy onderdelen of originele onderdelen. "Uiteraard voldoen onze economy onderdelen aan de kwaliteitseisen van dit moment, maar deze zijn wel aangepast aan de gebruikseisen van een auto van vijf jaar of ouder. Door deze keuze te bieden kan iedereen weer veilig de weg op."

Airco service
Auto Palace biedt meer dan noodzakelijk onderhoud. Steeds meer auto's zijn uitgerust met airco, die een grote meerwaarde geeft aan auto's. Maar airco's hebben ook onderhoud nodig, alleen al om de lucht in de auto gezond te houden. "Wij werken met het aircoreinigingssysteem Airco Well. Uit testen is gebleken dat dit systeem de beste oplossing is voor gezonde lucht in de auto."
Naast een gratis aircocheck biedt Auto Palace twee aircoservices aan. Terwijl de één een intensieve fysieke reiniging biedt van de pollenfilterbehuizingen en de omgeving, biedt de tweede optie ook een grondige reiniging van de verdamper aan. Voor meer informatie, zie de website www.autopalace.nl

100 jaren Citroën Advertenties

Ter ere van het 100 jarig jubileum van Citroën is vanaf nu het boek van de bekende advertising expert Jacques Séguéla beschikbaar, waarin 100 jaar advertenties van het merk met woord en vooral beeld wordt toegelicht!

Met haar iconische ontwerpen, technische innovaties maar zeker ook haar vaak karakteristieke berijders, is Citroën in de afgelopen 100 jaren uitgegroeid tot een uniek industrieel avontuur met ook een Nederlands tintje. De van oorsprong van een Amsterdamse familie afstammende André Citroën heeft van meet af aan geschiedenis geschreven met zijn avant-garde advertenties voor het roemruchte Franse automerk. Ook vandaag de dag wordt het succes van een merk grotendeels bepaald door de wijze waarop het merk wordt gepresenteerd in commerciële uitingen van een automerk. Tegenwoordig vinden die uitingen niet meer alleen plaats in traditionele advertenties, maar bijvoorbeeld ook op websites, social media, televisie, buitenreclames en natuurlijk streaming videokanalen zoals Youtube. De marketingbudgetten van automerken zijn nog nooit zo hoog geweest.
Het boek 100 jaar Citroën advertenties neemt u mee in de wijze waarop Citroën gewerkt heeft aan het beeld dat het merk neer heeft willen zetten in de autowereld. Van het bedenken van het Citroën logo tot opvallende media stunts en grote evenementen in de beginjaren van het merk, om Citroën te promoten. Het boek getuigt van de visie en de spitsvondigheid van briljante oprichter André Citroën, die zijn tijd 100 jaar geleden echt ver vooruit was. Een visionair waarvan de erfenis onlosmakelijk verbonden is met de Franse cultuur en de trots van een natie. En ontelbare iconische automodellen heeft opgeleverd. Citroën is nog steeds een bijzonder en onderscheidend automerk.
‘100 jaren Citroën Advertenties’ is zeker niet alleen boeiend voor fans, elke autoliefhebber zal genieten van dit document in een aantrekkelijk leesbare vorm met prachtige afbeeldingen en mooie verhalen.
Het boek ‘100 jaren Citroën Advertenties’, geschreven door advertising legende Jacques Séguéla, is verkrijgbaar in een collector’s edition op de website van de Citroën lifestyle e-shop: www.lifestyle.citroen.com.

Bijzonder vervangend vervoer

DEVENTER - Bij Autobedrijf Boveree is de reparatie en onderhoud van uw auto vanzelfsprekend in vertrouwde handen. Het maakt niet uit of uw voertuig een verbrandings- of een elektromotor heeft. Op alle vlakken is de kennis en vaardigheid in huis en er staat vervangend vervoer op u te wachten. Niet voor niets bestaat het bedrijf al ruim 80 jaar.

Boveree zorgt er verder voor duidelijkheid. Vooraf wordt gekeken wat er aan het voertuig moet gebeuren en wordt een prijsindicatie afgegeven. Het kan zijn dat tijdens reparatie toch blijkt dat er meer aan de hand is, maar daar wordt u dan direct over geïnformeerd en niet pas bij het ophalen van uw auto.

Vervangend vervoer
Een autobedrijf dat vervangend vervoer biedt, is natuurlijk geen unicum, maar bij Autobedrijf Boveree heeft u de keuze uit verschillende leen-vervoersmiddelen. Wat dacht u van een fiets, elektrische scooter of toch liever een elektrische auto? Wanneer u zelf bewust heeft gekozen voor elektrisch rijden vanwege het milieu, dan is het natuurlijk fijn dat u tijdens reparatie dat kunt blijven doen. Voor anderen is het een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met elektrisch vervoer.

Afspraak
Maak een afspraak bij Autobedrijf Boveree aan de Hanzeweg 36 wanneer uw auto toe is aan onderhoud of reparatie. Dat kan online via www.boveree.nl of telefonisch via 0570-631511.

Blijf koel met de Opel Airco-Check

OLST - Autobedrijf Boskamp helpt u graag om deze zomer het hoofd koel te houden. De eerste echt warme dagen van het jaar zijn inmiddels al weer achter ons, waarbij het met een werkende airconditioning een stuk aangenamer toeven is in de auto.

Als Opel erkend-reparateur bieden zij het vertrouwde onderhoud en reparaties die u mag verwachten van dit merk. Op tijd de auto laten controleren en onderhouden door een specialist is erg belangrijk voor de betrouwbaarheid én comfort van uw auto. In de moderne werkplaats kunnen zij naast het regulier onderhoud en de APK ook bijvoorbeeld de Opel Safety Check uitvoeren; zo gaat u met een veilig gevoel de weg op; zeker wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat en zeker wil zijn dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Airco-Check
Het goed onderhouden van de airconditioning is belangrijk om deze werkend te houden wanneer hij nodig is. Ook wanneer u de airconditioning niet vaak gebruikt, is onderhoud wel verstandig. Autobedrijf Boskamp voert de airco-check uit al vanaf 29,95 euro. Hierbij kijken zij onder meer naar de filters waar schadelijke bacteriën zich op kunnen hopen. Daarnaast verliest een airco gemiddeld 10 procent koelmiddel per jaar, wat naast de koeling ook zorgt voor smering van de airco. Controle voorkomt dan ook schade.

Plan een afspraak
Kortom, periodiek onderhoud aan de airco zorgt voor een aangenaam rijplezier zonder dure verrassingen. Maak een werkplaatsafspraak bij Autobedrijf Boskamp om dit te regelen. Zij zijn gevestigd aan de Koekoeksweg 19-21 in Olst. Bel met: 0570-561 290 of kijk op: www.autobedrijf-boskamp.nl

AD Autobedrijf thuis in alle autobanden

In Nederland opereren bijna 150 autobedrijven onder de vlag van AD Autobedrijf. Het zijn full-service autobedrijven waar auto's worden gerepareerd, onderhouden en verkocht door absolute vakmensen.

De winter liet de afgelopen tijd nog even van zich merken met sneeuw en ijs, waardoor een goed stel winterbanden van onschatbare waarde was voor de veiligheid op de weg. Maar voor je het weet staat ook de lente weer voor de deur; we kijken dan ook weer vooruit naar de zomerbandenwissel. Naast het monteren van de zomerbanden kunt u bij AD Autobedrijf rekenen op extra service. Zo wordt voor u gratis de bandenspanning gecontroleerd en worden de banden, indien nodig, weer op de juiste spanning gebracht. Verder doet AD Autobedrijf een gratis meting van de profieldiepte van de zomerbanden. Daarnaast zorgt AD Autobedrijf ervoor dat de banden in de juiste rijrichting staan. Ook ontvangt u van AD Autobedrijf een gratis check-up van de auto na de winterperiode.

AD Autobedrijf levert autobanden van allerlei bekende merken. Om er maar eens een paar te noemen: Michelin, BF Goodrich, Kleber, Vredestein, Continental, Cooper, Dunlop, Firestone, Goodyear, Milestone, Pirelli, Toyo en Uniroyal. Stuk voor stuk autobanden van topkwaliteit. Ook voor extra goedkope, maar kwalitatief goede autobanden zijn autobezitters bij AD Autobedrijf aan het juiste adres. Naast zomer- en winterbanden is AD Autobedrijf ook thuis in all-season banden, all-weather banden, SUV-banden en 4x4-banden. Kortom, AD Autobedrijf levert elk type autobanden tegen de beste prijs!

Aanschaf, verhuur en onderhoud van uw camper bij Grouwstra Auto's

DEVENTER - De werkplaats van Grouwstra auto's is van alle automerken thuis. Maar niet alleen auto's kunnen vakkundig onder handen worden genomen door de monteurs van het universele BOVAG autobedrijf, ook campereigenaren zijn van harte welkom om hun kampeervoertuig voor een grondige check langs te brengen aan de Maagdenburgstraat 1 of Revalstraat 12 in Deventer.

Om onbezorgd op vakantie te kunnen gaan, is het belangrijk om de camper aan een vakkundige inspectie te onderwerpen. Te weinig onderhoud aan de camper kan namelijk leiden tot hoge reparatiekosten, een kortere levensduur van het kampeervoertuig of een verminderde veiligheid op de weg. Het kan dan ook zeker geen kwaad om de camper regelmatig bij Grouwstra langs te brengen voor een grondige onderhoudsbeurt. De extra grote brug in de werkplaats van Grouwstra is volledig toegerust op de hoogte, het formaat en het gewicht van campers. Daarnaast beschikt Grouwstra over alle apparatuur en vakkennis voor het onderhouden en keuren van campers. Tijdens een onderhoudsbeurt checkt Grouwstra onder andere de remmen, airconditioning, koelsystemen en banden van de camper. Ook worden verschillende onderdelen nagelopen binnen het woongedeelte van de camper, zoals de werking van de waterinstallatie, kachel en verlichting.

Camper uitproberen?
Grouwstra Auto's verzorgt niet alleen het onderhoud van uw camper, maar heeft ook campers te koop. Voor 47.940 euro incl. btw bent u al de eigenaar van een Weinsberg CaraLoft 550MG van mei 2017 en leasen van de camper is al mogelijk vanaf 863 euro per maand. Alleen een weekje op vakantie met een camper? Ook daarvoor bent u bij Grouwstra aan het juiste adres.

Camry Comeback

Eigenlijk hebben we het nooit begrepen waarom modellen als de Toyota Camry en natuurlijk de Corolla er op een gegeven moment niet meer waren. Die verbazing moet Toyota toch ook vernomen hebben, de Toyota Camry komt na 15 jaren weer terug, een ware comeback!

En hoe, want met de komst van de nieuwe Toyota Camry Hybrid neemt Toyota geen halve maatregelen. ‘s Werelds best verkochte middelgrote sedan is volledig nieuw ontwikkeld en past wat model betreft helemaal in het hedendaagse moderne modellenprogramma van Toyota. De prestaties van deze Hybrid zijn indrukwekkend met een standaard zelfopladende High Power Hybrid motor met 160kW/218pk en een CO2 uitstoot van slechts 98 g/km. De meest krachtige standaard aandrijflijn in dit segment. Met de komst van de Camry Hybrid breidt Toyota het aanbod aan Hybrid elektrische modellen uit naar 10 modelvarianten. Daarmee mag Toyota zich de absolute koploper in het Hybrid segment noemen.
Het knappe aan het ontwerp en de uitstraling van de nieuwe Camry is dat hij de indruk wekt tot een duurder segment te behoren, terwijl de Camry een scherpe vanafprijs kent van 39.995 euro en een maandelijkse netto bijtelling vanaf 294 euro. Toyota maakt het daarmee zeer aantrekkelijk voor de zakelijke rijder. De ruime sedan kenmerkt zich niet alleen door een scherpe prijsstelling, maar ook een zeer rijke uitrusting en natuurlijk actieve veiligheid ‘Toyota Safety Sense’, dat tot de standaarduitrusting van de Camry behoort.
De volledig nieuwe Toyota Camry is de achtste generatie die op de markt verschijnt. Sinds zijn introductie in 1982 zijn er wereldwijd al meer dan 19 miljoen exemplaren verkocht en heeft de auto talrijke prijzen en onderscheidingen gewonnen. Met circa 700.000 verkochte auto’s per jaar is de Camry ’s werelds bestverkochte sedan in het D/E-segment. En dat is niet voor niets!
De nieuwe Toyota Camry is vanaf 23 mei beschikbaar bij de Toyota dealer.

Toyota Hilux Challenger voor Dakar-coureur Bernhard ten Brinke

Als je als Dakar-coureur gewend bent aan de betrouwbare techniek van een Toyota Hilux, dan is de keuze voor een Toyota Hilux Challenger voor thuis op de oprit natuurlijk niet vreemd. Ondernemer en coureur Bernard ten Brinke doet voor Toyota GAZOO Racing mee aan onder meer de Dakar Rally. Met de Hilux behaalde ten Brinke vorig jaar een historische zege door als eerste Nederlander ooit een etappe te winnen in de categorie Auto. Ook tijdens de komende Dakar Rally in Saoedi-Arabië verschijnt Ten Brinke in een Toyota Hilux aan de start, samen met navigator Tom Colsoul.

We verbazen ons er niet over dat Bernard ten Brinke zo laaiend enthousiast is over zijn Hilux Challenger. Een auto waarin hij niet alleen graag gezien wil worden, ruim en praktisch is, maar ook veel luxe biedt. De Toyota Hilux van Bernhard is uitgerust met onder meer zwarte spatbordverbreders, 18-inch lichtmetalen wielen, LED-koplampen en een zwarte roll-overbar. Van binnen is de Hilux Challenger voorzien van extra comfort in de vorm van automatische airconditioning, stoelverwarming en cruise control. En ook een Toyota Go navigatiesysteem is standaard. Je zou bijna vergeten dat het om een stoere pick-up gaat.

Toyota levert zijn pick-up vanaf 18.895 euro, exclusief btw en bpm; de Challenger-uitvoering is leverbaar vanaf 29.490 euro.

Nieuwe Renault Twingo houdt karakter

De meest speelse auto van Renault, de Twingo, is dit voorjaar compleet vernieuwd. Met nieuwe looks en technologie is de Twingo geavanceerder dan ooit! Ach en wie houdt niet van hem, de kleine sympathieke Renault, die 25 jaar na zijn introductie nog steeds een chique en moderne uitstraling heeft weten te behouden. De nieuwe uitvoering kenmerkt zich onder andere door vernieuwde bumpers, nieuwe koplampen met led-dagrijverlichting en led-achterlichten. In het interieur is de waarneembare kwaliteit naar een hoger niveau getild en is onder meer de middenconsole vernieuwd. Je voelt je meteen thuis als je instapt. Dat kunnen de ingenieurs van Renault als geen ander.

Renault levert de Twingo in de uitvoeringen Life, Collection en Intens. C-vormige led-dagrijverlichting met geïntegreerde richtingaanwijzers, een lichtsensor, verwijderbare hoedenplank en gesloten dashboardkastje zijn aan de uitrusting van de basisuitvoering Life toegevoegd. De Collection is standaard voorzien van onder meer airco, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en het audiosysteem R&GO. De meest luxe uitvoering Intens heeft onder meer climate control, cruise control, lichtmetalen wielen en parkeersensoren, maar ook met het nieuwe EASY LINK- multimediasysteem met 7-inch touchscreen. Net als R&GO is EASY LINK compatible met Apple- en Android-smartphones en is het mogelijk om populaire smartphone-apps zoals Google Maps, Waze, Deezer, Spotify of Apple Music veilig te gebruiken in de auto.

Voor de aandrijving is er keuze uit verschillende hoogstaande driecilinder benzinemotoren, die voldoen aan de strenge Euro 6d-emissienorm. En er is uiteraard ook een automaat versie beschikbaar. We zouden zeggen, snel naar de Renault dealer waar de nieuwe Twingo in juni te bewonderen zal zijn. Er is al een Renault Twingo vanaf € 12.390,-

De beste Opel Corsa ooit

New Corsa test drives at Test Center Rodgau-Dudehofen, April 2019

Wat Opel betreft wordt het een hete zomer in het populaire compacte segment in de autowereld, want de geheel vernieuwde Corsa wordt gepresenteerd. En Opel windt er geen doekjes om, het wordt de beste Corsa en misschien wel beste Opel ooit!

Opel legt op dit moment namelijk de laatste hand aan de zesde generatie Corsa, waarvan de levering in dit najaar zal starten. De nieuwe Corsa wordt op dit moment stevig aan de tand gevoeld door een serie finale praktijktests. Ingenieurs van Opel zijn in januari naar het Zweedse Lapland boven de poolcirkel afgereisd om onderstel, motoren, elektronische systemen en verlichting te beproeven. Dat gebeurde al rijdend op bevroren meren en besneeuwde wegen. Pre-productieversies van de nieuwe Corsa zitten nu middenin een generale repetitie op de testbanen van het testcentrum Dudenhofen in Duitsland. Verder is de Corsa blootgesteld aan elektromagnetische proeven in Rüsselsheim.

New Corsa test drives at Test Center Rodgau-Dudehofen, April 2019
New Corsa test drives at Test Center Rodgau-Dudehofen, April 2019
New Corsa test drives at Test Center Rodgau-Dudehofen, April 2019

Efficiënter en plezieriger
Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe generatie Opel Corsa is veel aandacht besteed aan het verhogen van de efficiëntie. Het nieuwe model is lichter dan zijn voorganger, waardoor hij minder brandstof verbruikt en meer rijplezier biedt. Net als bij de voorgaande modelgeneraties, werd het onderstel van deze nieuwe Corsa getest op verschillende Europese wegen, inclusief de Duitse Autobahnen. Opel wil dat de berijder optimaal profiteert van een topchassis met de best mogelijke balans tussen veiligheid, comfort en rijplezier. We zien uit naar de presentatie van die nieuwe Opel Corsa na een hopelijk toch al warme zomer...

Meer personen omgekomen in het verkeer

Onlangs heeft het Bureau voor de Statistiek cijfers gepubliceerd over het aantal verkeersslachtoffers. Ondanks dat vandaag de dag voertuigen met de nodige veiligheidstechnieken die ongelukken moeten voorkomen zijn uitgerust, zijn er meer personen overleden door een verkeersongeval.

In 2017 kwamen 613 mensen om door een verkeersongeval en in 2018 is dat aantal gestegen tot 678, dus 65 meer. Opvallend is dat in Noord-Brabant het aantal verkeersdoden toenam van 98 in 2017 naar 150 in 2018, dus maar liefst 52 meer. Niet alleen een flinke stijging van het aantal, maar ook meer verkeersdoden dan in de andere provincies. Moet wel vermeld worden dat Noord-Brabant het meest uitgebreide wegennetwerk van heel Nederland heeft. Wanneer het aantal slachtoffers wordt afgezet tegen het aantal kilometers weg, dan is Drenthe koploper met het aantal doden per kilometer.
Er is een groot verschil tussen het aantal mannelijke en vrouwelijke verkeersslachtoffers; 485 mannen en "slechts" 193 vrouwen. Verder is het opvallend dat in sommige categorieën verkeersdeelnemers het aantal verkeersdoden stijgt en in andere juist een daling te zien is. Bij personenauto's, fiets (waaronder ook e-bikes) en scootmobiels is het aantal doden gestegen en bij voetgangers, motorrijders en bromfietsers is een daling zichtbaar. Oorzaken worden verder niet vermeld door het CBS.
Wat nog meer opvalt aan de cijfers van het CBS is dat in de leeftijdscategorie tot 50 jaar er meer mensen overlijden in een auto en boven de 50 jaar er juist meer slachtoffers vallen onder de fietsers.
Blijkbaar is het niet overbodig dat er wordt gekeken naar hoe het wegennet veilig gemaakt kan worden en dat organisaties als de ANWB aandringen op verbetering.

Met de acties van de Peugeot-dealer klaar voor de vakantie

Voor iedere autobezitter die graag onbezorgd op vakantie wil, is de vakantiecheck een echte aanrader. Zowel technische als visuele controles worden uitgevoerd en zorgen ervoor dat u met een gerust hart op weg kunt.

Bij de visuele controles wordt gekeken naar de staat van de motor, versnellingsbak, stuurinrichting, schokdempers en het uitlaatsysteem. Allemaal cruciaal voor een veilige trip. Net zoals de technische controles waarbij de verlichting wordt nagekeken, de kwaliteit en niveau van diverse vloeistoffen wordt gecheckt, de staat van de accu wordt bekeken en remmen worden gecontroleerd op goed functioneren.
Deze vakantiecheck is voor bezitters van de MyPeugeot Card gratis. Geen MyPeugeot Card? Geen enkel probleem; de consumentenadviesprijs voor de vakantiecheck is 19,95 euro.
Wanneer u nog dakdragers of een inzetbak voor de bagageruimte van uw Peugeot nodig heeft, dan heeft de dealer nog een mooie actie voor u in petto. Bij aankoop in de periode tot en met 30 juni krijgt u 20 procent korting. Zo heeft u al een set van twee dakdragers voor de Peugeot 208 voor 101 euro.
En voor extra comfort tijdens uw vakantie, laat u ook uw airco reinigen. Een grondige schoonmaak van interieurfilterbehuizing en de omgeving heeft een adviesprijs van 39 euro en een aircoreiniging waarbij ook de verdamper wordt gereinigd heeft een consumentenadviesprijsvan 89 euro. Niet alleen koele lucht tijdens een autorit, maar ook eentje waarbij de lucht schoon is.

Van Mini tot maxi-bestelbus weer blinkend schoon!

DEVENTER - Autobedrijf Bouwman specialiseert naast de verkoop van auto's ook in het onderhoud van uw kostbare voertuig. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten met hun gespecialiseerde wasstraat.

De moderne, duurzame roll-over wasstraat biedt diverse programma's voor personenauto's en een speciaal programma voor bedrijfswagens. Want ook met een grotere bestelbus bent u van harte welkom; de wasstraat kan voertuigen tot maximaal 2,90 meter hoogte aan.

Programma's
U kunt kiezen uit een vijftal programma's: Basis, Goed, Beter, Best en de Super Wash. Het programma Basis begint bij 5 euro en omvat een hoge druk voorwas, actiefschuim, wassen en drogen. Goed (7 euro) voegt dan hotwax toe. Beter (8 euro) omvat de voorwas, actiefschuim, wassen en onderkantwas. Best (10 euro) omvat de voorwas, actiefschuim, wassen, drogen, hotwax en onderkantwas. Het meest uitgebreide Super Wash programma omvat de voorwas, actiefschuim, wassen, Shine Tecs Polish, drogen en onderkantwas voor 14,50 euro. Voor het wassen van een bedrijfswagen rekenen zij 15 euro; inclusief de voorwas, actiefschuim, wassen, drogen en begeleiding.

Wasbox
Gaat u liever zelf aan de slag? Er zijn ook vier ruime wasboxen waar u zelf uw auto 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt wassen. Deze beschikken over een krachtige stofzuiger, een hoge druk lans voor hardnekkig vuil, een chemische voorwas, inschuimen met het lanssysteem, een intensieve hoofdwassing met de actiefschuimborstel en een vlekvrij naspoelprogramma. De wasboxen zijn ook makkelijk in gebruik met een duidelijke uitleg. U kunt afrekenen met muntgeld, maar ook met de Carwashmunten. Wast u vaker? Met de Carwashpas spaart u bij iedere wasbeurt en profiteert u van korting bij gebruik van de wasboxen.

Kom langs!
Laat uw auto weer blinken als nieuw na een uitgebreide wasbeurt. Kom langs aan de Smeenhof 6 in Deventer. De koffie staat klaar terwijl u wast! Kijk voor meer informatie ook op: www.carwashdeventer.com

Fiat heeft een feestje te vieren: het 120-jarig jubileum

Fiat, Fabbrica Italiana Automobili Torino, is in 1899 in Turijn opgericht en een jaar later, in 1900 werden de eerste 24 auto's geproduceerd. Het 120-jarig bestaan wordt gevierd met ene speciale uitvoering van de Fiat 500: Fiat 500 120TH en de Fiat 500X 120TH.

De Fiat 500 is misschien wel het meest populaire type Fiat. Het model wordt inmiddels al zo'n 60 jaar geproduceerd in veel verschillende uitvoering. Niet vreemd dat het 120-jarig bestaan van Fiat wordt gevierd met de Fiat 500 met vele extra's.

Ruim uitgerust
Met een vanafprijs van 21.090 euro rijdt u al in de nieuwe 500 120TH met een glazen panoramadak of een zwarte softtop bij de cabrioversie, verchroomde exterieurdetails, nieuwe Tuxedo bicolore-lak, 16 inch lichtmetalen velgen met koperdetails, mistlampen voor en 120TH-badges op de portierstijlen.
Niet alleen voor de buitenwereld een mooie auto om te zien, maar voor de chauffeur en passagiers ook een genot. De stoelen zijn namelijk voorzien van exclusieve stoelbekleding, Uconnect-infotainmentsysteem met 7 inch touchscreen, Apple CarPlay & Android Auto voorbereiding en optioneel ook een BeatsAudio hifi-system.
De Fiat 500X 120TH is verkrijgbaar vanaf 26.695 euro en biedt u mogelijk nog meer extra's.

Laat u verleiden
Bij de dealer kunt u de Fiat 500 120TH niet alleen zien, maar zeker ook ervaren. Een auto die u zeker in de verleiding brengt om kilometers te maken. Zeker nu u ook zes maanden Apple Music gratis mag proberen en u een playlist met 120 speciaal geselecteerde nummers, die u meenemen door de geschiedenis van Fiat. Ga voor de dichtstbijzijnde dealer naar www.fiat.nl